• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

To je derbi! Na Čairu je bilo svega, ne i pobednika!

Autor mondo.rs

Derbi 10. kola Superlige Srbije između Radničkog i Partizana završen je 2:2. Nišlije vodile 2:0, a crno-beli ih stigli. Bilo je i spornih situacija u oba šesnaesterca.

Radnički je bio na korak od pobede, Partizan blizu drugog ovosezonskog poraza, a prvog od kada je Zorana Bata Mirković preuzeo ekipu od Miroslava Đukića. Međutim, derbi desetog kola Superlige Srbije, ipak, završen je "miroljubivo" – 2:2 (1:0).

Publika koja je u nedelju uveče došla na Čair, ali i ona pored malih ekrana prateći prenos preko Arene sport i putem mts TV-a, mogla je da uživa u fudbalskoj predstavi koju su priredili Radnički i Partizan. Odličan i borben fudbal!

Da je bilo koja od dve ekipe pobedila, ne bi bilo nezasluženo. I jedni i drugi imali su nekoliko odličnih šansi, a "meraklije" su i posle izjednačenja propustile priliku da opet povedu i tako verovatno stave tačku da možda i najbolji meč ove sezone u elitnom domaćem takmičenju.

Nermin Haskić i Saša Stojanović bili su strelci za tim Nenada Lalatovića. Partizan su iz mrtvih vratili Nemanja Nikolić i njegov imenjak R. Miletić. Iz svega, najviše je profitirala Crvena zvezde, koja sada ima čak sedam bodova više od Nišlija i najvećeg rivala.

Duel na Čairu obeležile su i dve sporne situacije. Prva se dogodila odmah nakon gola Haskića u 35. minutu. Partizan je stvorio veliku priliku, prvi udarac je odbranio Borivoje Ristić, iz drugog je Goran Zakarić pogodio stativu, da bi iz trećeg udarac Marka Jankovića rukom zaustavio Radovan Pavkov.

Incident pred ložom "Čaira"!

Sudija Milorad Mažić je dozvolio da se igra nastavi, iako se stekao utisak da je morao da pokaže na kreč. Najboljeg srpskog sudiju su do kraja utakmice vređali navijači obe ekipe. Mažić i njegovi pomoćnici iznervirali su domaće pristalice u 87. minutu. Radnički je postigao i treći gol preko Marka Mitrovića, međutim linijski sudija Ristić je podigao zastavicu i erupciju oduševljena pretvorio u salve uvreda i negodovanja.

I pored velikog naboja i tenzija, meč je protekao u krajnje korektnoj atmosferi.

Posle uvodnih prilika za Lazara Ranđelovića na jednoj i Aleksandra Šćekića na drugoj strani, većih uzbuđenja do pogotka nije bilo. Domaćin je poveo posle vrlo lepe akcije i centaršuta Saše Stojanovića. Uspeo je kapiten "meraklija" da ubaci loptu između štopera Partizana, gde se odlično ubacio Haskić i glavom matirao Stojkovića.


Tek što je počelo drugo poluvreme, kardinalnu grešku, kao plod nespretnosti, napravio je Nemanja G. Miletić. Levi bek "parnog valjka" se okliznuo na centru igrališta prilikom povratnog pasa. Ranđelović je sve dobro ispratio, poveo je kontru u kojoj je ispred njega bio samo golman Stojković. Lepo je video da ga prati Stojanović, nesebično ga je poslužio, a iskusni fudbaler Radničkog rutinski pogodio za 2:0 u 47. minutu.

Radnički je do drugog gola igrao potpuno otvoreno, ali je onda svesno prepustio loptu Partizanu i povukao se vrebajući šansu iz kontre.

Slobodan Urošević je "iščačkao" loptu Aleksandru Stanisavljeviću pored leve aut linije u 79. minutu, proigrao je Jankovića, a ovaj uočio slobodnog Nikolića na ivici kaznenog prostora. Napadač Partizana je prihvatio pas i vrlo elegantno loptu smestio u mrežu.

Nije se dugo čekalo na izjednačenje. U 85. minutu Danilo Pantić je nešto dužom loptom sjajno asistirao za Nemanju R. Miletića, koji je iskoristio očajnu reakciju odbrane Radničkog i postavio konačan rezultat 2:2. Gol je posvetio preminulom četvorogodišnjem Dušanu Todoroviću.

Pantićev šut ukrotio je Ristić, Stanisavljevićev golman Stojković, a pokušaj Stojanovića u sudijskoj nadoknadi je blokiran.

Rezultatom na kraju niko ne može da bude zadovoljan, ali je utakmica, mora se priznati, bila krajnje uzbudljiva i vrlo dobra za srpske terene.

RADNIČKI: Ristić - Todorovski, Pankov, Bondarenko, Crnomarković, Stanković, Drinčić, Stojanović, Grbić (od 78' Stanisavljević), Ranđelović (od 64' Mrkić), Haskić (od 69' Mitrović).

PARTIZAN: Stojković -N. R. Miletić (od 55' Urošević), Marković, Valijente, N.G. Miletić, Zdjelar (od 49' Nikolić), Šćekić, Pantić, Janković, Zakarić, Rikardo Gomeš.

Sudija: Milorad Mažić (Vrbas)

UŽIVO:

KRAJ!

89' Pantić u rašlje sa 17-18 metara, Ristić "skida" loptu! Odlična utakmica, pravi derbi!

87' Skočio je Čair na noge, ali je Milovan Ristić podigao zastavicu, a tu odluku uvažio Mažić. Gol Radničkog je poništen, deluje opravdano!


GOOOL!

85' Nemanja R. Miletić beži odbrani Radničkog, sjajno ga nalazi Danilo Pantić, bek crno-belih izlazi sam ispred Ristića i postiže gol. Posvećuje ga Dušanu Todoroviću!


83' I Mrkić je zagrejao dlanove Vladimira Stojkovića. Još jedna prava prilika za Radnički.

80' Prilika za Radnički, Mitrović je mogao da završi posao u Nišu.

GOOOL!


79' Nemanja Nikolić je smanjio na 1:2! Slobodan Urošević je "oteo" loptu Stanisavljeviću, odigrao do Jankovića, koji je u sredini pronašao Nikolića, ovaj je prmio loptu i odmah je sa ivice kaznenog prostora smestio u mrežu


- Radnički je igrao otvoreno veći deo meča, ali se posle 2:0 povukao, dao loptu Partizanu. Nišlije su pametno umrtvile tempo meča i sigurno čuvaju prednost, a šansu vrebaju iz kontri.  

74' Udarac Šćekića pored gola...

65' Sve je manje vremena za Partizan. Crno-beli imaju terensku inicijativu, napadaju, često su u kaznenom prostoru, ali ne uspevaju da smanje, Mirković je izvršio dve izmene, ubacio je Nikolića i Uroševića, a na drugoj strani Mrkić je zamenio Ranđelovića.

GOOOL!

47' Kakva greška odbrane Partizana. Nespretno se okliznuo Nemanja G. Miletić posle povratne lopte, do lopte je stigao Lazar Ranđelović, nije bio sebičan, video je kako ga prati Saša Stojanović, odigrao je za svog kapitena u stranu, koji je rutinski pogodio mrežu. Velika prednost za Radnički!


Nastavljena je utakmica... Nema promena.

Kraj prvog poluvremena!

42' Prilika za levog beka Nemanju G. Miletića, stigla je odbrana Nišlija da ga blokira. Samo korner za Partizan.

37' ŠANSA! Odmah prilika za Partizan, ali i sporna situacija, posle koje se može reći da je Partizan oštećen za penal. Rikardo je sjajno tukao glavom, Borivoje Ristić kratko odbio loptu do Zakarića, koji je sa dva-tri metra pogodio stativu. Na loptu je naleteo Janković, uhvatio volej, a rukom se poslužio Radovan Pankov!


GOOOL!

35' Radnički je poveo! Odlično je Saša Stojanović centrirao sa desne strane, a Nermin Haskić se još lepše ubacio između štopera Partizana i glavom savladao Stojkovića.

34' Ofsajd fudbalera Partizana, a nije ga bilo!

28' Okliznuo se Ranđelović, a moglo je da bude vrlo opasno po gol Partizana. Radnički, kao što su Nišlije najavile pred utakmicu, ne igra defanzivno, naprotiv. 

26' Otvorena igra oba tima. Prvi žuti karton na utakmici je dobio Svetozar Marković.

15' Videli smo dve šanse i čekamo na nova uzbuđenja. Za to vreme Nenad Lalatović pravi šou na Čairu, energičnim reakcijama na sudijske odluke, ali i poteze svojih igrača na terenu. Opomenuo ga je i Milorad Mažić.

6' Odlična prilika za Partizan. Aleksandar Šćekić nije uspeo da postigne gol, pošto se našao "iza leđa" odbrane domaćina, a nakon sjajne lopte Marka Jankovića. Visoki Crnogorac je bio "spojen" s golom, ali je gađao dalji ugao i bio neprecizan. Dobar deo posla na desnom krilu je završio i Goran Zakarić.

3' Prva prilika na utakmici i to za Radnički. Lazar Ranđelović je odlično prošao pored Nemanje R. Miletića po levoj strani napada Nišlija, bio je isuvše iskosa, tako da je Vladimir Stojković dobro zatvorio ugao i zaustavio šut fudbalera Radničkog. Imao je Ranđelović i boljih rešenja...

- Počeo je derbi u Nišu.

Pratite nas i na 
Instagram profilu Mondo sport



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC