• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dolazi nam veliki Čelsi"

Autori mondo.ba Autori Fena

Šampionke Bosne i Hercegovine SFK 2000 Sarajevo u srijedu će na stadionu "Asim Ferhatović Hase" igrati utakmicu šesnaestine finala Lige šampiona protiv engleskih prvakinja, ekipe londonskog Čelsija.

Delegacija Čelsija danas će doputovati u Sarajevo, a u poslijepodnevnim satima treniraće na "Koševu", saopšteno je iz sarajevskog kluba.

Igračice SFK 2000 Sarajevo s velikom motivacijom dočekuju sutrašnju utakmicu, koja predstavlja veliku priliku za klub da se dokaže na međunarodnoj sceni. Trener Samira Hurem kazala je da je tim iz Londona favorit, ali da i bh. šampion nije bez šansi.

"Dolazi nam velika ekipa Čelsija, koja je među četiri najbolje u Evropi. One su svakako favoritkinje, ali imamo i mi svoje želje i ciljeve. One su dvostruke prvakinje Engleske, većina igračica igra za reprezentaciju. To je tim koji se može porediti s muškim timovima na vrhunskom nivou. Sigurno imaju kvalitet, fizički su dominantne. To su igračice koje imaju veća primanja nego igrači u muškim ekipama u BiH", rekla je Hurem.

Šampionke BiH bodriće i prvotimci Sarajeva, zajedno sa članovima stručnog štaba. Fudbaleri Husrefa Musemića pozivaju sve navijače i sportske zaljubljenike da i oni budu dio najvažnije klupske utakmice za ženski fudbal u novijoj istoriji BiH.

Pored igrača, predstavnici FK Sarajevo su poslije razgovora sa ministrom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Elvirom Kazazovićem, pozvale učenike i nastavnike sarajevskih škola da prisustvuju sutrašnjoj utakmici protiv londonskog kluba.

SFK 2000 Sarajevo dočekuje Čelsi u srijedu, 12. septembra sa početkom u 16 sati, biće otvorena zapadna tribina, a ulaz je besplatan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC