• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BBC je prošlost, ovo je Realova navala budućnosti!

Autor mondo.rs

"Pokretljiv, raznovrstan, ima završnicu", piše Martin o srpskom napadaču i gotovo da predlaže: Rodrigo levo, Jović napred, Vinisijus desno... Ovako bi već narednog leta mogla da izgleda "baby" navala Real Madrida.

 As o Luki Joviću u Realu iz Madrida Izvor: MN PRESS

Ne prođe dan bez da mediji u Španiji povežu Luku Jovića sa Barselonom i Real Madridom.

Počelo je "breaking" vestima na radio stanici "Cadena COPE", nastavljeno na online i štampanim stranicama katalonskih dnevnika "Mundo Deportivo" i "Sport", da bi se priča vremenom preselila i na naslovnice madridskih listova "Marca" i "As".

"POKRETLJIV, RAZNOVRSTAN, IMA ZAVRŠNICU"

Luka Jović golovi Bundesliga
Izvor: YouTube/Bundesliga

Upravo je Agustin Martin, koji za "As" pokriva događaje u i oko Real Madrida, ovog utorka objavio tekst pod naslovom "Cilj Real Madrida je potpis Luke Jovića".

"Luka Jović je napadač u kom je Real Madrid prepoznao dugoročno rešenje za problem nastao nedostatkom opcija na toj poziciji", objavio je Martin u blogu na portalu ovog uticajnog sportskog lista.

"Ovaj 21-godišnjak igra u Ajntrahtu iz Frankfurta na pozajmici iz Benfike, ali je pred njima mogućnost da ga otkupe za šest do 12 miliona evra, što planiraju i da urade", pojasnio je autor čitaocima situaciju oko statusa srpskog napadača, rođenog u Bijeljini.

Logično, navedeni su i Jovićevi golovi ove sezone na 25 nastupa u dresu "Die Adlera": 13 u Bundesligi i pet u Ligi Evrope, uz sledeću opcervaciju: "Madrid bi morao da požuri, jer su Barselona i Bajern Minhen takođe zainteresovani za napadača koji, pored toga što je pokretljiv i raznovrstan, ima i veoma tačnu završnicu".

HARI KEJN? "NEMA ŠANSE"

Luka Jović pet golova
Izvor: YouTube/Bundesliga



Zaključio je da se "Real Madrid već neko vreme nalazi u potrazi za mladim napadačem koji će zameniti Karima Benzemu kada za to dođe vreme" i ocenio da upravo zbog toga na "Santijago Bernabeu" stadionu "ne razmiljaju o Edinsonu Kavaniju, koji će napuniti 32 u februaru ili Robertu Levandovskom, koji takođe ima 31 godinu".

"Pored toga, PSŽ i Bajern traže ogroman novac za svoje napadače", naveo je Martin i prokomentarisao i treće "skupo" ime dovođeno u vezu sa predsednikom "kraljevića", Florentinom Perezom - Harija Kejna iz Totenhema.

"'Nema šanse', odgovor je koji biste čuli u klubu ukoliko biste pomenuli engleskog centarfora", piše Martin, "pre svega zbog nepristupačne pregovaračke pozicije iz koje predsednik 'pevaca' Danijel Livi ne namerava da istupi".

Deo koji Martin nije komentarisao su dva skupa "klinca" iz Brazila koja je potpisao Perez, koji se očigledno odrekao ideje "galaktikosa", a to su Vinisijus Žunior iz Flamenga plaćen 61 i Rodrigo iz Santosa plaćen 45 miliona evra.

VINISIJUSA IMAJU, RODRIGO DOLAZI, NEDOSTAJE SAMO...


Obojica imaju 18 godina, s tim da je prvi već postao prvotimac i manje-više standardan kod trenera Santijaga Solarija, dok će se drugi priključiti trostrukim uzastopnim šampionima Evrope narednog leta i pokušati i sam da izbori mesto u prvom timu.

Vinisijus se povratkom Benzeme u startnu postavu preselio na levo krilo, što je upravo pozicija na kojoj Rodrigo igra u prvenstvu Brazila, mada su obojica driblera dokazala da mogu sa uspehom da rešavaju sa sve tri pozicije u navali.

S obzirom na intenzitet tekstova posvećenih Jovićevom skorom dolasku u Primeru, moguće je da u Realu kao naslednike BBC "trozupca" vide baš Srbina i dvojicu Brazilaca.

Biće zanimljivo ispratiti do kraja ovu "borbu" Kastilje i Katalonije za talentovanog fudbalera... Za sada je sve u medijima, ali tako uvek i počinje, zar ne?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC