• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Derbiji u Banjaluci i Tuzli

Autor mondo.ba

U srijedu se igraju utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a najzanimljivije će biti na banjalučkom Gradskom stadionu, gdje na noge Borcu dolazi Radnik iz Bijeljine, odnosno na "Tušnju" između Slobode i Širokog Brijega.

 Kup BiH: Osmina finala, najava Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Odmah poslije žrijeba, trener Banjalučana Darko Vojvodić je istakao našem portalu da su crveno-plavima porasle ambicije u najmasovnijem takmičenju u BiH i da će dati sve od sebe da eliminišu Semberce.

"Borac u ovom trenutku jeste u ligi ispod Bijeljinaca ali, u kompletnom bh.fudbalu to ne igra neku ulogu. Sjetite se prošle godine da je Sloga (u međuvremenu postala Tuzla siti, prim.aut) izbacila šampiona Zrinjski. Mislim da nema neke prevelike razlike između nas i Radnika. Vjerujem da će nijanse odlučiti putnika u četvrtfinale. Kad pogledam ostale parove i timove koji su ostali, ambicije Borca su porasle. Probaćemo da napravimo što više i sigurno ćemo gledati da prođemo, a na ruku nam ide i to što igramo u Banjaluci", podvukao je Vojvodić.

S druge strane, strateg Bijeljinaca Mladen Žižović je naglasio da je Radnik favorit u Banjaluci s obzirom da je premijerligaš, ali i dodao da će biti teško na Gradskom stadionu.

"Kup BiH je potpuno drugačije takmičenje, ali mi smo sigurno favoriti s obzirom da igramo u Premijer ligi BiH, a Borac u Prvoj ligi Republike Srpske. Međutim, Borac ima nekoliko premijerligaških igrača i očekuje nas težak susret u Banjaluci", rekao je Žižović.

Zanimljivo bi trebalo da bude na "Tušnju, gdje će zahuktala Sloboda dočekati Širokobriježane.
Šef struke Tuzlaka Zlatan Nalić očekuje prolazak u narednu rundu takmičenja.

"Široki Brijeg je težak protivnik. Jedna su od najčvršćih ekipa u Premijer ligi BiH. Naša šansa je što igramo pred domaćom publikom i uložićemo maksimum napora da pobijedimo. Pošto se igra samo jedna utakmica, vjerujem da ćemo izboriti plasman u četvrtfinale Kupa BiH", izjavio je trener Slobode.

Defanzivac tima sa "Pecare" Dominik Kovačić smatra da su šanse za prolazak u četvrtfinale podjednake.

"Sve smo podredili prolasku dalje u Kupu BiH. Maksimalno poštujemo vrlo dobru ekipu Slobode, svjesni smo njihove agresije na domaćem terenu. Ali, moramo gledati da mi budemo pravi, u što sam siguran, pa onda ne sumnjam u prolaz", rekao je Kovačić.

Još samo jedan dvoboj premijerligaša biće odigran u ovoj fazi, a to je susret trostrutog uzastopnog šampiona Zrinjskog i Krupe, dok će lider prvenstva, ekipa Sarajeva biti gost Rudaru u Kaknju.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

KUP BiH, OSMINA FINALA

Srijeda (15.30)

Rudar Prijedor - Klis

TOŠK - GOŠK

Rudar Kakanj - Sarajevo

Zvijezda Gradačac - Zvijezda 09

Mladost Kikači - Sloga Gornje Crnjelovo

Borac Banjaluka - Radnik Bijeljina (17.00)

Zrinjski - Krupa (17.00)

Sloboda - Široki Brijeg (18.30)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC