• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Starčević: Nije nerealno očekivati bod

Autori mondo.ba Autori Fena

Tuzla siti gostuje na "Grbavici" ekipi Željezničara.

Četiri boda u dva posljednja susreta, osjetno su popravila raspoloženje u taboru ekipe Tuzla sitija.

Iako je u medijima nedavno "osvanula" izjava trenera Slobodana Starčevića o tome da će njegova ekipa protiv Željezničara ići na pobjedu, šef struke Tuzlaka u razgovoru za Fenu ističe da ekipa sa "Grbavice" jeste u krizi, ali da se ne smije potcijeniti.

No, vjeruje da mogu do boda.

"Još smo daleko od cilja zvanog opstanak u ligi. Ali, posljednji rezultati, i naši i Željini, daju nam za pravo da se nadamo povoljnom rezultatu. Ako ništa, jednom bodu. Imamo individualni kvalitet u ekipi, treba ga iskoristiti za kolektivni. Ova ekipa ima veći potencijal od prikazanog. Neki toga nisu svjesni na treninzima. Željo je još u krizi, ali i da nije, niko nikoga ne smije potcijeniti. Zato kažem, idemo pokazati šta možemo i očekujemo uspjeh", rekao je Starčević.

Ističe da njegova ekipa dolazi na "Grbavicu" bez ikakvog opterećenja. Tuzla siti je protiv jakih ekipa već pokazao da može biti ravnopravan suparnik, ako sve poluge funkcioniraju kako mogu.

"Sjetite se da smo dobro stajali na terenu protiv Širokog Brijega, Zrinjskog, pa i Sarajeva. To može da se dogodi i protiv Željezničara, ne računajući na njihove trenutne probleme. Bitno je da nemamo imperativa, a u tom slučaju šta nam Bog da", kaže trener ekipe iz Simin Hana.

Svi igrači su na raspolaganju stručnom štabu, osim onih s dužim bolovanjem. Na put će krenuti i Nemanja Stjepanović, koji je ovih dana bio na "terapiji" u Beogradu, osjeća se bolje, ali...

"Biće na klupi, ali neće ulaziti u igru. Njegovi ljudski kvaliteti i prisustvo poticaj su ostalim igračima, pozitivna je ličnost i želimo da bude dio tima za Želju, makar da bodri ostale", zaključio je Starčević.

Utakmica Željezničar - Tuzla siti igra se u nedjelju od 16.30 sati.

Odović: Željo pobjedom dolazi "na svoje"

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC