• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kajkut o Vojvodiću: To je šef, zato ga svi volimo!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Šef stručnog štaba Darko Vojvodić poručio je da igrači Borca tokom priprema u Turskoj neće imati vremena da uživaju u čarima Antalije (od 28. januara do 9. februara), aludirajući na paklen trenažni proces koji ih očekuje.

 FK Borac pripreme u Antaliji 2019. Saša Kajkut i Darko Vojvodić Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Fudbaleri Borca danas su "upalili motore" i nakon zimske pauze počeli pripreme za nastavak sezone, gdje ih očekuje borba na dva fronta - Prvoj ligi Republike Srpske i Kupu BiH.

Svi u taboru Banjalučana nadaju se da će bitke za bodove biti okončane uspješno i da će se Borac nakon 12 mjeseci vratiti u Premijer ligu BiH.

Kapiten "crveno-plavih" Saša Kajkut svjestan je da njega i njegove saigrače očekuje paklen ritam priprema u narednom periodu.

"Očekuju nas teške pripreme, što je logično. Ako želimo dobar rezultat, moramo se dobro spremiti. Radićemo na svom terenu dvije sedmice, nakon toga putujemo u Antaliju. Očekujemo i pojačanja koja će unaprijediti našu igru. Nadamo se najboljem, a to je osvajanje titule i povratak u Premijer ligu BiH, dok nam je želja i da u Kupu BiH doguramo što dalje", poručio je iskusni, 34-godišnji napadač Borca.

Banjalučani su tokom 2018. godine prebrinuli brojne brige, tako da sada u daleko vedrijoj atmosferi ulaze u nastavak sezone.

"Sigurno da igračima mnogo znači kada su redovna primanja. Otkako smo se ljetos okupili, svaka plata bila je na vrijeme. Poslije dugo vremena u Borcu duvaju pozitivni vjetrovi i to se mnogo odražava, kako na atmosferu u svlačionici, tako i oko kluba. Nadam se da će tako biti i ubuduće", istakao je Kajkut.

Borac će u trci za šampionsku titulu, po svemu sudeći, imati samo jednog konkurenta - Slogu iz Gornjeg Crnjelova, koju je uoči zimske pauze ostavio tri boda iza sebe.

"Krajičkom oka pratimo i Slogu, ali generalno, treba da se baziramo na atmosferu u našem klubu i na naše igre. Ako profesionalno pristupimo svim našim obavezama i uradimo ono što se od nas očekuje, sigurno da ne trebamo sumnjati u povratak u Premijer ligu BiH. Njihovo je da se nadaju, da se takmiče i niko im to ne može oduzeti. Ali, naše ambicije su jasne i od njih nećemo odstupati ni za milimetar", jasan je kapiten "crveno-plavih".

Šef stručnog štaba Darko Vojvodić poručio je da igrači tokom priprema u Turskoj neće imati vremena da uživaju u čarima Antalije (od 28. januara do 9. februara), aludirajući na paklen trenažni proces koji ih očekuje.

"Svi znamo našeg šefa i kako on nastupa. To je Darko Vojvodić i zato ga svi volimo. Sigurno je to vid njegovog pristupa i razgovora sa igračima, da malo zategne, ali i da opusti atmosferu istovremeno. Sigurno da ćemo imati sve uslove da se što bolje spremimo i napravimo igru koja će nas odvesti u Premijer ligu BiH", poručio je.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučani će na proljeće nastaviti borbe i u Kupu BiH, gdje su se plasirali među osam najboljih.

Dosta toga zavisiće i od žrijeba četvrtfinala, a potencijalni protivnici su rival iz Prve lige RS, Sloga, zatim federalni prvoligaši Zvijezda Gradačac i TOŠK iz Tešnja, premijerligaši Zrinjski, Sarajevo i Široki Brijeg, te najveće iznenađenje u najmasovnijem takmičenju, Klis iz Buturović Polja, član Druge lige Federacije BiH.

"Bez obzira što Borac igra Prvu ligu RS, mislim da može ravnopravno da se nosi sa svim ekipama iz Premijer lige BiH, tako da i u Kupu BiH imamo ambicije, koje ne skrivamo. Pokušaćemo da doguramo što dalje, a sigurno da bi bilo dobro da u četvrtfinalu izvučemo što lakšeg protivnika", poručio je Kajkut.

Nastavak sezone u Prvoj ligi RS zakazan je za 9. mart, dok će deset dana ranije Banjalučani igrati prvu takmičarsku utakmicu u 2019. godini. Tog 27. februara planirani su prvi četvrtfinalni mečevi Kupa BiH.

...
Izvor: MONDO/YouTube

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC