• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Platini: Varan zaslužio Zlatnu loptu

Autor mondo.rs

Nikome nije uspjelo da osvoji i UEFA Ligu šampiona i FIFA Svjetsko prvenstvo.

Bivši najbolji fudbaler svijeta Mišel Platini, koji je kao predsednik UEFA udaljen iz fudbala zbog korupcije i drugih nečasnih radnji, izjavio je da "Zlatnu loptu" magazina "France Football" zaslužuje samo...

...Rafael Varan!

Iako u izborima za najbolje fudbalere planete dominiraju napadači i ofanzivni vezisti, o čemu svjedoči i podatak da je od 1981. i vremena Franca Bekenbauera samo jedan štoper dobio "Ballon d'Or" (Fabio Kanavaro 2006. godine), Platini tvrdi da je sve osim glasanja za 25-godišnjeg Francuza - subjektivno!

Varan je prošlog proljeća sa Real Madridom osvojio treću uzastopnu titulu u Ligi šampiona, četvrtu u karijeri, a odmah potom sa reprezentacijom Francuske postao prvak svijeta na Mundijalu u Rusiji.

RONALDO: ZASLUŽIO SAM "ZLATNU LOPTU"

Dobitnik Zlatne lopte za 2018. godine biće objavljen 3. decembra, a glavni kandidat je Luka Modrić, koji je izabran za najboljeg fudbalera svijeta od FIFA. Ta nagrada nosi ime "The Best".

Platini podsjeća da je Varan jedini fudbaler koji je učestvovao u oba podviga ove godine - osvajanju dva najprestižnija takmičenja na planeti.

"Francuz bi trebalo da dobije Zlatnu loptu. Uvijek postoji debata Ronaldo ili Mesi, ali ove godine je Varan jedini fudbaler sa peharima Lige šampiona i Svjetskog prvenstva. On je sjajan fudbaler, glasao bih za njega sigurno, a rezultati su jedino mjerilo, sve ostalo je subjektivno", rekao je Platini za francuski RMC.

Platini, trostruki osvajač nagrade koju dodjeljuje magazin "France Football", ističe da ne smije da se zaboravi 2006. godina kada je priznanje otišlo u ruke Fabiju Kanavaru koji je sa kapitenskom trakom predvodio Italiju do šampiona sveta.

"Imamo opcije poput Grizmana, Mbapea, Žirua, Ljorisa, Modrića, ali je jedini sve uzeo Varan. Setimo se 2006. kada je Kanavaro dobio Zlatnu loptu", naveo je bivši predsednik UEFA.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC