• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žižović: Radnik je favorit u Banjaluci

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Trener Radnika Mladen Žižović govorio je za MONDO o dosadašnjem dijelu sezone, predstojećim mečevima i skrivenim ciljevima semberskog kluba, kao i o rivalu u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine - Borcu iz Banjaluke, čiji je dres nosio

 Mladen Žižović, FK Radnik, intervju Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Bijeljinski klub je u dosadašnjih 10 mečeva u Premijer ligi BiH zabilježio tri pobjede, četiri remija i tri poraza, od kojih dva posljednja minimalna od Zrinjskog i Željezničara.

"Sigurno smo mogli osvojiti koji bod više s obzirom na prikazane partije u dosadašnjih 10 utakmica, jedino smo protiv Slobode na 'Tušnju' (2:0) odigrali slabije od onog što smo očekivali, ali nalazimo se u 'zlatnoj' sredini. To je možda očekivano od nas, ali mi u stručnom štabu, kao i igrači imamo neke sportske ambicije koje ćemo probati da realizujemo u aktuelnoj sezoni. Dobro smo igrali protiv Željezničara i Zrinjskog, pa se nadam da će nam se to vratiti u nekom narednom periodu", rekao je Žižović za naš portal.

Prema njegovim riječima, ljudski i sportski se nadati da Radnik do kraja sezone može izboriti čak i plasman u međunarodna takmičenja.

"Nemamo imperativ da ostvarimo mjesto koje vodi u Evropu. Ali, sportski je da se nadamo kako možemo ostvariti nastup u evropskom takmičenju, da li preko prvenstva ili Kupa BiH. Daćemo svoj maksimum ove sezone da nadmašimo prošlogodišnji istorijski uspjeh - peto mjesto u Premijer ligi BiH. Ali, ponoviću, nema nikakvog 'moranja'".

Nije želio unaprijed da "iskalkuliše" s koliko bi bodova bio zadovoljan na predstojeća tri prvenstvena susreta (Zvijezda 09, Sarajevo i Tuzla siti) jer je za Žižovića uvijek i jedino najvažniji "sljedeći meč".

"Mi u Radniku ne gledamo toliko unaprijed već isključivo naredni susret, a to je lokalni derbi sa Zvijezdom 09 iz etno-sela Stanišići. Nadam se da ćemo sutra (srijeda, 16.00) uspjeti da osvojimo značajne bodove u Ugljeviku kako bismo se 'odlijepili' od borbe za opstanak i stabilizovali se dodatno u srednjem dijelu tabele".

Ipak, kratko je prokomentarisao meč osmine finala Kupa BiH 3. oktobra protiv Borca u Banjaluci.

"Kup BiH je potpuno drugačije takmičenje, ali mi smo sigurno favoriti s obzirom da igramo u Premijer ligi BiH, a Borac u Prvoj ligi Republike Srpske. Međutim, Borac ima nekoliko premijerligaških igrača i očekuje nas težak susret u Banjaluci".

Žižović se takođe osvrnuo na komplimente koje je nakon žrijeba o Radniku rekao trener crveno-plavih Darko Vojvodić.

"Iskreno, mi nismo baš puno medijski propraćeni u prethodnom periodu kao neki naši 'veći' klubovi, ali možemo da budemo primjer kako se 'manji' klub ponaša i funkcioniše.Osvojili smo tri Kupa Republike Srpske, Kup BiH, stvorili jednog 'A' i dva mlada reprezentativca, te prodali trojicu igrača u evropske klubove. A na sve to zadržali rezultate i kontinuitet u trenerskom poslu, koji je izuzetno važan. Nadam se da će i drugi slijediti naš primjer, iako na žalost to nije slučaj u većini klubova. Borcu iskreno želim da se što prije vrati u Premijer ligu BiH jer je Banjaluka grad sporta i Borac mora da bude u društvu najboljih jer je brend Republike Srpske i mjesto mu je u fudbalskoj eliti BiH", zaključio je strateg Radnika, koji je u igračkoj karijeri dvije sezone proveo na banjalučkom Gradskom stadionu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC