• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Toti o Nedvedu: Bio je plačljivko, mrzio sam ga!

Autor mondo.ba

U autobiografiji "Un Capitano", koja se danas pojavila na tržištu, na 42. rođendan Frančeska Totija, legendarni fudbaler Rome iznio je brojne detalje iz svoje bogate karijere.

Dugogodišnji kapiten rimske "vučice" Frančesko Toti u jednom dijelu svoje autobiografije, koja se danas pojavila na tržištu na 42. rođendan "Princa Rima", osvrnuo se na Pavela Nedveda, fudbalera sa kojim je vodio brojne bitke dok je Čeh nastupao za Rominog gradskog rivala Lacio, zatim Juventus, te reprezentaciju Češke Republike.

Osim kritika koje je uputio na račun bivšeg trenera Lučana Spaletija, zbog kojeg je, po svemu sudeći, i "okačio kopačke o klin", sukob sa Nedvedom očigledno je bio najzanimljiviji italijanskim medijima, koji su odmah po izlasku Totijeve knjige pod nazivom "Kapiten" (ita. "Un Capitano") odlučili da se raspišu o rivalitetu dvojice sjajnih fudbalera.

Osim klupskih mečeva, Toti i Nedved na terenu su se susreli i u reprezentativnom dresu, i to na Svjetskom prvenstvu 2006. godine u Njemačkoj.

"Azuri" su na tom Mundijalu osvojili četvrto zlato u istoriji, a na putu do finala, gdje su na penale porazili Francuze, u grupnoj fazi stajala im je Češka.

Golovima Marka Materacija i Filipa Inzagija Italijani su tada slavili 2:0, a na tom meču Totija je posebno iziritirao Nedved.

"Stisnuo sam šake i krenuo da zagrlim Materacija. Bio je to veoma bitan pogodak, jer su nas Česi od prvog minuta pritisnuli. Nedved je bio u strašnoj formi, i boli me da priznam, nisam mogao da ga podnesem na terenu. Bio je plačljivko. Pipneš ga, a on odleti deset metara od vas. Postupao je tako da prosto poželite da ga smrvite svojim rukama i to dovoljno govori o njemu", ispričao je Toti.

Ipak, dugogodišnji kapiten Rome svjestan je koliko je Nedved bio kvalitetan igrač.

"Bio je pakleno dobar igrač, a na toj utakmici još i više. Điđi Bufon imao je tri ili četiri vrhunske intervencije kako bi sačuvao gol. Mrzio sam ga kao igrača i priznajem da je to osjećaj koji nikad nisam želio da prikrivam", opisao je svoja osjećanja prema sjajnom češkom ofanzivcu.

Toti je u svojstvu direktora Rome bio na žrijebanju grupa za Ligu šampiona, te se pritom susreo sa Nedvedom, koji je predstavljao Juventus.

"Moram mu odati priznanje. Bilo je predivno kada smo se po prvi put sreli van terena, na žrijebu Lige šampiona u Monte Karlu. Nedved mi je prišao - a tada sam debitovao u ulozi direktora kluba - i pitao me kako se osjećam nakon što sam završio igračku karijeru. Zaista, lijepo od njega", zaključio je Toti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC