• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Benfika ispratila IKONU u penziju: Obrigado, capitão

Autor mondo.rs

Legendarni defanzivac Benfike odlučio je da se povuče iz fudbala usled problema s povredama, iako je potpisao jednogodišnji ugovor sa klubom u kom je proveo 15 godina!


Ikona Benfike ne može više!

Legendarni kapiten lisabonskih "orlova", brazilski štoper Luizao (37), odlučio je iznenada da se penzioniše uprkos tome što je nedavno potpisao jednogodišnji ugovor s Benfikom, ali su povrede bile jače od njega u ovom stadijumu karijere.

Benfika mu je na "Da Lužu" upriličila ugodan "ispraćaj" u penziju uz prisustvo saigrača, porodice i stručnog štaba, ne i navijača, verovatno po njegovoj želji.

Na istočnoj tribini velelenog stadiona u Lisabonu bila je istaknuta i velika zastava njegovog dresa s brojem "4" koji je u ovom klubu nosio od 2003. godine kada je stigao iz Kruzeira (igrao samo još za brazilski Žuventus).

Punih 15 godina je bio član ovog kluba i za njega nastupio na 538 mečeva (47 golova), a radovao se osvajanju čak 20 trofeja!

Luizao ove sezone nije odigrao niti jedan meč za Benfiku, i iz sezone u sezonu ga je na terenu bilo sve manje, a u obraćanju je istakao da više ne može da pomogne klubu na terenu, kao i da ne pomišlja da bude trener.


Brazilac je najtrofejniji igrač u istoriji Benfike, najduže je bio kapiten, odigrao je najviše međunarodnih utakmica, a drugi je po ukupnom broju odigranih mečeva za Benfiku.

Tokom ovih godina u "srcu odbrane" igrao je Davidom Luizom, Ezekjelom Garajom, Viktorom Lindelefom i drugima... Imao je mnogo ponuda da napusti Lisabon, ali je odlučio da u njemu završi karijeru.

Tako je i bilo!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC