• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rasizam i prijetnje smrću u Premijer ligi

Autor mondo.rs

Fudbaler Kristal Palasa kaže da je porodici i njemu prijećeno smrću zbog navodnog simuliranja u meču sa Arsenalom.

Fudbaler Kristal Palasa objavom na društvenim mrežama uzdrmao je sportsku javnost na Ostrvu!

Vilfred Zaha napisao je da su mu poslije utakmice sa Arsenalom stigle i brojne uvrede na rasnoj osnovi, ali i prijetnje smrću kako njemu, tako i porodici.

Kristal Palas i Arsenal su u nedelju odigrali nerešeno2:2 na "Selhurst parku", u utakmici u kojoj je srpski internacionalac Luka Milivojević postigao oba gola - oba sa bijele tačke.

Prvim pogocima ekipe ove sezone na domaćem terenu zaustavljena je i serija "tobdžija" od 11 pobjeda u svim takmičenjima, a izgleda da je pristalice tog kluba najviše isprovocirao duel Zahe sa vezistom Arsenala, Granitom Džakom, posle kog je dosuđen drugi jedanaestarac za domaće.

Oni smatraju da je nesuđeno pojačanje njihovog kluba simuliralo prekršaj Švajcarca albanskog porijekla, iako je sam Džaka izjavio da je penal postojao.

Zaha je na društvenim mrežama objavio da su on i njegova porodica dobili prijetnje.

"Imam poruku za sve ljude koji su prešli granicu i poželjeli smrt mojoj porodici - ja, međutim, želim sve najbolje i vama i vašim porodicama. Vaša mržnja nije promijenila moj život, on je i dalje jako dobar", objavio je Zaha.

"POSVAĐAO VENGERA I FERGUSONA"

On nosi crno-plavi dres Kristal Palasa praktično od detinjstva, od 2004. godine.

Šest godina kasnije debitovao je za prvi tim "orlova", nagovijestio veliki potencijal i čak naterao tadašnje rivale Aleksa Fergusona i Arsena Vengera da "zarate" oko njegovog transfera, u čemu je 2013. godine pobjedu odnio Škot, ali…

Ispostavilo se da Zaha, doveden za 15 miliona funti i vezan ugovorom na pet i po godina, nije pronašao u Mančester junajtedu za koji je nastupio samo četiri puta. Navijači Arsenala i danas tvrde da je Ferguson želio samo da spriječi Vengera da dovede brzonogog napadača i ništa više od toga.

Tačno ili ne, Škot ga je odmah po potpisivanju ugovora vratio u Palas na pozajmicu, pa slao u Kardif, pa ponovo u Palas, da bi na zimu 2015. klub sa "Selhurst parka" odlučio da otkupi njegov ugovor za svega tri miliona funti (iako je klub sa "Old traforda" zadržao pravo na određene procente od njegove naredne prodaje).

U periodu od ljeta 2010. do zime 2013, kada se Kristal Palas takmičio u Čempionšipu, Zaha je postigao 18 golova na 143 utakmice.

"Orlovi" su u sezoni 2012/13 konačno ličili na tim sposoban da se vrati u Premijer ligu, što je cilj koji je januarski transfer Zahe u Mančester junajted mogao donekle da pokvari i umalo je pokvario. Iako ga je Ferguson ostavio u Kristal Palasu i na proleće 2013, fudbaler je do transfera imao sedam golova na 34 utakmice, a kao pozajmljen igrač Junajteda gol na 16 nastupa.

I bez njegove konkretne pomoći u drugom dijelu sezone, Palas se vratio u Premijer ligu, a kada je Zaha odradio polusezonu u Velsu kao igrač Kardifa (bez gola na 13 utakmica), zaigrao je daleko zrelije i konkretnije u elitnom rangu.

Od 2014. do danas postigao je 28 golova na 153 utakmice za Palas i manje-više uspješno sa saigračima izbegavao ispadanje u niži rang, što će i ove sezone pod vođstvom Roja Hodžsona biti osnovni cilj ekipe čiji je kapiten bivši reprezentativac Srbije, Milivojević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC