• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki vratio Begovića među “zmajeve”

Autori mondo.ba Autori Fena

Selektor reprezentacije BIH Robert Prosinečki objavio je spisak igrača za utakmice protiv Turske i Sjeverne Irske. Na njemu je ponovo golman Bornmuta Asmir Begović.

Reprezentacija BiH će 11. oktobra na stadionu Rize Šehir u Rizeu odigrati prijateljsku utakmicu sa Turskom, dok će 15. oktobra na Grbavici dočekati Sjevernu Irsku u okviru UEFA Lige nacija.

Robert Prosinečki saopštio je spisak igrača za ove mečeve, a na njemu se ponovo našao Asmir Begović, nakon što su iskusni čuvar mreže i  selektor riješili nesuglasice.

"Begović je tu jer je došao, razgovarali smo i složili oko nekih razmišljanja. Ali, da se ne lažemo, Šehić je sada u prvom planu", rekao je Prosinečki.

Na njegovom spisku su: Ibrahim Šehić, Asmir Begović, Vedran Kjosevski, Darko Todorović, Ognjen Vranješ, Toni Šunjić, Ermin Bičakčić, Ervin Zukanović, Eldar Čivić, Bojan Nastić, Muhamed Bešić, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Elvis Sarić, Rade Krunić, Goran Zakarić, Haris Duljević, Edin Višća, Edin Džeko, Kenan Kodro, Sanjin Prcić, Deni Milošević, Riad Bajić.

Proteklih dana spekulisalo se da bi poziv u reprezentaciju Bih mogli dobiti fudbaler rumunske Krajove Elivr koljić, koji je u odličnoj formi, kao i Smail Prevljak iz Salcburga, te Izet Hajrović iz Dinama.

Oni se na kraju nisu našli na spisku, a evo kako je svoju odluku objasnio Prosinečki.

“Koljić ima svoje kvalitete, ali šta sada treba zvati igrača jer je dao dva gola? On je odličan igrač na kojeg ću obratiti pažnju... Prevljaka nisam zvao jer igramo sa jednim špicem. A Hajrovića ćemo ostaviti za novembar. Gledam ga jer mi je blizu u Zagrabu. Šta reći, ima odličnu ljevicu", rekao je selektor BiH.

Utakmice protiv Turske i Sjeverne Irske propustiće i fudbaler Arsenala Sead Kolašinac, koji se oporavio od povrede. Prosinečki je rekao da on nije pozvan jer mu treba kontinuitet i da će kada se vrati u formu, ponovo u novembru biti među “zmajevima”.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Banja Luka

Spisak je ok.Al nemoj Robi biti cinican.Nije Koljic dao dva gola.Dao je 12 golova u devet utakmica.Nemon mi samo reci da je Rumunjska liga slabija od Koreanske.Koliko je golova dao Bajic.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC