• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija će se kandidovati za Mundijal 2030!

Autor mondo.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se Srbija zajedno sa Rumunijom, Bugarskom i Grčkom kandidovati za domaćina Svetskog prvenstva 2030. godine. Kandidatura i za EP 2028. godine!

 Srbija će se kandidovati za Mundijal 2030! Izvor: MONDO/Nikola Janković

Vučić je to rekao novinarima nakon sastanka kvadrilaterale u Varni i dodao da je to ideja grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, a da je dogovoreno na sastanku sa bugarskim i rumunskim premijerima Bojkom Birosovim i Vjorikom Dancilom.

On je rekao da je plan da se Srbija kandiduje i za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2028. godine.

Za 2030. godinu protivkandidati su Argentina, Paragvaj i Urugvaj, rekao je Vučić i dodao da su 2026. godinu "dobile" Kanada, SAD i Meksiko.

"Nama je šansa što je Meksiko kao jedna od latinoameričkih zemalja već dobila 2026. godinu. U svakom slučaju, gde god da bude, na Balkanu ili u Argentini, Paragvaju, Urugvaju, to će biti dobro svetsko prvenstvo", rekao je predsednik Srbije.

Plan je i kandidatura za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2028. godine, što će, kaže on, biti problem i ogroman podsticaj za Srbiju.

"To će naravno biti problem, ali i ogroman podsticaj da počnemo da radimo na stadionima i da vidim kako i na koji način možemo da unapredimo naše stadione i našu sportsku infrastrukturu", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije i njegovi saradnici najavljivali su ranije da će sigurno biti izgrađen Nacionalni stadion. Najpre je bilo da će lokacija biti kod Ostružnice, a poslednja informacija je da će to biti kod Surčina.

Nekadašnji gradonačelnik Beograda, sada ministar finansija Siniša Mali izjavio je 19. septembra 2017. godine da će "u drugoj polovini 2018. godine početi izgradnja Nacionalnog stadiona". Već smo na kraju 2018. godine, ali izgradnja tog stadiona još nije počela.

Pre tri godine, tačnije 2015. godine, tadašnji premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će Vlada izdvojiti 150 miliona evra za izgradnju stadiona

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC