• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujadin Savić je 2010. pobedio PSŽ, može li opet?

Autor mondo.rs

Kapiten Crvene zvezde bio je akter pobede nad Pari Sen Žermenom. U razgovoru za MONDO prisetio se te utakmice i izneo očekivanja od predstojećeg duela u Ligi šampiona.

 Vujadin Savić intervju za MONDO o utakmici sa Pari Sen Žermenom Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
Kao član Bordoa nije igrao protiv Pari Sen Žermena, ali jeste pre odlaska u Francusku. Vujadin Savić je kao 20-godišnjak bio akter pobede Crvene zvezde nad Parižanima u prijateljskoj utakmici igranoj u Čikagu, 22. maja 2010.

"Sećam se da je bila odlična atmosfera i da smo pobedili na penale. Vodili smo 1:0, ali smo primili sjajan gol. Dao ga je desni bek Seara, Brazilac. Šutirao je 'kao iz topa' pod prečku, iskosa po levij strani, a desnom nogom... Igrali su tada za njih Makelele, Kežman... Imao sam tačno 20 godina i to je bio najveći protivnik protiv kojeg sam igrao do tada. PSŽ je danas jedan od najboljih klubova na svetu, ali i tada su bili veliki. Ipak je to klub iz Pariza koji je uvek imao sjajne igrače u svojim redovima", prisetio se Vujadin Savić u razgovoru za MONDO susreta od pre osam godina. 
golovi
Izvor: YouTube/Crvena zvezda

Iako su to bili tek počeci njegove profesionalne karijere, Savić je imao privilegiju da tokom utakmice bude kapiten crveno-belih.

"Bio sam kapiten u drugom poluvremenu, a sada sam doživeo da kao kapiten uvedem Zvezdu u Ligu šampiona. Kao mlađi, maštao sam o kapitenskoj traci, pobedama u derbiju, utakmicama u Evropi i evo, trenutno živim taj san", zadovoljno je konstatovao Zvezdin štoper.

Crvena zvezda i Pari Sen Žermen ponovo će se susresti u sredu (18.55) u drugom kolu Gupe C Lige šampiona. Savić je zbog povrede propustio prethodne tri utakmice svog tima, ali se nada da će istrčati na travu Parka prinčeva od prvog minuta.

"Ide ka tome, videćemo šta će doktor reći. Ima još vremena".

Parižani dočekuju srpskog šampiona posle osam vezanih pobeda na startu Lige 1, ali i poraza od Liverpula (2:3) koji ih je posle prvog kola elitnog takmičenja stavio na poslednje mesto Grupe C, jer su Zvezda i Napoli igrali 0:0.
"Oni su sjajan tim, jedan od najboljih na svetu. To pokazuju i rezultati. Izgubili su prvu utakmicu i sigurno će baciti sve karte na napad, ali i mi smo protiv Napolija pokazali da ćemo biti težak protivnik svima. Ne samo u Beogradu, već i na strani. Dobro se pripremamo za utakmicu, imamo još par treninga tako da ćemo sigurno biti spremni za ono što nas čeka. Bitno je da budemo koncentrisani, a nadam se da će nam se ukazati neka prilika za gol", priželjkuje Savić i dodaje da ne očekuje da bi neko od Zvezdinih igrača mogao da podlegne pritisku kada naspram sebe vidi asove svetskog fudbala kao što su Nejmar, Mbape, Kavani, Di Marija, Tijago Silva...

"Igranje u Zvezdi samo po sebi nosi pritisak, tako da ne gledamo na to ko je na suprotnoj strani".

"Mi pričamo na terenu, možda bi i u Partizanu trebalo tako"

Vujadin Savić je zbog povrede preskočio nedavno igran 158. "večiti derbi", završen remijem 1:1. Kaže da mu je bilo teško jer nije mogao da pomogne saigračima: "Uvek je teže gledati utakmicu sa klupe ili tribina nego kada si na terenu, a posebno derbi. Važno je da nismo izgubili i da smo zadržali lepu prednost. Vidim da oni izjavljuju kako su bolji, ali ovo je bio uzastopni četvrti derbi u kom nismo poraženi. Mi igramo Ligu šampiona i prvi smo na tabeli, ali i pored toga ne pretimo, niti dajemo slične izjave. Mi se trudimo da pričamo na terenu. Možda bi i njima bilo pametnije da rade tako".

I pored maksimalnog učinka u domaćem prvenstvu, poraz od Liverpula u Ligi šampiona doveo je do nervoze u redovima Pari Sen Žermena. Na meti kritika bio je sportski direktor Enrike Antero, a "prozvao" ga je kapiten Tijago Silva.

Vujadin Savić, međutim, ne misli da je to nešto što može da poremeti igrače protivničkog tima.

"To što je kod njih možda poljuljana atmosfera ne mora da znači mnogo. To je tim iskusnih fudbalera i velikih zvezda. Sigurno da tamo ima i sujete i prenaglašenog ega, ali verujem da im nije prvi put da se susreću sa takvim stvarima i sumnjam da to može da utiče na njihovu igru", konstatovao je i potom uporedio situaciju sa stanjem u Zvezdi:

"Naše oružje je jedinstvo i odlična atmosfera u timu. Kod nas vlada veliko međusobno poštovanje, bez obzira što nas je mnogo i što ne mogu svi da imaju istu minutažu na terenu. Kod nas nikada nećete čuti da neko kritikuje rad trenera, direktora ili predsednika. Svi smo radimo u interesu Crvene zvezde i što boljih rezultata".

Za kraj, štoper crveno-belih osvrnuo se i to što gosti neće imati podršku sa tribina na kakvu su navikli. Podsetimo, zbog ponašanja navijača u Salcburgu, Zvezdi je zabranjeno da prodaje ulaznice za gostovanja u Parizu i Liverpulu. Doduše, francuski mediji očekuju oko 2.000 pristalica gostiju na stadionu, ali ostaje da vidimo hoće li zaista i biti tako...

"Žao mi je što naši navijači ne mogu da putuju organizovano, sigurno bi nam bilo mnogo lakše i lepše za igru da su i oni na tribinama Parka prinčeva, ali tako je kako je. Potrudićemo se da svakako odigramo dobro, a onda i u Beogradu zajedno sa njima da ponovo probamo da dođemo do dobrih rezultata", poručio je Savić, koji se jednom radovao protiv Pari Sen Žermena.

Hoće li ponovo u sredu?

Anketa

Koji ishod očekujete u Parizu?

  • Pobediće Zvezda

    24.66% (18)

  • Pobediće PSŽ

    32.88% (24)

  • Biće nerešeno

    42.46% (31)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC