• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan opet poveo, pa kiksnuo! (FOTO/VIDEO)

Autor mondo.rs

Crno-beli i u trećem uzastopnom kolu osvojili bod. Odlični Enake se vratio pogotkom, a Mudrinski opet bio Čukin "džoker" i doneo 1:1.

 Partizan opet poveo, pa kiksnuo! (FOTO/VIDEO) Izvor: MN PRESS

Tačno 82 minuta gradskog derbija na Banovom brdu fudbaleri Partizana su kontrolisali igru, vodili golom zapaženog Gabrijela Enakea i od početka išli ka mirnoj pobedi na terenu Čuke.

Međutim, finiš i konačan ishod ipak je oblikovao Ognjen Mudrinski, centarfor "brđana", jer je bio snažniji u duelu sa Svetozarom Markovićem, pre nego što je preciznim udarcem na asistenciju Miladina Stevanovića postavio konačnih:

ČUKARIČKI - PARTIZAN 1:1 (0:1)

GOLOVI i ŠANSE

Taj pogodak probudio je veru domaćih u preokret, pa su u preostalom vremenu propuštali konkretne prilike, kakve do gola ni izbliza nisu imali. Mudrinski je u 87. minutu ostavio loptu Milutinu Vidosavljeviću, a Vladimir Stojković se istakao odbranom, kao i dva minuta kasnije, kada je zaustavio i snažan šut Partizanovog đaka Miroslava Bogosavca.

Ekipa Zorana Bate Mirkovića žaliće za propuštenom šansom da prekine niz loših rezultata. I zbog potpune kontrole utakmice do završnice i zbog pogođenih prečki, koju su tresli Marko Janković u prvom, a Rikardo Gomeš u drugom delu, na centaršut Enakea.

Rumun se vratio utakmicama posle dva meseca i ostavio dobar utisak, ali još jedan Partizanov kiks baciće senku na zapažen nastup desnog beka, jer su crno-beli osvojili samo bod i u trećoj uzastopnoj utakmici, a četvrti put u poslednjih pet kola.

U takvoj situaciji, Mirkovićev tim zaostaje za drugoplasiranim Radničkim četiri boda, a Zvezda ima šansu da mu odmakne 13 poena, dok Čukarički ostaje četvrti, sa bodom "minusa".

Kao i minulog vikenda protiv Napretka, Partizan je poveo, pa propustio prilike i na kraju bio kažnjen. Iako je delovalo da se Čuka polako miri sa prvim neuspehom kod kuće, Mudrinski je još jednom bio "džoker" Sima Krunića i uradio je ono zbog čega je u 61. minutu i ušao u igru.

Neposredno pre njegovog ulaska Rikardo je opisanim trzajem glavom umalo postavio 0:2, ali je Čuka izdržala i taj nalet, pa osvojila bod. Ili bolje reći Partizanu oduzela dva, jer je do finiša ništa nije nagoveštavalo da bi trijumf gostiju mogao da bude ugrožen, a kamoli sprečen.

Međutim, Mirkovićev tim je stao kada se očekivalo da mirno privede meč kraju i u narednih nekoliko minuta bio prinuđen čak i da brani osvojeni bod, koji nakon ispuštene pobede neće utešiti nikoga među crno-belima.

ČUKARIČKI: Belić - Stevanović, Puškarić (od 58' Veličković), Šapić, Bogosavac - Docić, Đorđević - Bojić, Kajević (od 70' Vidosavljević), Stojanović - Tedić (od 61' Mudrinski).

PARTIZAN: Stojković - Nemanja R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević - Zdjelar (od 86' Ivanović), Enake (od 84' Nikolić) - Pantić (od 73' Smiljanić), Zakarić, Janković - Rikardo.

Pročitajte sve rezultate 4. kola.

Iz minuta u minut:

- KRAJ UTAKMICE, REMI NA BANOVOM BRDU -

93' Rikardo Gomeš iz blizine pogađa Belića u glavu, a pomoćnik podiže zastavicu zbog ofsajda. Na drugoj strani Stojković "iz druge" hvata loptu pred Mudrinskim.

92' Još jedna lopta leti ka Stojkovićevom golu. Uputio je rezervista domaćih Vidosavljević i promašio gol udarcem sa desne strane.

90' Nikolić je pokušao da pogodi sa dvadesetak metara i prebacio gol. Igraće se još četiri minuta.

89' Još jedna prilika za "brđane"! Bogosavac je prošao po levoj strani, šutirao snažno posle prijema, a Stojković je opet odlično odbranio.

87' Velika šansa za Čukarički! Mudrinski je u duelu sa N. R. Miletićem ostavio loptu Vidosavljeviću, koji je sa desetak metara gađao snažno, iz prve, a Stojković je bio na mestu da zaustavi loptu.

86' Odmah i treća izmena u Partizanu. Zdjelar izlazi iz igre, a ulazi Đorđe Ivanović.

84' Mirković odmah pravi izmenu. Enake izlazi iz igre, a ulazi Nemanja Nikolić. Jasna namera Partizanovog trenera da napadne u preostalom vremenu.

83' ČUKARIČKI IZJEDNAČUJE, 1:1! MUDRINSKI!

Centarfor "brđana" izborio se za prostor pored Markovića, šutirao volej udarcem i realizovao prvu pravu šansu Čuke na utakmici!



77' Enake sada preti i iz slobodnog udarca. Gađao je sa oko 20 metara i malo je nedostajalo da postigne gol. Lopta je preletela za malo iznad prečke.

73' Prva izmena i u Partizanu. Pantić napušta teren ,verovatno preventivno, a umesto njega u igru ulazi Milan Smiljanić.

72' Janković prolazi Docića, dodaje loptu Rikardu, a njegov šut izdaleka je blokirao Šapić. Korner je izveo Pantić, a Rikardu je malo falilo da zahvati loptu kako je želeo.

70' Treća i poslednja promena u Čuki. Asmir Kajević izlazi, a ulazi Milutin Vidosavljević, krilni napadač rođen 2001. godine.

64' Enake je dobio udarac u live i nakratko zbog toga izlazi iz igre. Ipak, čini se da će moći da nastavi utakmicu.

61' Luka Stojanović gađao je "iz prve", volej udarcem i promašio. Odmah potom, druga izmena u Čuki. Slobodan Tedić izlazi iz igre, a ulazi Ognjen Mudrinski.

58' Izmena u Čukaričkom. Darko Puškarić zbog povrede mora da izađe iz igre, a njegovo mesto zauzeo je mladi Stefan Veličković, rođen 1999. godine.

55' OPET PREČKA! Sada je pogodio Rikardo Gomeš, glavom, na centaršut Enakea sa desne strane. Rumun je veoma zapažen večeras.

54' Kratak prekid zbog pada Tedića. Požalio se na povredu, ali je i bez pomoći lekara nastavio utakmicu.

48' Još jedan dobar prodor Bogosavca, pre nepreciznog šuta ka golu Stojkovića.

- poluvreme -



44' Umalo još jedna šansa za Partizan. Zakarić je prošao po levoj strani, centrirao, a Rikardo je u duelu sa Belićem napravio faul, pokušavši da pogodi glavom. "Iseckana" igra u ovim trenucima.

41' Možda i najkonkretnij pokušaj Bojića do sada. Gađao je iz poluokreta sa oko 18 metara i prebacio prečku.

39' Stojanović je prošao po levoj strani, centrirao, a Valijente je izbacio loptu u korner. Danilo Pantić dobio je žuti karton zbog prigovora, jer je smatrao da je sudija Nikolić trebalo da dosudi prekršaj pre centaršuta.



34' Brz prodor Bogosavca pored nekoliko igrača bio je uvod u potencijalnu šansu za Čuku. Bojić je pokušao da primiri loptu, postavio stopalo i nije uspeo.

30' Crno-beli (večeras samo crni) mirno kontrolišu zbivanja na terenu. Enake je sada centrirao sa desne strane i bio je to uvod u još jedan korner za goste. Usledio je centaršut, ne i nova šansa.

28' "Mirković Bata" skandiraju navijači Partizana u ovim trenucima, uz istaknutu parolu u znak podrške treneru crno-belih.

Izvor: MN PRESS



25' Borba na sredini terena u ovim minutima. Pantić je pokušao sa oko 25 metara, šutirao po zemlji, a Belić nije imao problem da uhvati tu loptu. Na drugoj strani Stojković istrčava ispred Bojića, da spreči priliku domaćih.

19' Još jedan pokušaj raspoloženog Jankovića. Rikardo ga je proigrao u kaznenom prostoru, a Crnogorac je sa desetak metara hteo da pogodi iz okreta. Lopta je išla po zemlji i nije pretila Beliću, koji je u ovoj utakmici na golu jer je Stevanović na pozajmici iz Partizana i dogovoreno je da nema pravo da brani protiv crno-belih. Ista je situacija i sa Veljkom Birmančevićem.

16' Prečka, pa velika šansa za Enakea! Janković je šutirao snažno, u golmanov ugao, i zatresao okvir gola, nakon što je Belić vrhovima prstiju dotakao tu loptu. U nastavku akcije je Enake gađao na odličan centaršut sa desne strane i za malo bio neprecizan.

Veoma dobar početak gostiju.



15' Enake zapažen na početku utakmice. Centrirao je odlično sa desne strane, a Janković je u nastavku akcije iznudio prekršaj sa ivice kaznenog prostora

12' Bogosavac je iznudio prvi korner za Čukaričkog, ali Stojković nije imao problem da uhvati tu loptu.

7' Ofanziva Partizana i posle vođstva. "Brđani" su ispucali loptu u korner, a Danilo Pantić je centrirao iz prekida. Mladi vezista vratio se na teren brže nego što je bilo očekivano, jer je bilo predviđanja da će zbog povrede zadnje lože odsustvovati bar do četvrtka.

- Zanimljivo je da Gabrijel Enake prvi put igra u Superligi od utakmice protiv Mačve, 26. avgusta.

4' PARTIZAN VODI! ENAKE!

Prva šansa na utakmici i gol! Belić, golman Čuke, je loše ispucao loptu, Marku Dociću je lopta "pobegla", što je Rikardo Gomeš iskoristio da lepo asistira Enakeu. Udarac sa desnog ugla peterca i gol!



1' Utakmica je počela.

Sudija: Bojan Nikolić

Derbi kola u vanrednom oktobarskom terminu: Čukarički - Partizan.

Ekipe Sima Krunića i Zorana Bate Mirkovića sastaće se u 16.30 časova (uz direktan prenos na TV Arena sport), u okršaju koji nijedan tim ne dočekuje u idealnom trenutku.

Čuka je posle najboljeg starta sezone u klupskoj istoriji izgubila u mečevima protiv Mladosti iz Lučana (u Kupu) i protiv Radnika u Surdulici (u Superligi), što je Partizan iskoristio i prestigao je remijem protiv Napretka. Naravno, u Humskoj toj činjenici prošlog vikenda nisu davali značaj, jer je to bio drugi "vezani" remi crno-belih u prvenstvu, što je Zvezda iskoristila da najvećem rivalu odmakne značajnih 11 bodova prednosti.

U takvoj situaciji i uz neizvesnost oko ipak oporavljenog Danila Pantića za današnji duel, crno-beli iz Humske odlaze na gostovanje na kojem su u okviru prvenstva bili 18 puta i pobedili 14 puta, uz dva trijumfa Čuke i isto toliko remija.

Pred meč, Partizanov trener Zoran Bata Mirković pohvalno je govorio o beku "brđana" Miroslavu Bogosavcu, nekadašnjem đaku kluba iz Humske, koji je u intervjuu za MONDO priznao da mu veoma gode poređenja sa čuvenim igračem Reala, Marselom.

Utakmicu na stadionu Čukaričkog sudiće Bojan Nikolić, a pomagaće mu Srđan Milutinojvić i Miloš Miškeljin.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC