• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nemac" igra do kraja: Marin sačuvao Zvezdu u Zemunu!

Autor mondo.rs

Zemun odigrao dobar meč, ali nije uspeo da osvoji ni bod protiv Crvene zvezde koja je u nadoknadi prvog i drugog poluvremena došla do golova.

 "Nemac" igra do kraja: Marin sačuvao Zvezdu u Zemunu! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda na dvonedeljnu pauzu ide sa "plus sedam" u odnosu na Partizan!

Tim Vladana Milojevića nije odigrao sjajan meč u Gornjoj Varoši, ali se probudio na vreme i zahvaljujući sjajnom Marku Marinu došao je do pogotka u nadoknadi vremena, a samim tim iza sebe ostavio je i teret zvani "težak poraz u Parizu", zbog koga igrači i nisu delovali potpuno fokusirano.

Zbog toga je bilo potrebno malo individualnog kvaliteta koji je Marin pokazao još jednom, ali i onu čuvenu floskulu da "Nemci igraju do kraja", pa i kada su iz Bosanske Gradiške

ZEMUN - CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:0)
/SVE GOLOVE PRONAĐITE ISPOD U DELU IZ MINUTA U MINUT/

Domaćin je napao na startu meča, došao do gola preko Nikole Stojkovića u 10. minutu, da bi se Zvezde tek postepeno dizala na Gradskom stadionu.

Mladi Dejan Joveljić, koji je neočekivano startovao na ovom meču i igrao i po levom i desnom krilu, najbolje se snašao u nadoknadi prvog poluvremena i doneo izjednačenje Crvenoj zvezdi koja je do njega mogla i ranije da je Lorenco Ebisilio bio precizniji sa "bele tačke".

Izvor: MN PRESS

ŠTA SU REKLI TRENERI?

VLADAN MILOJEVIĆ: "Čestitam Zemunu na dobroj igri. Negde sam očekivao da ćemo biti na ovom nivou, imali smo nekih problema, na sreću je završeno kako je završeno. Imamo vreme da se odmorimo i vidimo šta ćemo dalje".

MILOŠ KRUŠČIĆ: "Sigurno da je ostala žal. Kad odigrate dobar meč protiv tima koji igra LŠ... Za mene je dobar utisak što smo odigrali prvo poluvreme ravnopravno, u igri smo pokazali dobre stvari, u napadu direktnu igru. Primili smo golove u nadoknadi vremena, to pokazuje neiskustvo i našu naivnost. Pala nam je koncentracija. Igrate protiv ekipe koja zna da kazni svaku situaciju... Idemo dalje".

Dušan Jovančić je pao posle blagog kontakta u kaznenom prostoru nakon čega je Srđan Jovanović pokazao na "belu tačku", ali je šut Holanđanin ostao samo na stativi.

Bila je to jedna od retkih šansi koju je Zvezda stvorila u prvom poluvremenu, pa smo sem toga videli još tek udarac Milana Pavkova koji je izblokiran, da bi Dejan Joveljić postigao svoj drugi prvenstveni pogodak na meču, što mu je ujedno bio i poslednji kontakt s loptom na utakmici.

Zamenio ga je Kafu, u želji da Zvezda dobije prodornost, dok je iz igre izašao i umorni Nenad Krstičić umesto koga je ušao Jovičić - i više puta okušao šut s distance.

Domaćin se možda i prerano povukao, pokušavao da iz kontri zapreti Zvezdi, ali Borjan je zaustavljao ono što je bilo do njega, iako je mogao bolje da reaguje kod vodećeg gola Stojkovića.

Bivši omladinac Crvene zvezde je iskoristio odličan prodor Kukuličića po desnoj strani i skrenuo loptu u mrežu iako je uz njega bio Miloš Degenek, ali kao da je bilo pomalo i straha kod igrača Zemuna kada se protivnik "otvorio" da odvažnije napadnu i tri boda.

Najbolji period meča Zvezda je imala od 70. minuta kada su "kampovali" pred golom Miloševića, preko Marina pogodili i stativu, ali Nemac se "popravio" u nadoknadi vremena. 

Dugu loptu je spustio Boaći, "produžio" je za nekadašnjeg reprezentativca Nemačke, a ovaj spretno matirao golmana Miloševića, inače odličnog na ovoj utakmici. Ostalo je još oko tri minuta do kraja utakmice, ali Zemun nije imao snage za više..

ZEMUN: Milošević - Živković, Cvetković, Trajković, Milutinović - Luković, Stojković, Vukadinović, Tošeski (od 72. Đalović) - Mrkaić, Kukuličić (od 78. Podunavac).

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Degenek, Babić, Rodić - Jovančić, Krstičić (od 46. Jovičić), Ebisilio (od 72. Boaći), Marin - Pavkov i Joveljić (od 46. Kafu).

Meč je sudio Srđan Jovanović.

SUPERLIGA, 11. kolo:

Mladost - Radnički Niš 0:1 (0:0)
/Haskić 88/

Radnik - Spartak 0:0

Mačva - OFK Bačka 2:0 (0:0)
/Gigić 65, 83/

Čukarički - Dinamo 6:1 (1:0)
/Stojanović 36, 55, Tedić 50, Puškarić 53, Stevanović 58, Zorić 63 - Dimitrov 62/

Rad - Proleter 1:3 (1:1)
/Mladenović 20 - Čović 42, Vujaklija 63, Čolović 79/

Vojvodina - Napredak 0:1 (0:0)
/Zec 42/

petak

Partizan - Voždovac 4:0 (2:0)
/N. R. Miletić 19, Zakarić 41, 72, Ivanović 90+3/

nedelja

Zemun - Crvena zvezda 1:2 (1:1)
/Stojković 10 - Joveljić 45+2, Marin 90/

TABELA: Crvena zvezda 31, Partizan 24, Radnički Niš 24, Čukarički 22, Mladost 18, Napredak 17, Vojvodina 15, Proleter 14, Rad 13, Mačva 13, OFK Bačka 12, Voždovac 11, Zemun9, Radnik 8, Spartak 8, Dinamo 6.

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport.

IZ MINUTA U MINUT:

90+5' - KRAJ! POBEDA ZVEZDE! 2:1!

90+1'- GOOOL! MARIN! 2:1 ZA ZVEZDU!

Napad Zvezde počeo je iz zadnje linije, stigla je lopta u kazneni prostor, Boaći se dobro snašao i "pružio" za Marina, a nekadašnji reprezentativac Nemačke iskusno prihvata loptu i vara Miloševića.


90' -
Pet minuta nadoknade.

89' - Jovičić!

Snažan šut igrača koji je doneo pobedu Zvezdi u prošlom meču, ali dobro boksuje Milošević.

87' -
Zvezda "kampuje" na polovini Zemuna, dok gosti čekaju kontre i pokušavaju da iskoriste to što su u odbrani samo Degenek i Babić.

79' - Babić!

Velika šansa za štopera Zvezde posle novog prodora Marina po desnoj strani, ali nije tu bilo dovoljno intenziteta...

77' - 
Milošević, golman Zemuna, dobija žuti karton zbog odugovlačenja, a potom odlično brani posle centaršuta, uz odbitak, Marina! Podunavac ulazi, menja Kukuličića.

72' - Marin!

Ostao je Tošeski na travi, ali je Zvezda nastavila akciju i pogodila stativu! Marin je šutirao sjajno, pogodio desnu stativu, da bi se lopta potom od Miloševića odbila. Ebisilija menja Boaći, a Tošeskog, koji je povređen, Đalović.

68' -
Dušan Jovančić je jedan od najraspoloženijih danas, konstantna je pretnja za Zemun kada je na ivici kaznenog prostora, ali sada su prekombinovali igrači Zvezde i ostali bez šuta Ebisilija... Pao je Kafu u nastavku akcije, Jovanović odmahuje rukom.

61' -
Kukuličić pravo u ruke Borjanu, pa plasirani udarac Marina završava u naručju Miloševića.

Izvor: MN PRESS


57' - Pavkov!

Dobar prodor Rodića po levoj strani, bio je istrajan u duelu, vratio je loptu za Pavkova, ali Milošević je skratio ugao na vreme.

52' -
Zvezda je dobro "ušla" u drugo poluvreme i pokušala da iznenadi preko Jovančića, ali stabilizovali su se Zemunci. Degenek dobija žuti karton. Ubrzo je u beležnicu sudije Jovanovića upisan i strelac gola Stojković.

46' -
U igri Zvezde je Branko Jovičić umesto Nenada Krstičića, a ušao je i Kafu. Zanimljivo umesto Joveljića.

45+2' - GOOOL! ZVEZDA JE IZJEDNAČILA! 1:1! JOVELJIĆ!

U praktično poslednjim trenucima prvog dela igre Zvezda je došla do izjednačenja i mirnijeg drugog poluvremena. Jovančić je "zalomio" u kaznenom prostoru, odložio na desni bok za Stojkovića, a odbijenu loptu Cvetkovića dočekao je Joveljić i postigao svoj drugi gol u Superligi ove sezone.

Sjajna reakcija mladog napadača.


37' - Pavkov!

Dobar pritisak Zvezde i gužva pred golom Miloševića. Prvo je Krstičić ušao u kazneni prostor po levoj strani, poslao loptu između Joveljića i Babića, na kraju je šutirao Pavkov, ne dovoljno dobro da savlada Zemunce.

Žuti karton za Dušana Jovančića.

32' -
Najbolja šansa iz igre za Zvezdu, Babić posle kornera šutira skoro pa ramenom - malo pored leve stative golmana Miloševića. Ofanzivu Zvezde pokušava da iskoristi Kukuličić po desnoj strani, ali šutira nekontrolisano iz dobre pozicije.

30' -
Nešto bolja igra Zvezde u ovim trenucima, Ebisilio pokušava da pronađe "rupu" između linija, ali fali završni pas...

22' - Promašaj!

Uobičajeno je ove sezone da Ben izvodi penale, sada ga nije bilo na terenu i odgovornost je preuzeo Ebisilio, prevario je Miloševića, ali pogodio stativu.


21' - Penal za Zvezdu!

Pao je Dušan Jovančić u kaznenom prostoru Zemuna posle blagog kontakta s Vukadinovićem, a sudija Srđan Jovanović, uz asistenciju pomoćnika, pokazuje na "belu tačku".


18' -
Dosta grešaka igrača Zvezde u poslednjoj trećini terena, a Milojević sada menja poziciju Marinu i Joveljiću. Napadač Zvezde sada je na desnom krilu.

10' - GOOOL! ZEMUN VODI! 1:0! STOJKOVIĆ!

Loša reakcija čitave odbrane Crvene zvezde i Zemun "probija" po desnoj strani.

Odlično je prošao Kukuličić, uputio dobru loptu na pet metara, a brži i spretniji od Miloša Degeneka bio je Nikola Stojković, nekadašnji omladinac Crvene zvezde. Borjan nije uspeo da spreči grešku svojih igrača.


4' -
Ebisilio u prodoru, namešta se na šut, ali čini se da pravovremeno startuje Trajković i zaustavlja napad Zvezde. Srđan Jovanović odmahuje glavom, nema prekršaja. 

3' -
Kiks golmana Miloševića, ali na vreme je uspeo da ukliza i spreči raspoloženog Joveljića da ga kazni. Prvi šut na meču beleži Marko Marin, pored gola!

1' -
Utakmica je počela, utisak je da će Joveljić igrati po levom krilu.

- Kapiten Zvezde na ovom meču biće Filip Stojković.

- U poslednjem meču tim Miloša Kruščića je doživeo neprijatan poraz u Novom Sadu od Proletera koji ih je savladao rezultatom 4:1.

- Pročitajte i šta je u najavi meča rekao Vladan Milojević. OVDE!

- Na klupi Zvezde je pored Boaćija i Nikola Stojiljković.

- Dejan Joveljić je počeo još samo prvi meč sezone protiv Dinama iz Vranja - kada se upisao i u strelce.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC