• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodić u Borcu do ljeta 2020. godine

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Zadovoljni radom šefa stručnog štaba, čelni ljudi banjalučkog kluba produžili saradnju sa Darkom Vojvodićem.

 Darko Vojvodić trener FK Borac Banjaluka do ljeta 2020. godine produžen ugovor na godinu i po Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Krajem marta tekuće godine Darko Vojvodić sjeo je na "užarenu" klupu banjalučkog Borca, kada je sa "Velikanom iz Platonove ulice" potpisao ugovor do kraja sezone, uz mogućnost da isti bude produžen ukoliko sve strane budu zadovoljne njegovim radom, ali i rezultatima.

Vojvodić je sa "crveno-plavim" za terenu uspio izboriti opstanak i ostvariti primarni cilj, ali je Borac ipak ostao bez Premijer lige BiH, s obzirom da nije uspio na vrijeme da obezbijedi licencu.

Ipak, u teškim trenucima po Banjalučane, Vojvodić je ostao u klubu. Tada je dogovoreno da sa ekipom pokuša osigurati titulu u Prvoj ligi Republike Srpske i izboriti ekspresan povratak u Premijer ligu BiH, što bi mu donijelo novi produžetak ugovora.

Poslije prvog dijela sezone, Borac je na dobrom putu da to i učini, s obzirom da je jesenji dio prvenstva završio na liderskoj poziciji, te je zimsku pauzu dočekao sa tri boda prednosti ispred Sloge iz Gornjeg Crnjelova, koja će mu biti jedini konkurent u borbi za šampionsko slavlje.

Zadovoljni svim navedenim, čelnici Borca odlučili su se da zadrže Vojvodića.

"Zahvaljujem se stručnom štabu na čelu sa Darkom Vojvodićem i sportskom direktoru Marku Maksimoviću koji su nam pomogli da iznesemo teret tokom ove godine, jer ljetos je vladao haos u klubu, niko nije htio ni da dođe, niti da ostane u Borcu, jer smo bili pred gašenjem. Oni su tada ostali uz mene i u klub i sa nama prošli najgori period Borca u protekloj deceniji. Hvala im na tome", poručio je prvi čovjek Borca Vico Zeljković.

POČINJE NOVA ERA BORCA! (FOTO)

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

On je poručio da će Vojvodić i narednih godinu i po sjediti na klupi "crveno-plavih".

"Produžili smo saradnju sa trenerom Vojvodićem i potpisali ugovor do ljeta 2020. godine. Velika je to stvar za klub, prije svega zato što je uradio velike stvari i uz sportskog direktora Maksimovića bio stub svega što smo radili u protekloj godini. I to pokazuje jednu vrstu stabilnosti, jer svi znamo koliko je Borac promijenio trenera u proteklih 10 godina. U martu ćemo proslaviti jubilej - godinu dana otkako je sjeo na klupu Borca, što se već dugo nije desilo, da se trener ovdje zadrži toliko dugo", u šaljivom tonu, ali i sa velikom dozom ozbiljnosti, istakao je Zeljković.

Klauzula u ljetos dogovorenom ugovoru na godinu plus godinu faktički je sada samo aktivirana.

UČINAK VOJVODIĆA

Premijer liga BiH 3-3-4 8:9

Prva liga RS 13-2-1 28:6

Kup BiH 1-1-0 3:1

Kup RS 2-0-1 8:3

UKUPNO: 19-6-6 47:19

-------------------------

*NAPOMENA pobjeda-remi-poraz i gol-razlika

"Ugovor smo napravili još ljetos, tako da je on sada samo aktiviran i nismo imali potrebe za nekim specijalnim dogovorima. Poslije izborenog opstanka u Premijer ligi BiH, produžili smo saradnju, a nakon što smo administrativnim putem izgubili premijerligaški status, nismo uopšte znali koju ligu ćemo igrati. Nisam želio da idem iz Borca, pa i da nije bilo produžetka ugovora, ostao bih. Došli smo da odradimo posao i za sada nam ide dobro", poručio je Vojvodić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučane na proljeće očekuje borba za šampionsku titulu i povratak u Premijer ligu BiH, dok će "crveno-plavi" i u Kupu BiH pokušati da odu do samog kraja, s obzirom da su izborili plasman među osam najboljih u najmasovnijem bh. takmičenju.

"Vidjećemo kako će ići u drugom dijelu prvenstva, koji će biti znatno teži. Moraćemo se pojačati, napravili smo plan priprema, a prioritet nam je bio da zadržimo igrače kojima je istekao ugovor. Blizu smo da to realizujemo, a ostalo je još samo da se dogovorimo sa Milošem Žeravicom. Sigurno će biti i pojačanja i da ćemo proljeće dočekati još jači", zaključio je strateg Banjalučana.

BORAC NA PRAGU POJAČANJA IZ OLIMPIJE

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC