• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promašen penal i mnogo šansi, Srbiji samo bod!

Autor mondo.rs

Po svemu prikazanom u Bukureštu "orlovi" su zaslužili trijumf, ali su se Rumuni uspešno odbranili pred svojom publikom... Dušan Tadić promašio penal, Mitrović nažalost nije nastavio golgetersku seriju. Remi!

Još jedan remi sa Rumunijom!

Srbija je u septembru sa istočnim susedima remizirala u Beogradu (2:2), dok je mesec dana kasnije u Bukureštu ponovo došlo do podele bodova, a njom će (ponovo) daleko zadovoljniji biti Rumuni koji su se čitavo drugo poluvreme branili i to sa igračem manje.

"Orlovi" su krajem prvog dela igre imali najveću šansu na meču kada je oboren Gaćinović zbog čega je sudija pokazao crveni karton i penal, ali ga je loše izveo Tadić.

Nije to bila jedina šansa za naše reprezentativce koji su "opsedali" gol Tatarušanua, ali naš najbolji strelac Mitrović ovog popodneva nije uspevao da ga matira uprkos tri prilike, dok je Rumun imao sreće i da udarac Gaćinovića ode pola metra pored gola.

Srbija ostaje lider grupe 3 u Diviziji "C" Lige nacija sa 8 bodova, dok Rumuni imaju 6.

RUMUNIJA - SRBIJA 0:0

Mladen Krstajić je na konferenciji za meč kazao da bi mogao da izvede isti sastav koji je pre tri dana nastupio u Podgorici, ali ispostavilo se da je to bila još jedna "igra" srpskog selektora koji je na teren velelepnog "Nacionalnog stadiona" u Bukureštu neočekivano poslao Nemanju Radonjića i Predraga Rajkovića, dok su svoje mesto u startnoj postavi "očuvali" Lukić, Maksimović i Gaćinović.

Iz tog razloga prosek godina Srbije je bio tek 24,54 - no, na osnovu prikazanog, teško bi moglo da se kaže da im je falilo iskustva...


Lukić i Maksimović su dobre partije iz mlade reprezentacije preneli i u "A" tim, pa su tako sa svakim novim nastupom sve sigurniji, što se može reći i za Veljkovića i Milenkovića koji su napravili samo jednu grešku na meču.

Otpočetka su "orlovi" krenuli na rivala, pa je tako Mitrović anticipirao grešku Tamaša, izašao pred Tatarušanua i šutirao malo pored stative u 19. minutu...

Srpski napadač, koji je dao Rumunima dva gola u Beogradu, odlično je skočio i u 31. minutu na drugoj stativi kada je dosuđen ofsajd, a vešto je pet minuta kasnije proigrao Radonjića na levoj strani, da bi novi fudbaler Marseja idealno uposlio Gaćinovića na sedam metara.

Ipak, fudbaler Ajntrahta i povratnik u reprezentaciju Srbije, nije zahvatio loptu onako kako je želeo, pa je ona "prozujala" pored dalje stative!

Gaćinović je bio u centru pažnje i u 43. minutu kada je Blom pokazao na penal. Dobio je pas od Radonjića, podigao je loptu i želeo da je spusti glavom, ali ga je nespretni Tamaš šutnuo u uvo zbog čega je neko vreme ostao da leži na travi.

Možda je ta pauza negativno uticala na Dušana Tadića koji je nervozno pristupio izvođenju penala, polako prilazio lopti, a onda je poslao na tribine!



Bio je to drugi njegov promašaj sa "bele tačke" u Ligi nacija pošto je prethodno promašio jedanaesterac protiv Litvanije, dok je pre tri dana u Podgorici prednost dao Aleksandru Mitroviću - koji je postigao gol.

Srbija je čitavo drugo poluvreme "igral viktorije" na polovini rivala i imala najbolju šansu preko Mitrovića koji je "okrenuo" jednog štopera Rumunije, ali je golman bio na mestu.

Do kraja meča srpski napadač postigao je i gol koji je opravdano poništen zbog ofsajda, dok smo videli i debi Nemanje R. Miletića koga je Mladen Krstajić, po onome što je viđeno na terenu, očigledno uveo u igru zbog uvežbanih prekida, ali oni nisu dali rezultat.

Srbija u novembarskom "prozoru" kvalifikacija igra sa Crnom Gorom (17. novembar) i Litvanijom (20. novembar) u Beogradu.

U prvom meču Krstajić neće moći da računa na Rodića zbog kartona.

RUMUNIJA: Tatarušanu - Manea, Tamaš, Sapunaru, Toška - Baluca, Marin (od 71. Rotariju), Draguš (od 45. Nedelcearu), Stančiju, Maksim - Cukudean (od 80. Kešeru).

SRBIJA: Rajković - Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić (od 78. Miletić) - Maksimović, Lukić, Gaćinović (od 64. Milinković-Savić), Tadić, Radonjić - Mitrović.

Meč je sudio holandski arbitar Kevin Blom.

Parovi 4. kola Lige nacija - divizija C, grupa 3:

Rumunija - Srbija 0:0
Litvanija - Crna Gora (20.45)

TABELA: Srbija (+1) 8, Rumunija (+1) 6, Crna Gora 4, Litvanija 0.

N   A   J   A   V   A

U Beogradu je bilo 2:2, a šta će biti u Bukureštu?

Srbija je dobro počela Ligu nacija i zabeležila sedam bodova iz tri meča, a kako bismo se približili prvom mestu i osvajanju grupe - potrebna je pobeda protiv Rumunije koja se pokazala bolje u konkurenciji Litvanije i Crne Gore.

Meč počinje u neobičnom terminu od 15 časova na Nacionalnom stadionu u Bukureštu, a ni ovoga puta ekipa Mladena Krstajića neće biti kompletna.

Zbog povreda su "otpali" Nemanja Matić, Aleksandar Kolarov, Nenad Krstičić i Adem Ljajić, dok Maksimović, Rodić, Tadić i Lukić moraju da paze na kartone kako za naredni "prozor" Lige nacija ne bi bili suspendovani.

Selektor Rumunije iz tog razloga ne može da računa na Kipčijua i Antona.

Dve zemlje su u istoriji odigrale čak 45 duela i mi smo nešto uspešniji - 20 pobeda, 6 remija i 19 poraza. Poslednje gostovanje imali smo 2009. kada smo u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo slavili 3:2. Niko od sadašnjih igrača "orlova" tada nije bio u sastavu.

Krstajić je napravio nekoliko promena i na gol je poslao Predraga Rajkovića, a iznenađenje u sastavu je i Nemanja Radonjić koji je prvi put starter u takmičarskom meču.


IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ! 0:0!

90' -
Žuti karton za Milenkovića.

85' - Mitrović trese mrežu Tatarušanua, ali ofsajd!

80' -
Mitrović sada već nervozan zbog dva vezana faula koja mu je Blom svirao u napadu, pa zbog burnog protesta, kao protiv Švajcarske, dobija žuti karton. Kešeru menja Cukudeana.

77' -
Debi Nemanje R. Miletića za reprezentaciju Srbije. Ušao je umesto Milana Rodića i otišao na mesto Rukavine, dok će naš najiskusniji igrač sada biti levi bek.

73' - Mitrović!

Napravio je dar-mar Dušan Tadić sada na desnoj strani, gde je prešao po ulasku Milinković-Savića, Mitrović se izvio, našao poziciju da uputi novi udarac glavom, ali Tatarušanu je na mestu.

67' - Mitrović!

Ma, fenomenalno.. Primio je loptu okrenut leđima pored Nedelcearua, okrenuo ga, napravio sebi prostor za šut, ali Tatarušanu brani i ovaj put odlično.

65' -
Rasplamsala se borba, žuti za Rodića.

62' -
Pet minuta bez ičega - mnogo prekida... Prvo je Tatarušanu ležao na travi posle duela s Mitrovićem, pa Cukudean nakon borbe s Milenkovićem. SMS umesto Gaćinovića.

57' - Mnogo sreće za Srbiju!

Milenković je loše "podigao" loptu, Rajković je krenuo na nju van kaznenog prostora, bio je u duelu sa Cukudeanom i igrao je rukom, a sudija na kraju nije dosudio ni faul Rumuna, a ni igranje rukom srpkog golmana.

54' - Radonjić!

Kontrola našeg tima od početka meča, lepo se Tadić izvukao na pas, Mitrović je probao i lopta je stigla na drugu stranu do Radonjića, ali je i on izblokiran.

45+3' -
Velika frka sada na terenu. Nervozni su i jedni i drugi, traže Rumuni isključenje za Milenkovića, svi su skočili na sudiju Bloma, a ovaj zbog protesta pokazuje samo žuti - i to igraču Rumunije, Maksimu. 

Izmena pre toga, Marina menja Nedelcearu.

45+1' - PROMAŠAJ!

Uf...

Polako je išao kapiten Srbije ka lopti, videlo se da je nesiguran Tadić, a udarac levom nogom odlazi na tribine. Užasan udarac i drugi njegov promaša sa penala u Ligi nacija.

43' - Penal za Srbiju! I crveni karton Tamašu!

Užasan start defanzivca Rumunije koji je šutnuo u uvo Gaćinovića koji je krenuo glavom da spusti loptu. Podigao ju je nogom posle pasa Radonjića, a Tamaš dobija crveni.

38' - Mitrović, Radonjić, Gaćinović!

Najbolja šansa na meču do sada... Mitrović je iz prve poslao loptu na levu stranu ka Radonjiću, novi igrač Marseja je sada poslao odličnu povratnu loptu na sedam metara, Gaćinović ju je zahvatio, ali šutirao pored gola!

33' - Još jedna šansa Srbije!

Radonjić je dobro istrčao kontru po levoj strani, ulazio je u sredinu, ali nije poslao idealnu povratnu loptu ka Tadiću, ovaj je morao da se okrene i prošao je momenat za šut.

31' - Mitrović!

Sjajan napad Srbije po levom boku posle saradnje Lukića i Rodića, pa skok Mitrovića na drugoj stativi koji brani Tatarušanu... Ipak, oslonio se naš špic na Sapunarua i napravio faul.

28' -
Ostaće nejasno kako je šut po zemlji, sa preko 30 metara, uz živi zid, i mnogo igrača u kaznenom prostoru stigao do Rajkovića, ali stigao je! Srpski golman je odlično motrio na ugao i uspeo da interveniše nakon odličnog udarca Marina.

25' -
Stančiju za sada najraspoloženiji na meču... Umakao je Veljkoviću, nije uspeo da ga zaustavi ni Maksimović, uspeo je da nađe "rupu" za šut, ali Rajković na mestu.

19' - Mitrović!

Velika greška Rumuna, Mitrović sjajno anticipira gde će pasti lopta posle skoka Milenkovića i duela sa Tamašom, imao je "čist pravac" na putu ka Tatarušanuu, šutirao je u pravom trenutku, ali koji centimetar pored dalje stative.

Umalo da nastavi svoju golgetersku seriju...

16' -
Lukavo su pokušali naši igrači da na brzinu izvedu prekid, otvorio se Mitrović za pas, ali je ipak pomoćni sudija bio koncentrisan i podigao je opravdano zastavicu.

11' -
Srbija u potpunoj kontroli prvih desetak minuta, ali posle ne tako dobre intervencije Milenkovića - prvi šut u okvir gola Srbije. Stančiju je solirao, želeo je na silu da završi akciju, a Rajković je lako uhvatio loptu.

1' -
Meč je počeo i Srbija je odmah imala korner. Rumuni iza gola Predraga Rajkovića su upalili veliki broj baklji, tu su dimovi i petarde...

- Prosek godina današnjeg sastava Srbije je 24,54.

- Igrači izlaze na teren...

- Predrag Rajković je poslednji put počeo takmičarski meč za Srbiju još u februaru 2017. godine protiv Moldavije. Srbija je slavila 3:0.

- Aleksandar Mitrović je trenutno prvi strelac takmičenja uz Lukakua sa četiri pogotka, a pošto je već u septembru dva puta savladao Rumune - na njega će posebno obratiti pažnju. Treba pomenutida "Mitrogol" može da preskoči i Safeta Sušića na "večnoj" listi strelaca!

- Šta Rumuni pišu pred meč? Čitajte OVDE!

- Pročitajte šta je u najavi utakmice rekao Mladen Krstajić. OVDE!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC