• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitar preskočio Žigića, može li i Sušića u Bukureštu?

Autor mondo.rs

Drastičan skok Aleksandra Mitrovića na listi najboljih strelaca Srbije u poslednjih godinu dana. A tek su mu 24 godine!

 Mitar preskočio Žigića, može li i Sušića u Bukureštu? Izvor: MN PRESS

Ovo je godina Aleksandra Mitrovića!

Posle dve sezone stagniranja u Njukaslu kod Rafaela Beniteza - koji mu je šansu davao tek na "kašičicu" - srpski golgeter se skrasio u Fulamu i zaigrao u formi života zbog koje je u tefterima sve većeg broja klubova.

"Mitrogol" je u 2018. godini u dresu tima sa "Krejven kotidža" postigao već 17 golova, od toga pet u novoj sezoni Premijer lige, a ne treba zaboraviti i da je tek sredina oktobra...


Ono što je naročito bitno za ljubitelje fudbala u Srbiji jeste da je Mitrović formu iz kluba poneo i u reprezentaciju, nešto što nažalost nije toliko često kada su "orlovi" u pitanju, i direktno je zaslužan za odlične rezultate naše selekcije u Ligi nacija.

Mitrović je u prethodna dva meča protiv Rumunije (2:2) i Crne Gore (2:0) postigao četiri gola, za ogroman napredak na listi najboljih strelaca u istoriji državnog tima.

Na "ulasku" u aktuelnu godinu Mitrović je na svom kontu u dresu Srbije imao 11 pogodaka na 33 utakmice, a nakon deset odigranih u njegovoj najboljoj kalendarskoj godini - ima 21 gol na 43 meča!

Pogocima u Podgorici "preskočio" je Nikolu Žigića i Dejana Savićevića na večnoj listi, a ne treba smetnuti s uma da je u septembru proslavio tek 24. rođendan...

Aleksandar Mitrović proslavlja svoj prvi gol u dresu "orlova" - protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.
Izvor: MN PRESS


Još kao "tinejdžer" je debitovao kod Siniše Mihajlovića i pola decenije docnije u rangu je s legendama jugoslovenskog fudbala - Safetom Sušićem i Slavenom Zambatom koji su dres SFRJ nosili šezdesetih, odnosno osmadesetih godina prošlog veka.

Znamo u kakvoj formi je Mitrović i da je trenutno "udarna igla" tima Mladena Krstajića, pa se nadamo i da će u meču protiv Rumuna u Bukureštu u okviru Lige nacija (nedelja, 15.00) - dodatno napredovati na ovoj listi.

Ispred njega su potom još dva duela u okviru novembarskih mečeva istog takmičenja (Crna Gora i Litvanija), a videćemo koliko će igrača do kraja 2018. ukupno preskočiti. Ispred njega su još i Bernard Vukas (22 gola), Dragan Džajić (23), a potom na ulasku u TOP10, u koji dugo niko "nov" nije kročio, i Zlatko Vujović (25).

Predrag Mijatović i Bora Kostić dele osmo mesto liste s 26 golova, Todor Veselinović je dao 28, Dušan Bajević 29, Rajko Mitić 32, Savo Milošević, Blagoje Marjanović i Milan Galić po 37, dok je najbolji strelac Stjepan Bobek - 38.

Savo Milošević i Aleksandar Mitrović 2013. godine na dodeli nagrada Superlige.
Izvor: MN PRESS


Njegov rekord aktuelan je još od 1958. godine, a biće interesantno pratiti da li Aleksandar Mitrović može da se "umeša" u ovu listu i obori rekord.

Mnogo godina karijere je pred njim...

Za početak, bilo bi lepo da donese radost Srbiji protiv Rumunije, a videćemo da li će Mladen Krstajić ovoga puta Mitrovića "upariti" sa Prijovićem, koji je takođe u odličnoj formi u klubu, ali retko dobija šansu u dresu Srbije jer "devetka" našeg tima uporno trese mreže.

Šta vi mislite, da li bi još efikasniji bili u tandemu? Pišite nam u komentarima...

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport.

Anketa

Da li Aleksandar Mitrović može da postane najbolji strelac u istoriji reprezentacije?

  • Može!

    100% (5)

  • Nema šanse da će uspeti

    0% (0)

  • Teško, ali je moguće

    0% (0)

Da li Aleksandar Mitrović može da postane najbolji strelac u istoriji reprezentacije?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC