• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ranijeri uveo Mitra da izvede penal, Fulam ispao!

Autor mondo.rs

Iskusni menadžer odlučio je da uvede Mitrovića samo da bi izveo jedanaesterac u 85. minutu, a kada je "hladnom" centarforu golman Oldama odbranio udarac, usledio je klasičan FA kup "nokaut".

Bizarno FA kup popodne na "Krejven kotidžu"!

Klaudio Ranijeri zatražio je od sudije Entonija Tejlora da napravi izmenu pre nego što bude dao znak za izvođenje najstrože kazne, uveren da čini pravu stvar poslao je Aleksandra Mitrovića na teren umesto kapitena, Toma Kernija, kako bi naš as izveo jedanaesterac, a kada je arbitar to dozvolio…

...Danijel Iversen odbranio je udarac "hladnog" centarfora domaćih i toliko podigao moral među saigračima, da je u sledećem napadu četvrtoligaš postigao još jedan pogodak za potpuni preokret i eliminaciju "kotadžersa" u 3. rundi najstarijeg takmičenja na svetu.

Završeno je: Fulam - Oldam 1:2 (0:0).

"Sove" su 59 pozicija na imaginarnoj tabeli engleskog fudbalskog sistema ispod Ranijerijevog sastava.

Semafor:

1:0 - Odoi (52)

1:1 - Saridž (pen 76)

1:2 - Leng (88)

Denis Odoi doveo je belo-crne u vođstvo golom u 52. minutu na centaršut Flojda Ajitea, međutim kombinovana Ranijerijeva postava nije u nastavku meča uspela da slomi otpor tima koji je prošle sezone ispao iz Lige 1.

Naprotiv!

Gosti su u 76. minutu izjednačili sa bele tačke preko tek uvedenog napadača, Sema Saridža. Tejlor je tada s pravom dosudio najstrožu kaznu posle faula koji je 18-godišnji Rajan Sesenjon napravio nad 37-godišnjim defanzivcem "sova", Piterom Klarkom.

Ranijeri je uveo Sesenjon u igru stotinak sekundi pre nego što je ovaj skrivio jedanaesterac.

Meč je nastavljen pri rezultatu 1:1, nakon čega je Tejlor na drugoj strani dosudio diskutabilan penal za Fulam i bio primoran da preispituje svoju odluku putem VAR tehnologije.

Dok su navijači i novinari očekivali da će Tejlor u dogovoru sa kolegama u "ofisu" poništiti jedanaesterac i pokazati da lopta pripada gostima, on je još jednom pokazao na belu tačku i dozvolio iskusnom Italijanu da izvrši izmenu u vakuumu koji je nastao tom prilikom, ali se ispostavilo da je to bila loša Ranijerijeva procena.

Poslao je Mitrovića pravo "na zaletište", ali je Danac odbranio njegov nesiguran udarac.

I, kako to obično biva, tri minuta posle Iversonove odbrane, Gevaro Nepomjeseno uputio je idealan centaršut, a mladi 20-godišnji centarfor Kalum Leng "razgrnuo" čuvare i zatresao mrežu Markusa Betinelija za šokantnih 1:2.

Oldam je prošle sezone ispao iz Lige 1 kao pretposlednji na tabeli, a ove ima skor 10-8-8 u četvrtom rangu takmičenja u Engleskoj i nalazi se u sredini tabele.

Ovo je 138. izdanje najstarijeg takmičenja na svetu, a dugi niz godina u FA kupu važi pravilo da se klubovi iz Premijer lige (20) i Čempionšipa (24) uključuju u 3. rundi, koja je u Fulamovom slučaju bila i prva i poslednja.



Fulam: Betineli - Odoi, Rim, Čejmbers, L'Maršon - Seri, Sise, Kerni (od 84. Mitrović) - Ajite, Kebano (od 74. Sesenjon), Vijeto.

Oldam: Iversen - Hejmer, Klark, Edmundson, Bragner - Misilu, Muš, Liden - Leng, O'Grejdi (od 60. Saridž), Nepomjeseno.

Stranci, stranci svuda!

U startnoj postavi Oldama danas su nastupila samo petorica Engleza, od kojih jedan ima 37, drugi 32 godine, a treći se preziva Edmundson.

Povratnici u Premijer ligu pod vođstvom našeg menadžera Slaviše Jokanovića ambiciozno su letos potrošili preko 150 miliona evra na pojačanja, a onda sa potpuno novim sastavom ušli u sezonu 2018/19 alarmantno loše - naročito u odbrani.

Ceh je, kako to obično biva, platio Jokanović, međutim ne može se reći da je dolazak Ranijerija - tvorca najvećeg fudbalskog čuda u Engleskoj u poslednjih nekoliko decenija - promenio stvari na bolje u svlačionici prvog tima.

Od pobede nad Sautemptonom od 3:2, zabeležene 24. novembra, Fulam je pobedio samo jednom u narednih devet utakmica (Hadersfild 1:0, 29. decembra), od ranije je eliminisan iz Liga kupa (Mančester siti 2:0, 1. novembar), a od danas nema više obaveza ni u FA kupu.

Pred Ranijerijem i ekipom ostaje "samo" borba za opstanak u Premijer ligi, u kojoj se posle 21 kola nalaze na pretposlednjem mestu sa četiri boda manje od prvih "iznad crte", Njukasla, Barnlija i Kardifa.

Kristal Palas, kao 14. na tabeli, deluje prilično daleko (i mnogo ozbiljnije kao tim).

Tabela: Brajton 26, Kristal Palas 22, Njukasl 18, Barnli 18, Kardif 18, Sautempton 16, Fulam 14, Hadersfild 10.

P. S. U istom terminu,

Rezultati:

nedelja

Fulam - Oldam 1:2 (0:0)
Mančester siti - Roterem 7:0 (3:0)
Milvol - Hal 2:1 (0:0)
Preston - Donkaster 1:3 (0:1)
KPR - Lids 2:1 (0:1)
Šefild junajted - Barnet 0:1 (0:1)
Voking - Votford 0:2 (0:1)
Njuport - Lester siti (17.30)

Pročitajte rezultate mečeva FA kupa odigranih u subotu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC