• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekoliko centimetara "odlučilo" derbi kola Primere!

Autor mondo.rs

Dijego Simeone retko, retko gubi čak i na najtežim gostovanjima u Španiji. Ovog puta, doduše, malo je nedostajalo da Atletiko kući ode poražen.

Najglasnije "huuuuuuy" čulo se u tom 69. minutu!

Hesus Navas bez problema je (iako bez driblinga) "probio" improvizaciju na poziciji levog beka, Saula Nigeza, uputio je jak centaršut sa desnog krila, Serhio Eskudero napravio faul sa leđa nad Huanfranom i onda mirno spustio loptu glavom do Višama Ben Jedera, a ovaj iz okreta šutirao levom nogom "tik" pored stative savladanog Jana Oblaka.

S obzirom na to da Antonio Migel Mateu Laoz nije "svirao" prekršaj Eskudera, bila je to najbolja i poslednja velika šansa na odličnoj utakmici 18. kola La Lige, završenoj baš po meri lidera, Barselone.

Ove nedelje popodne na "Pichuanu":
Sevilja - Atletiko Madrid 1:1 (1:1)!

Oslabljena "gerila" Dijega Simeonea izborila je vredan bod protiv motivisane i srčane Sevilje, tima koji je imao više od igre tokom meča, samim tim i više razloga da žali posle meča.

KASNIJE U NEDELJU: NEPRIJATNO U MADRIDU

ZA KRAJ DANA: MESI KAZNIO ATLETIKO, SUAREZ REAL



Sevilja: Vaclik - Njanon (Amadu), Karisu, Gomez - Navas, Saravija (Promes), Banega, Mesa, Eskudero - Ben Jeder (Hil), Silva.

Atletiko: Oblak - Huanfran, Savić, Godin, Saul - Tomas, Rodrigo, Koke, Lemar (Vitolo) - Korea (Montero), Grizman.

Roke Mesa "opalio" je volejčinu preko prečke u 14. minutu i najavio juriš 3-5-2 postave trenera Pabla Maćina prema mreži iza leđa jednog od najboljih golmana planete, Jana Oblaka, međutim najbolji fudbaler na terenu, Antoan Grizman, upozorio je domaćina da bi preambiciozna inicijativa mogla skupo da ih košta.

Ipak, udarac levom Francuza u 26. minutu nekako je uspeo da ukroti Tomaš Vaclik.

Kada su to "preživeli", beli su se ponovo oslobodili i krenuli "gore" sa sedmoricom igrača, praveći retko viđenu gužvu pred inače stabilnom odbranom Atletika. U toj "šumi" fudbalera ispred Oblaka, sevnuo je "suvi list" Andrea Silve u 36. minutu, ali se samo ozbiljno uzdrmala prečka podno severne tribine za prepoznatljivo špansko "huuuy".

Ispostavilo se da je "bomba" Portugalca bila samo najava zasluženog vođstva Sevilje, koje je stiglo po desnoj strani, gde je Maćin konstantno opterećivao vezistu Nigeza.

Kapiten Navas je prošao do gol-crte, vratio "unutra" do štopera Danijela Karisua, koji verovatno ni sam nije znao kako se tu našao, ali kada jeste - odigrao je pomalo nasumično unapred i asistirao Ben Jederu za 1:0.



Francuz tunišanskog porekla, koji je fudbalom počeo da se bavi posle uspešne futsal karijere u tinejdžerskim danima, nije morao da gleda gde je gol, a gde Oblak. Šutirao je instiktivno, iz okreta i pogodio četvrti put na poslednje četiri utakmice, a deveti put u La Ligi ove sezone.

Toliko golova dao je tokom cele prošle sezone, a računajući i ostala takmičenja, bio mu je to 15. pogodak od letos.

Iako je 38.000 navijača očekivalo da Madriđani odgovore, već u sledećem napadu usledila je kontra domaćih koju je upropastio Silva prejakim pasom u prostor za Ben Jedera, što je slovančki golman iskoristio, istrčao i doveo strelca prvog gola u praktično bezizlaznu situaciju u kojoj nije uspeo da proturi loptu "ispod" Oblaka.

E, za to je stigla kazna i to brzo.

U poslednjem minutu igre prvog poluvremena, sa "kapice", Grizman je rutinski poslao loptu preko živog zida u nebranjeni deo Vaclikove mreže za četvrti gol u poslednja tri meča, a osmi prvenstveni. Francuz je prethodnih sezona davao 19, 16, 22 i 22 gola za Atletiko, pa deluje da malo "kaska" za tim prosekom ove sezone, no skor od šest pogodaka na poslednjih sedam nastupa u svim takmičenjima upućuje na to da stiže Antoanovo proleće.

Drugo poluvreme, kao što to obično biva kada "Čolo" ima dobar rezultat na gostovanjima, donelo je sporiji tempo, zatvorenija rešenja i manje šansi, ali ne i lošije šanse.

Prvo se istakao 29-godišnji češki reprezentativac, kada je lepo zaustavio Saulov udarac levom iskosa sa leve strane i ohrabrio saigrače da krenu u poslednji nalet ka kolegi na drugoj strani terena, što su oni i uradili. Retku grešku preiskusnog Huanfrana umalo je u 2:1 pretvorio Pablo Saravija, ali je Slovenac odbranio njegovu "parabolu" poslatu sa ivice šesnaesterca u gornji levi ugao, no...

Da je Ben Jeder dva minuta kasnije bio malo, malo precizniji, sve što bi Oblak i njegovi saigrači mogli da urade je da se žale kod Laoza za nedosuđen faul nad Huanfranom.



Ben Jeder nije pogodio, pa je Atletiko u završnih 20 minuta uradio ono što radi najbolje na svetu - "zaključao se".

Posle poslednjeg zvižduka sudije, Simeone je popravio skor sa Andalužanima na 8-5-1 u La Ligi. Taj jedan neuspeh ostvaren je na "Sančez Pichuanu" u sezoni 2016/17, kada je bilo 1:0. Od tada, crveno-beli su imali tri uzastopne pobede nad istim rivalom. Sevilja jeste pobeđivala "Čola" još dva puta, ali u četvrtfinalu Kupa kralja prošle sezone kada je bilo 1:2 i 3:1.

Rezultati 18. kola:

petak

Levante - Đirona 2:2 (0:1)
/Morales 58, Koke 86 - Portu 31, Garsija 72/

Espanjol - Leganes 1:0 (1:0)
/Iglesijas 9/

subota

Valjadolid - Rajo Valjekano 0:1 (0:1)
/Medran 1/

Alaves - Valensija 2:1 (2:1)
/Baston 21, Pina 45+2 - Pareho 14/

Ueska - Betis 2:1 (0:0)
/Fereiro 74, Rivera 79 - Sanabrija pen 55/

nedelja

Eibar - Viljareal 0:0

Sevilja - Atletiko Madrid 1:1 (1:1)
/Ben Jeder 37 - Grizman 45/

Real Madrid - Real Sosijedad 0:2 (0:1)
/Vilijan Žoze pen 2, Pardo 83/

Hetafe - Barselona 1:2 (1:2)
/Mata 43 - Mesi 20, Suarez 39/

ponedeljak

Selta - Atletik Bilbao 21.00

Tabela: Barselona 40, Atletiko M. 35, Sevilja 33, Alaves 31, Real 30, Betis 26, Hetafe 25, Espanjol 24, Đirona 23, Levante 23, Sosijedad 22, Valensija 22, Eibar 22, Selta (-1) 21, Valjadolid 21, Leganes 19, Viljareal 17, Atletik B. (-1) 16, Rajo Valjekano 16, Ueska 11.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC