• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Englezi četvrtu godinu zaredom u finalu!

Treći put u četiri godine fudbaleri Liverpula i Čelsija odlučiće o finalisti Lige šampiona. Dva puta u finale odlazili su fudbaleri sa "Enfilda".

 LŠ: Englezi četvrtu godinu zaredom u finalu!  Izvor: MONDO

Ko će u Moskvu 21. maja? Englezi sigurno!

Ali, gotovo neverovatno zvuči podatak da je uopšte u opciji tim Liverpula, koji je posle tri kola preliminarne faze, u Grupi A, imao samo bod! A, onda se pokrenula mašinerija Rafaela Beniteza, koji je najbolji trener za Kup takmičenja i verovatno najgori za liga sistem.

Na putu ka polufinalu srešen je Inter, a potom i Arsenal. Na redu je Čelsi.

Nije to samo "deža-vi" polufinala iz sezona 2004/05 i 2006/07. Biće to 20. put da se Liverpul i Čelsi sastaju u poslednje četiri sezone!

"Neverovatno da nam dolazi Čelsi opet. Kao i svaki put do sada biće to jako težak meč", rekao je menadžer Liverpula Rafael Benitez, posle velike pobede nad Arsenalom u revanšu četvrtfinala Lige šampiona (4:2, 1:1).

Ipak, za razliku od prethodna dva polufinalna duela u Ligi šampiona, ove sezone će se revanš igrati na "Stamford Bridžu".

"Da li će to biti prednost za Čelsi? Ne znam, videćemo", ostao je nedorečen španski stručnjak, koji je Liverpulu doneo petu titulu prvaka Evrope 2005. godine.

"Bez obzira na to, kao i protiv Arsenala, moj tim pokazao je da ima iskustva u ovakvim susretima. Verujemo u novu pobedu", dodao je Benitez, koji četvorogodišnje posrtanje u Premijer ligi redovno nadoknađuje veličanstvenim igrama u Evropi.

Treću sreću u duelima sa Liverpulom, tim iz zapadnog Londona potražiće sa novim menadžerom Avramom Grantom. Žoze Murinjo, na vrhuncu moći, u dva navrata nije uspeo da preskoči "crvene".

"Nebitno što igramo opet sa Liverpulom, nema polufinala u kojem se lako pobeđuje, nema polufinala u kojem se svaka greška ne kažnjava. Tako će biti i ove godine. Poršle smo ispali na penale", kaže Mihael Balak, vezista Čelsija i strelac vodećeg gola za svoj tim u revanšu četvrtfinala protiv Fenerbahčea (2:0, 1:2).

"Liverpul je jak tim, ali ovog puta igramo revanš na našem stadionu i to će malo promeniti stvari u odnosu na prethodna dva dvomeča. Kada ulazite u duel i znate da imate revanš na svom terenu, gde vas čekaju hiljade domaćih navijača, to ume da podigne samopouzdanje", opominje Balak.

Prvi meč polufinala zakazan je za 22. april, dok je revanš osam dana kasnije. Tada će Engleska saznati ko će je četvrtu godinu zaredom predstavljati u finalu Lige šampiona!

Liverpul je igrao finala 2005. i 2007, a Arsenal 2006. godine.

Druga dva polufinala biće odigrana u sredu, a sastaju se Mančester junajted i Roma (2:0 prvi meč), odnosno Barselona - Šalke (1:0).

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC