• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojevićeve nove zamisli - u dubinu, bekovi kao krila

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde koristi pripremne utakmice da isproba neke nove stilove u igri svog tima. Protiv Vaker Nordhauzena to je delovalo vrlo dobro.

 Crvena-zvezda-Vaker-Nordhauzen-prijateljska-utakmica-Vladan-Milojevic-izjava Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

/Od novinara MONDA iz Antalije/

Prve dve utakmice u 2019. godini, Crvena zvezda je okončala u svoju korist. Posle 8:1 protiv kiparskog drugoligaša Akritasa bilo je 2:0 protiv nemačkog četvrtoligaša Vaker Nordhauzena. 

Ozbiljniji rivali tek slede - Austrija Beč (30. januar, 15.00), Ludogorec (2. februar, 15.00), Rabotnički (5. februar, 15.00) i Maribor (8. februar, 15.00) - ali daleko od toga da su pomenuta dva duela poslužili samo za rastrčavanje posle napornih kondicionih treninga. 


Kao na Kipru, Vladan Milojević je i u Antaliji izveo dve postave (po poluvreme), a utisak je da se crveno-beli vrlo dobro kreću i ispunjavaju zamisli trenera da napadaju loptama u "dubinu" protivničke odbrane. Često su se krilni igrači - u prvom poluvremenu Jirka levo - Ben desno, a u drugom Simić, povremeno i Ebisilio levo, Jevtović desno - uvlačili u sredinu, na mesto špica i tako otvarali prostor bekovima da izađu visoko, pa je delovalo da Zvezda napada u formaciji 3-5-2. 

Tražio je Milojević od svojih igrača i da vrše pritisak na protivničku odbranu kada iznosi loptu, a često je povicima opominjao napadače da ne komplikuju i brže se oslobađaju lopte.

"Mislim da igrači znaju zašto sam povisio ton. Nije što sam strog, ali znate me dobro, tražim da stvari koje radimo na treningu, prenesemo i na utakmice. Ako toga ne bude, često umem da podviknem", kroz osmeh je Milojević ispričao novinarima u Antaliji posle utakmice.

Zvezdin trener istakao je da rezultat nije u prvom planu i da je zadovoljan viđenim u prvoj proveri u Turskoj. 

"Bio je dobar ritam utakmice i bilo nam je bitno da igrači igraju po 45 minuta, da istrče, da imaju minutažu. Probali smo pojedine igrače na određenim mestima, da vidimo kako će to da funkcioniše, da vidimo imamo li alternativna rešenja u budćnosti. Zadovoljan sam odnosom prema igri, stvarali smo dosta šansi, u ovom slučaju je suvišno tražiti nešto više od njih. Radićemo na treninzima, dosta stvari smo videli danas i ima dosta elemenata koje bi trebalo i da ispravimo".

Odličan utisak na gledaoce ostavio je Erik Jirka koji je ove zime stigao iz Spartak Trnave. Mladi Slovak bio je vrlo prodoran po levom krilu.

"Ne želim da pričam o pojedincima. Nikada nisam imao tu praksu, pa i sada neću odvajati igrače. Imamo dobra pojačanja. Zadovoljan sam novajlijama, Uprava je dobro odradila posao, ali prelazni rok još traje. Biće verovatno i odlazaka i dolazaka", najavio je Milojević.

Tandem iz kruševačkog Napretka koji je nedavno stigao u Zvezdu - Miloš Vulić i Aleksa Vukanović - propustio je današnju utakmicu.

"Vulić ima lakšu povredu, a Vukanovića ćemo videti u sledećoj utakmici, već za dva dana protiv Austrije. Svi igrači koji su došli treba polako da prihvate sistem koji želimo da igramo, motivisani su dobro rade i biće sve ok", zaključio je Milojević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC