• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko će biti kao Toti i direktor Rome?

Autor mondo.ba

Kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko uskoro će da produži ugovor sa Romom, a mogao bi da preuzme ulogu Frančeska Totija po okončanju karijere.

Centarfor "vučice" nedavno je dimplomirao na sarajevskom univerzitetu za sportski menadžment čime je pokazao da se u budućnosti vidi na poslu direktora.

Osim našeg jezika, Džeko tečno govori češki, njemački, engleski i italijanski, pa bi mu to dodatno olakšalo upravljanje klubom sa "Olimpika".

Italijanski mediji pišu da Roma želi da produži ugovor sa kapitenom i rekorderom BiH po broju nastupa i postignutih pogodaka na još jednu sezonu, odnosno do 2021. godine, praktično do samog kraja karijere s obzirom da će Edin tada imati 35 godina.

Džeko: Rekorde i golove poklanjam BiH

Pod uslovom da Džeko pristane da smanji platu sa 4.5 na četiri miliona evra po sezoni, ali koje bi stizale na račun godinu dana duže.

Tada bi mogao da preuzme funkcionersku ulogu Frančeska Totija i Monćija ili da im bude podrška u rukovođenju rimskim klubom ukoliko nekadašnjem golgeteru Željezničara, Teplica, Volfsburga i Mančester sitija već nije ponuđena "fotelja" u Fudbalskom savezu BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC