• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdan Terzić: Ne verujem da ćemo još dovoditi

Autor mondo.rs

Generalni direktor Crvene zvezde u intervjuu za "Večernje novosti" govorio o prelaznom roku.

 Zvezdan-Terzic-o-prelaznom-orku-2018 Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda rastala se u sredu sa Nenadom Krstičićem, novim vezistom AEK-a i tako potvrdila prvi odlazak sa "Marakane".

Dok se iščekuje realizacija transfera Nemanje Milića u BATE Borisov i Vujadina Savića u Trabzon, u Crvenoj zvezdi ne planiraju velike "rezove" i promene.

Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić rekao je da ne bi trebalo očekivati previše promena, iako se prethodnih dana i nedelja pominjalo Zvezdino interesovanje za vezistu BATE Borisova Mirka Ivanića i desnog beka Bordoa Milana Gajića.

"Ne verujem da ćemo ikog više dovoditi u ovom prelaznom roku. Ivanić nije u kombinaciji, Gajić bi nam bio treći desni bek, imamo Stojkovića i Gobeljića. O Gaji mislim sve najbolji, ali prosto nemamo ih gde. Već smo doveli Milunovića, Jirku i Vulića. I Slovak Jirka dolazi na prozivku, a pošto prelazni rok traje do 31. januara, možda ga ponovo damo negde na pozajmicu. Realno, ne treba nam više od 20 do 22 igrača, plus golmani", rekao je Terzić u razgovoru za "Večernje novosti".

Više nije tajna ni ko je blizu odlasku, odnosno za koga postoje ponude.

"Prelazni rok počinje 1. januara. Nenad Krstičić je otišao u AEK, imamo razgovore oko odlazaka Vujadina Savića i Miloša Degeneka. Milanu Rodiću ugovor traje do 2021, ako stigne ponuda razmatraćemo je, pogotovo što imamo Aleksu Terzića, koji je sazreo da dobije šansu".

Pregovori u toku: Degenek i Savić sa Benom
Izvor: MN PRESS



Terzić je ponovio poruku da "najbolji nisu na prodaju".

"Ben i Marin su najtraženiji, ali su mnogo potrebni Crvenoj zvezdi. Ne bih govorio o klubovima i ciframa, da ne poremetimo našu poziciju na tržištu".

Upitan za rastanak sa Krstičićem, direktor crveno-belih rekao je da mu je žao zbog rastanka sa pouzdanim vezistom.

"Iskoristio je izlaznu opciju iz ugovora da za 500.000 evra može da ide i Zvezda se tu nije ništa pitala. To je bio njegov uslov kada je dolazio bez obeštećenja pre godinu i po. Krstičić je mnogo pomogao ekipi u stvaranju ovih rezultata. Naša velika želja je bila da ostane. Ponudili smo mu uslove kakve nijedan srpski igrač nije imao u Zvezdi. Pošto je odlučio da ide, želimo mu sreću".

Takođe, Terzić je govorio i o Kafuu, koji je letos došao kao zvučno pojačanje, ali za prvih šest meseci pozajmice to ipak nije bio.

"Doveli smo ga letos, imao je bolji si-vi nego mnogi naši igrači. Ludogorecu je donosio titule svake godine, a bugarska je slična našoj ligi. Sam nas je pobedio na 'Marakani'. Svi parametri su govorili da je dolazak Kafua bio pun pogodak, međutim nije se snašao, ali sigurno ima kvalitet. Biće 10. januara na prozivci, ima ugovor do sledećeg leta i Milojević računa na njega. Možda će mu biti potrebne prave zimske pripreme da dođe na svoje. Nije zaboravio da igra fudbal, jer je vanserijski igrač".

"BIO SAM PROŠLOG VIKENDA U PARIZU"

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović


U Crvenoj zvezdi jedva čekaju kraj istrage oko optužbi za namešanje utakmice protiv Pari Sen Žermena.

"Prošlog vikenda sam bio u Parizu, na sastanku sa našim advokatima i hteo sam da idem u francusko tužilaštvo da dam izjavu. Nisu mogli da nas prime, pa su naši advokati poslali zvaničan dopis Tužilaštvu sa zahtevom da prime delegaciju Crvene zvezde i da oni sami sastave spisak, koga hoće iz rukovodstva, stručnog štaba, igrača u vezi sa izjava. Nama je u interesu da se što pre zatvori ta istraga, kako bi naši advokati pokrenuli tužbe za nadoknadu pričinjene štete.

Prema Terzićevim rečima, crveno-beli su već napravili korake u tom pravcu.

"Zvezda je već podnela krivičnu prijavu protiv NN lica iz UEFA koje je napravilo čitavu štetu. Kako smo saznali, taj čovek je neproverenu informaciju poslao francuskom tužilaštvu. Spremili smo prijavu i tužbu da vidimo iz kojih razloga je to uradio. Znači, on mora biti saslušan, mora odbraniti svoj stav i da kaže ko je taj kredibilan izvor koji mu je dostavio tu informaciju", dodao je generalni direktor Zvezde.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC