• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta se događa sa Bajernom?

Autor mondo.ba

Šestostruki uzastopni šampion Njemačke je doživio najteži poraz ove sezone!

Nastavljeno je posrtanje Bajerna!

Poslije domaćeg remija sa Augzburgom (1:1), poraza od Herte u Berlinu (2:0), pa onda kiks protiv Ajaksa u Ligi šampiona u Minhenu (1:1), ni četvrti uzastopni meč, bavarska ekipa nije upisala pobjedu u okviru sedmog kola Bundeslige.

U nekada jednom od najvećih njemačkih derbija, po 101. put u istoriji protiv Borusije iz Menhengladbaha, gosti su odnijeli cijeli plijen sa "Alijan Arene".

BAJERN - BORUSIJA MENHENGLADBAH 0:3 (0:2)

Od starta subotnjeg meča je "prštalo" na minhenskom stadionu i već u četvrtom minutu se zatresla mreža golmana Borusije Jana Zomera nakon udarca Tomasa Milera, međutim, pogodak je poništen zbog odsajda.

Uzvratili su gosti iz Menhengladbaha šest minuta kasnije sjajnim udarcem Alesana Plee sa ivice kaznenog prostora. Francuz je na na dodavanje Jonasa Hofmana "iz koljena" pogodio lijevi ugao Bajernovog gola za vođstvo i peti pogodak ove sezone - 0:1.

Bavarci se još nisu ni oporavili od šoka, a uslijedio je novi u 16. minutu.

Poslije greške golmana Manuela Nojera i Tijaga Alkantare, lopta je stigla do Hofmana, koji je proslijedio do Larsa Štindla, a povremeni reprezentativac Njemačke je uhvatio golmana Bajerna na krivoj nozi - 0:2.

Do odlaska na odmor, izabranici Nike Kovača stvorili su nekoliko šansi, ali Robert Levandovski i Arjen Roben nisu uspjeli da barem smanje rezultat. Holanđanin Roben po dobrom neće pamtiti svoju 300. utakmicu u dresu minhenskog kluba, posebno jer ga je zamijenio hrvatski stručnjak na poluvremenu, zajedno sa Milerom.

"Rezervisti" Frank Riberi i Serž Gnabri donijeli su pritisak i povisili nivo igre bavarskog giganta, međutim, nisu uspjeli da pomognu klubu da izbjegne drugi ovosezonski poraz.

Doduše, ponovo se u 68. minutu zatresla mreža Borusije, nakon što je Poljak Robert Levandovski pobjegao svojim čuvarima i matirao Zomera, ali je linijski sudija podigao zastavicu, a glavni arbitar Frank Vilenborg poništio pogodak. 

U samom finišu, Borusija je na asistenciju Kristofa Kramera stigla i do trećeg pogotka, a strijelac je bio Patrik Herman - 0:3.

Izabranici Ditera Hekinga su poslije velikog trijumfa u Minhenu stigli do druge pozicije na tabeli s tri boda zaostatka za vodećim Dortmundom, dok je Bajern na petom mjestu.

Šta se događa sa Bavarcima, nemamo odgovor, ali s obzirom da šest godina uzastopno Bajern dominira u Bundesligi, moramo priznati da se nama ovo sviđa, baš kao i klubu iz Menhengladbaha.

Teški dani su pred Bajernom, a posebno pred hrvatskim trenerom Nikom Kovačom koji je prethodnih dana glasno kritikovan i čija smjena neće biti iznenađenje...

BUNDESLIGA. 7. KOLO

Borusija Dortmund - Augzburg 4:3 (0:1)
/Pako Alkaser 62, 80, 90+6 Gece 84 - Finbogason 22, Maks 72, Gregorič 87/

Diseldorf - Šalke 0:2 (0:0)
/Mekeni 48, Burgštaler 53/

Hanover - Štutgart 3:1 (2:0)
/Vud 30, 45+1, Bou 90+1 - Gomez 50/

Majnc - Herta 0:0

Bajern - Borusija Menhengladbah 0:3 (0:2)
/Plea 10, Štinld 16, Herman 89/


Nedjelja

Frajburg -Leverkuzen (13.30)
Hofenhajm - Ajntraht (15.30)
Lajpcig - Nirnberg (18.00)

Odigrano u petak

Verder - Volfsburg 2:0 (1:0)
/Klasen 35, Egeštajn 86/

TABELA: Borusija Dortmund 17, Verder 14, Herta 14, Bajern (-1) 13, Borusija Menhengladbah (1) 11, Lajpcig (-1) 11, Majnc 9, Voflsburg 9, Augzburg 8, Nirnberg (-1) 8, Ajntraht (-1) 7, Hofenhajm (-1) 7, Frajburg (-1) 7, Šalke 6, Leverkuzen (-1) 6, Hanover 5, Diseldorf 5, Štutgart 5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC