• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kostić i Jović srušili Lacio, Videoton hrabar na Bridžu

Autor mondo.rs

Uzbudljivo veče srpskih strijelaca u Ligi Evrope. Srpski igrači nosili Ajntraht protiv Rimljana, Prijović pogodio za PAOK, a Marković za Apolon. Nikolić može da bude ponosan, uprkos porazu MOL Vidija.

Ajntraht je hit Lige Evrope!

Ekipa Adolfa Hitera pobijedila je u uvodnom kolu u Marseju, a ove nedjelje je kod kuće srušila još jednog velikana. I to golovima srpskih internacionalaca, u utakmici u kojoj su od prvog minuta učestvovala petorica srpskih fudbalera.

Ajntraht - Lacio 4:1 (2:1)

Mijat Gaćinović je u 28. minutu vratio sjajnu "povratnu" loptu na sredinu kaznenog prostora, gdje je na nju natrčao Filip Kostić i zakucao je u mrežu Silvija Prota za 2:0. Prethodno je Rimljane "načeo" Dani Da Kosta u 4. minutu, a definitivnu pobjedu domaćina je "ovjerio" Luka Jović, koji polako ulazi u formu iz prošle sezone.

Napadač mlade reprezentacije Srbije je u 52. minutu istrčao kontru i elegantno "bocnuo" loptu preko Belgijanca, koji je mogao samo da gleda kako ga ona preleće i završava u mreži. Taj potez je zaokružio sjajno veče kluba iz Frankfurta i košmarnu noć gostiju, među kojima je takođe bilo srpskih igrača.



Sergej Milinković-Savić je odigrao cijeo meč za goste, a Dušan Basta je bio starter, pa je u 48. minutu bio isključen zbog drugog žutog kartona, posle prekršaja sa leđa, da zaustavi kontru Ajntrahta.

Navijači Lacija trudiće se da što prije zaborave ovaj meč, bez obzira na to što je Marko Perolo pet minuta prije Kostićevog gola nakratko postavio 1:1. Da situacija po tim sa Olimpika bude još teža, utakmicu je završio sa devetoricom igrača u polju, jer je u 59. minutu isključen i Hoakin Korea, zbog saplitanja rivala.

Ajntraht je posle dvije velike pobjede prvi na tabeli Grupe H, sa pet bodova više od Olimpik Marseja, koji je ispustio pobjedu protiv Apolona u gostima -  2:2.

Golove za Francuze dali su Dimitri Paje poslije prodora i Luiz Gustavo, a srpski internacionalac Nemanja Radonjić bio je starter u francuskoj ekipi i odigrao je cijeli meč, koji je "zakuvao" nekadašnji vezista Partizana Saša Marković, golom za Kiprane u 74. minutu.

Bio je to uvod u remi, koji su domaći izborili u nadoknadi vremena! Strijelac je bio Emilio Zelaja!

PRIJOVIĆ OPET POGODIO!

Bilo je ovo sjajno veče i za Aleksandra Prijovića, koji je opet dao gol za PAOK. To je njegov prvi pogodak u Ligi Evrope, a već osmi ove sezone!

Snažni srpski špic šutirao je glavom sa ivice peterca u 5. minutu i "otvorio" fenomenalan početak grčkog tima u Bjelorusiji. Nizali su se potom pogoci Brazilca Lea Žabe u 11. i 17. minutu i ekspresno je na semaforu pisalo: 0:3.

Već u tom trenutku bilo je jasno da će Solunjani ostvariti prvi trijumf u Ligi Evrope i da će se na tabeli Grupe L izjednačiti sa domaćinima. Konačan rezultat bio je: BATE - PAOK 1:4 (0:3).

Nekadašnji vezista Vojvodine i reprezentativac Crne Gore Mirko Ivanić je bio asistent za utješni pogodak Belorusa i nagovijestio dobru formu pred dolazak u svoj nacionalni tim, sa kojim će u oktobarskom ciklusu igrati protiv Srbije.


VIDETON JE BIO HRABAR U LONDONU!

Iako je MOL Vidi (preimenovani "Videoton") poražen u Londonu od Čelsija, na Stamford bridžu je zaslužio veliki aplauz.

ČELSI - MOL VIDI 1:0 (0:0)

Ekipa Marka Nikolića pružila je sjajan otpor velikom favoritu, igrala fudbal i na momente žestoko prijetila ekipi Mauricija Sarija.

Meč je odlučio pogodak Alvara Morate u 70. minutu, ali je mađarski šampion i prije i poslije tog momenta imao "zrele" šanse da šokira "plavce".

Najbolju priliku MOL Vidiju stvorio je Marko Šćepović, asistiravši Kovaču u 82. minutu, a on je šutirao odlično, "spoljnom", ali je Kepa bio na mjestu.

Nikolićev tim se organizovano branio, u prvom poluvremenu imao nekoliko dobrih šansi (Loik Nego dve, a Georgi Milanov jednu), ali za hrabar nastup ipak nije bio nagrađen bodom.

Pročitajte sve rezultate 2. kola i pogledajte tabele.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC