• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juve rutinski do slavlja u Firenci

Autor mondo.ba

Šampion Italije nastavio uspješnu seriju van svog stadiona, te protiv Fiorentine stigao do 13. ovosezonskog trijumfa u Seriji A. Ronaldov deseti gol u sezoni

Jednoj seriji večeras je morao doći kraj.

Fiorentina je nanizala pet uzastopnih remija, dok je Juventus slavio na svih šest dosadašnjih gostovanja u Seriji A.

Na kraju, očekivano, "stada dama" na "Artemio Frankiju" upisala je sedmi uzastopni gostujući prvenstveni trijumf, ukupno 13. na 14 utakmica, te golovima Rodriga Bentankura, Đorđa Kjelinija i Kristijana Ronalda iz penala nastavila fenomenalnu seriju van svog stadiona u 2018. godini, gdje nije poražena ni u jednom takmičenju.

FIORENTINA - JUVENTUS 0:3 (0:1)

Prvih 20-ak minuta Fiorentina je bila ravnopravan rival, ali preostali dio susreta u potpunosti je pripao "bjankonerima".

Prvu šansu na utakmici imao je Marko Benasi, kada je uputio pravi projektil, ali lopta je završila pored gola.

Leonardo Bonući večeras je u Firenci odigrao jubilarni, 300. meč kao starter u Seriji A.

U 25. minutu gosti su tražili penal, jer je lopta pogodila Kristijana Biragija u ruku. Ipak, nakon konsultacije sa VAR sobom, arbitar Danijele Orsato odlučio je da pokaže samo na korner, jer je defanzivac Fiorentine bio leđima okrenut protivniku i uprkos činjenici da jeste igrao rukom, nije bilo nikakve namjere da to učini.

Samo par trenutaka kasnije, i Ronaldo je tražio najstrožu kasnu, ali je Orsato procijenio da ni tu nije bilo elemenata za jedanaesterac.

Ipak, pritisak gostiju brzo se isplatio. Rodrigo Bentankur i Paolo Dibala odigrali su dupli pas, "ispala" je kompletna odbrana Fiorentine, nakon čega je Urugvajac uhvatio na "krivoj nozi" golmana domaćih Albana Lafonta i bilo je to 0:1.

Veliku šansu u 35. minutu imao je Đovani Simeone, ali je loše zahvatio loptu.

KRUNIĆ

Ranije danas, SPAL i Empoli u prvom meču 14. kola odigrali su 2:2. Bod domaćinu donio je dvostruki strijelac Jasmin Kurtić, dok je drugi gol za goste postigao srpski internacionalac Rade Krunić.

Agresivno su domaći fudbaleri ušli u nastavak meča, bilo je par prilika pred golom Vojčeka Šćesnog, ali nedovoljno da se savlada sigurni Poljak. Pokušavali su Federiko Kjeza i Žordan Veretu, ali gostu su uspjeli sačuvati prednost.

I ne samo to, nego je i uvećati.

Veoma srećno, u 69. minutu, kapiten Juventusa Đorđo Kjelini zatresao je mrežu rivala. Lopta je imala čudnu putanju, i Ronaldo je pokušao da je dohvati, ali je ona svakako završila u golu.

Ronaldo se konačno u 79. minutu upisao u strijelce, i to sa "bijele tačke".

Treći put spasa za Fiorentinu nije bilo. Igranje rukom Edmilsona Fernandeza ovaj put Orsato je okarakterisao kao namjerno, pa je Portugalac 10. ovosezonskim golom, kojim se na čelu liste strijelaca izjednačio sa Kšištofom Pjontekom iz Đenove, zapečatio sudbinu tima iz Firence.

Đenova je tako ostala jedina ekipa koja je ove sezone uspjela "otkinuti" bod Juventusu, koji sada, uz utakmicu više, ima čak 11 bodova prednosti ispred Napolija.

SERIJA A - 14. KOLO:

SPAL - Empoli 2:2 (1:2)
/Kurtić 5, 67 - Kaputo 24, Krunić 43/

Fiorentina - Juventus 0:3 (0:1)
/Bentankur 31, Kjelini 69, Ronaldo 79 pen/

Sampdorija - Bolonja (20.30)

U nedjelju:

Milan - Parma (12.30)
Frozinone - Kaljari (15.00)
Sasuolo - Udineze
Torino - Đenova
Kjevo - Lacio (18.00)
Roma - Inter (20.30)

U ponedjeljak:

Atalanta - Napoli (20.30)

TABELA: Juventus (+1) 40, Napoli 29, Inter 28, Lacio 23, Milan 22, Parma 20, Roma 19, Sasuolo 19, Atalanta 18, Fiorentina (+1) 18, Torino 18, Sampdorija 16, Kaljari 15, Đenova 15, SPAL (+1) 14, Empoli (+1) 13, Udineze 12, Bolonja 11, Frozinone 7, Kjevo 1*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC