• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda zbog 11.000 KM istupa iz Prve lige RS?

Autor mondo.ba

Nastup Slobode iz Mrkonjić Grada u proljećnom dijelu Prve lige Republike Srpske pod velikim je znakom pitanja...

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Fudbalski savez Republike Srpske je Slobodu u prvom dijelu sezone kaznio ukupnim iznosom od 11.000 konvertibilnih maraka.

Mrkonjićani du zbog neblagovremenom plaćanja službenih lica kažnjeni sa 5.000 maraka, zbog neodigravanja utakmica mlađih kategorija istim iznosom kao i sa 1.000 maraka zbog toga što snimak utakmice nisu dostavili na vrijeme.

Direktor Slobode Gojko Đurić je za "Glas Srpske" istakao da je ovo ogroman novac za ovaj klub i ne vidi način kako da riješi problem.

"Kako sada stvari stoje, sve ide u pravcu da istupimo iz lige", ipak sve bi trebalo bizi poznato do kraja sedmice nakon sjednice Upravnog odbora.

"Poslije nje ćemo vidjeti da li postoji drugo rješenje, ali stvarno smo u veoma teškoj situaciji. Na sjednici bi trebalo da se dogovorimo kada će biti zakazana prozivka. Naime, sigurno ćemo krenuti da radimo i pokušati da riješimo ove probleme, mada ovoga puta nisam baš optimista", dodao je Đurić.

U FSRS nisu upoznati sa cjelokupnom situacijom i tvrde da im iz Mrkonjić Grada još nije stigao nikakav dopis vezan za probleme u klubu.

"Znale su se i ranijih godina dešavati slične situacije u pojedinim klubovima, ali na kraju bi bilo iznađeno neko rješenje i oni su nastavljali takmičenje. Smatram da je još rano bilo šta pričati na ovu temu i da će sve biti jasnije kroz nekoliko dana", rekao je generalni sekretar FSRS Goran Đejić.

Ukoliko Sloboda ne nastavi takmičenje, propozicije su jasne.

Pošto je jesenji dio šampionata završen poslije 11. kola, rezultati ne bi bili brisani, nego bi sve utakmice do kraja prvenstva klub izgubio službenim rezultatom 0:3.

"To znači da bi preostalih šest susreta igrali u prvom dijelu šampionata, kao i svih 10 narednih u Ligi za opstanak. Dodatna kazna zbog napuštanja takmičenja bilo bi prebacivanje Slobode u najniži rang takmičenja, a to je Četvrta liga RS, grupa Banjaluka", dodao je Đejić.

Mrkonjićani su prvi dio sezone završili na desetom mjestu sa 16 bodova iz isto toliko utakmica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC