• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alaves "okrenuo" Valensiju i pretekao Real!

Autor mondo.rs

Baskijski tim se oporavio od rano primljenog gola i privremeno(?!) se probio na četvrto mesto tabele španskog prvenstva.

Alaves je po tradiciji i ostvarenim uspesima treći klub u svojoj pokrajini, iza Atletik Bilbaa i Sosijedada, ali ove sezone je u Primeri osvojio tek malo manje bodova nego pomenuta dva rivala zajedno i u nedelju će osvanuti kao četvrtoplasirani na tabeli.

Tim Abelarda Fernandeza posle pobede nad Valensijom 2:1 (2:1) gleda u leđa samo Barseloni, madridskom Atletiku i Sevilji, a iza njega se nalazi slavni Real, aktuelni šampion Evrope i sveta.

"Kraljevići" će moći da se vrate na četvrtu poziciju ako na svom stadionu odigraju makar nerešeno sa Sosijedadom, ali sama činjenica da se Alaves - bezmalo na polovini sezone - nalazi rame uz rame sa jednim od velikana svetskog fudbala, veliko je priznanje klubu koji nema nijedan veliki trofej u svojim vitrinama i čiji su najveći uspesi u 97 godina dugoj istoriji, nastupi u finalu Kupa UEFA 2001. i u finalu Kupa kralja 2017.

Plavo-beli su do druge uzastopne pobede stigli uprkos vođstvu Valensije već u 14. minutu, kada je Dani Pareho maestralno izveo slobodan udarac i ostavio golmana Pašeka bez šanse da odbrani.

Primljeni gol nije demoralisao domaćina, koji je sedam minuta kasnije uz naklonost Fortune izjednačio na 1:1. Iz nespretne intervencije Dijakabija posle kornera proistekao je šut Lagvardije, nakon koga je lopta pogodila u nogu Borhu Bastona i odsela u donjem levom uglu.

Konačan rezultat postavljen je u sudijskoj nadoknadi vremena u prvom delu, opet posle centaršuta u kazneni prostor. Lopta je sa "druge" stative vraćena u sredinu, gde je najviše skočio Tomas Pina i sproveo je u mrežu, i to kroz noge brazilskog golmana Neta - 2:1!

Valensija, koja posle ovog meča ima po četiri pobede i poraza, uz čak 10 remija, u drugom poluvremenu praktično nije ni zapretila čvrstom Alavesu. "Rezervista" Miči Batšuaji u 86. minutu je možda mogao da izbori penal, ali sudija Himenez nije ni trepnuo na njegov pad...

Srpski internacionalac Darko Brašanac, koji za Alaves nastupa kao pozajmljeni igrač Betisa, sa klupe je odlukom Abelarda ušao u 73. minutu.

Subotnji program otvorio je meč Valjadolida i Rajo Valjekana, koji su gosti dobili zahvaljujući pogotku Alvara Medrana u 30. sekundu(!). On se vešto ubacio pred gol iskosa sa leve strane, izbegao ofsajd i izmakao pažnji odbrane, a zatim lako plasirao loptu u suprotni ugao - 0:1!

Valjadolid je u 87. minutu imao idealnu šansu da dođe makar do boda, ali makedonski golman Stole Dimitrievski je "pročitao" iskusnog Mičela i odbranio njegov slab udarac sa 11 metara.

Rajo Valjekano time se, sa utakmicom više, bodovno izjednačio sa Atletik Bilbaom, uprkos činjenici da je doživeo duplo više poraza (10) od konkurenta u borbi za opstanak.

Bilbao sa samo dve pobede, uz 10 remija, nikako da se izvuče iz opasne zone, a šanse da to uradi ovog vikenda nisu baš sjajne, s obzirom na to da će se u gostima sastati sa solidnom ekipom Selte.

REZULTATI 18. KOLA:

Valjadolid - Rajo Valjekano 0:1 (0:1)
/Medran 1/

Alaves - Valensija 2:1 (2:1)
/Baston 21, Pina 45+2 - Pareho 14/

Ueska - Betis 20.45

nedelja:

Eibar - Viljareal 12.00
Sevilja - Atletiko Madrid 16.15
Real Madrid - Sosijedad 18.30
Hetafe - Barselona 20.45

ponedeljak:

Selta - Atletik Bilbao 21.00

odigrano u petak:

Levante - Đirona 2:2 (0:1)
/Morales 58, Koke 86 - Portu 31, Garsija 72/

Espanjol - Leganes 1:0 (1:0)
/Iglesijas 9/

TABELA: Barselona 37, Atletiko M. 34, Sevilja 32, Alaves (+1) 31, Real 30, Betis 26, Hetafe 25, Espanjol (+1) 24, Đirona (+1) 23, Levante (+1) 23, Valensija (+1) 22, Selta 21, Eibar 21, Valjadolid (+1) 21, Sosijedad 19, Leganes (+1) 19, Viljareal 16, Atletik B. 16, Rajo Valjekano (+1) 16, Ueska 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC