• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda počela sa 2:0: Bilo je dovoljno, zbog Popovića

Autor mondo.rs

Crveno-beli savladali nemačkog niželigaša u prvoj kontrolnoj utakmici. Strelci Hajdin i Jovičić, a veoma zapažen rezervni golman.

 Crvena-zvezda-Vaker-Nordhauzen-uzivo-prenos-pripreme-Antalnija-zima-2019 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


Trećeg dana boravka u Turskoj, fudbaleri Crvene zvezde prošli su kroz prvu proveru.

Ekipa Vladana Milojevića u Antaliji je pobedila nemačkog regionalnog ligaša Vaker Nordhauzen, na terenu hotela "Regnum", u kojem je i smeštena.

Konačan rezultat bio je: Zvezda - Nordhauzen 2:0 (2:0)

Za današnji test, šef struke Beograđana odabrao je "izmešan" sastav, u kojem je bio jedan novajlija - motivisani Erik Jirka, a za sastav nisu konkurisala pojačanja iz Napretka - Miloš Vulić zbog manje povrede, a Aleksa Vukanović odlukom Milojevića da odmori do sledeće provere.

Startna postava crveno-belih bila je: Borjan - Hajdin, Savić, Babić, Rodić - Jovančić, Jovičić - Ben, Marin, Jirka - Pavkov i ona je postigla oba gola (Hajdin, Jovičić) i ispisala konačan rezultat. Trener srpskog šampiona potom je promenio sve igrače, a rezervisti nisu uspeli da promene skor.

U drugom delu je igrao ovaj sastav Zvezde: Popović - Gobeljić, Stojković, Milunović, Terzić - Čaušić, Milijaš, Jevtović, Simić, Ebisilio - Joveljić.

Igrači iz "druge" postave nisu imali mir u završnici, pa prilike nisu koristili Dejan Joveljić, Veljko Simić i Marko Gobeljić, dok je na drugoj strani, pred golom crveno-belih, odličan bio rezervni golman Zoran Popović. Odbranio je nekoliko velikih šansi Nemaca i sprečio da Zvezdina pobeda na startu glavne faze priprema bude dovedena u pitanje.

Narednu proveru crveno-beli će proći za dva dana, protiv Austrije iz Beča.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

Crveno-beli su od starta pokazali očiglednu razliku u kvalitetu i poveli 1:0, golom Stefana Hajdina. Utrčao je bek iz drugog plana i pogodio mrežu sa oko 15 metara. Prethodno je Jirka pokrenuo dobru akciju i nije uspeo da proigra Bena.

U 10. minutu veliku šansu imali su i Nemci, imali su "čistu" šansu, posle koje je Borjan kritikovao Hajdina za reakciju.

Najbolja šansa za Zvezdu od pogotka dogodila se u 21. minutu. Hajdin je odlično centrirao sa desne strane, Milan Pavkov je imao čistu situaciju, ali je promašio glavom, sa ivice peterca. Lako je moglo da bude 2:0, ali i 3:0 za Beograđane, jer je prethodno Jirka napravio dobre prilike Jovičiću i Marinu.

Što je propustio na početku utakmice, Jovičić je nadoknadio u 29. minutu. Iz prve je šutirao na asistenciju Rodića i sa oko 20 metara savladao golmana Nemaca, koji je loše intervenisao. Crveno-beli su tako poveli 2:0.

Na početku nastavka, u prvom planu su bili rezervni centarfor Zvezde, Dejan Joveljić, koji nije iskoristo dve dobre prilike, kao i drugi čuvar mreže crveno-belih Zoran Popović, jer je Nemcima "skinuo" nekoliko velikih šansi.

Ofanzivni Zvezde promašivali su i u preostalim šansama (Gobeljić pogodio stativu), a Popović je i u pretposlednjem minutu zaustavio dve lopte u petercu, bacivši se u noge napadačima rivala. Odličan nastup rezervnog golmana crveno-belih!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC