• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ako neko može da pobijedi Borac, to smo mi"

Autor mondo.ba

U taboru banjalučkog Željezničara najavljuju ofanzivu od prve minute meča protiv Borca.

 Prva liga RS Željezničar Borac najava Zoran Ćurguz Bojan Marković Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Željezničar će u subotu od 14.30 na Predgrađu ugostiti ekipu Banjalučkog Borca i pokušati da mu se revanšira za minimalan poraz u prvom dijelu sezone.

Iako dočekuju lidera na tabeli i favorita u taboru Željezničara najavljuju otvorenu utakmicu i ofanzivu.

"Očekujem jednu lijepu, otvorenu utakmicu u kojoj će publika uživati. Borac je pokazao da je neprikosnoven u ligi, s druge strane mi smo jedno osvježenje lige, pogotovo što u posljednje vrijeme igramo dobro. Igramo efikasno i očekujem jednu dobru otvorenu utakmicu. Za razliku od nekih ranijih utakmica protiv Borca i u ligi mi ćemo ići dosta ofanzivno, napašćemo Borac od prve minute. Napašćemo Borac, igramo na svom terenu i mislim da je to jedini način na koji se Borac može pobijediti“, rekao je za MONDO trener Željezničara Zoran Ćurguz.

"Naša ekipa je mlada, sklona oscilacija, ali ima dosta potencijala. Možemo da trčimo i da radimo i da viskim ritmom i tempom natjeramo Borac da igra igru koja njima ne odgovara, a samim time da mi povećamo svoje šanse da uzmemo bod ili tri protiv Borca“, uvjeren je strateg Željezničara.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U najavi ovog derbija trener Borca Darko Vojvodić pohvalio je nekoliko igrača Željezničara, upozorivši da bi oni mogli da prave probleme njegovoj ekipi, a sa kakvim kvalitetom raspolaže svjestan je i Ćurguz.

"Mi smo treća ekipa po efikasnosti, imamo najboljeg strijelca lige, Markovića, imamo i Kulenovića koji je postigao četiri gola, imamo dosta brzih igrača, sposobnih da naprave problem svakoj ekipi. Sigurno da  Željo ima budućnost, ima potencijal i protivnik se s razlogom pribojava naše utakmice. Ako postoji ekipa u ligi koja može da pobijedi Borac, to smo mi na našem terenu“, istakao je Ćurguz.

Željezničar je u posljednjoj utakmici na svom terenu preokrenuo protiv Kozare u posljednjim trenucima golom Markovića i tako pokazao da je ekipa koja ima karakter.

"Mi uvijek imamo rezervni plan. Ako odigramo jedno poluvrijeme loše, sposobni smo da se dignemo. Izgubili smo četiri utakmice u prvenstvu, sve rezultatom 1:0. Niko do posljednje minute nije mogao reći da nas je pobijedio. Sve su utakmcie bile otvorene. Zadovoljan sam karakterom ekipe koji je dosad pokazala i to mi daje za pravo da i u sutrašnjoj utakmici vjerujem da neće sve biti riješeno do zadnje minute“, rekao je Ćurguz.

Najbolji strijelac Željezničara Bojan Marković takođe je najavio ofanzivu, bez obzira na renome rivala.

"Borac je uvijek dobra motivacija, ali mi uvijek idemo na pobjedu, pogotovo kod kuće. Idemo sutra ofanzivno pa ćemo vidjeti šta će nam to donijeti. Posljednja utakmica na našem terenu bila je puna preokreta, bili su bolji, ali su pali psihički i fizički, a mi smo se vratili mojim golom. Ne znam kako bih to opaisao, možda je to Božja volja bila, ali pokazali smo da se možemo vratiti iz minusa i da ne padamo“, rekao je Marković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC