• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkela: Kafu može da ide i nadam se da hoće

Autor mondo.rs

Mitar Mrkela govorio je o aktuelnom prelaznom roku crveno-belih.

Crvena zvezda je ove zime dovela četvoricu fudbalera, a prodala šestoricu. Ne računajući Dejana Vidića koji je stigao iz Zlatibora i odmah prosleđen na pozajmicu u Zemun. 

Idu crveno-beli putem koji su i najavili - da će u aktuelnom prelaznom roku biti više odlazaka nego dolazaka kako bi se olakšao igrački kadar zbog manjeg broja utakmica u prolećnom delu sezone - međutim, nije gotovo.

Postoji mogućnost da još neki igrač ovih dana zaduži opremu srpskog šamoiona - pominju se ofanzivni vezista BATE Borisova, Mirko Ivanić i desni bek Bordoa, Milan Gajić.

"Može se desiti da bude dolazaka. Ne neplaniranih, već samo onih igrača koji mogu zaista biti pojačanja i koje pratimo duže vreme", izjavio je Mitar Mrkela za TV Arena Sport.

Što se tiče odlazaka, sportski direktor crveno-belih nada se da je Slavoljub Srnić poslednji koji je ove zime napustio ekipu. 

zvezda
Izvor: YouTube/Crvena zvezda

"Ne mogu to da kažem, zavisiće od nekih stvari, ali voleo bih da bude tako".

Zapravo, pretposlednji, pošto se u Zvezdi nadaju da će Džonatan Kafu pronaći novi angažman i tako rasteretiti klub visoke plate. 

Brazilc nije poveden na pripreme u turskoj Antaliji, čime mu je jasno stavljeno do znanja da se na njega ne računa iako je pozajmica iz Bordoa dogovorena do kraja sezone.

"Kafu može da ide i nadam se da hoće. On je doveden da pomogne Zvezdi u Ligi šampiona, ali nije opravrao svoju reputaciju i slobodan je da promeni klub, a da li će, to će pokazati vreme", potvrdio je Mrkela da bi u Zvezdi rado videli leđa brazilskom ofanzivcu.

Od novajlija, Erik Jirka i Nemanja Milunović su protiv nemačkog četvrtoligaša Vaker Nordhauzena (2:0) pružili vrlo dobre partije, dok je Aleksa Vukanović bio strelac na Kipru protiv lokalnog drugoligaša Akritasa (8:1), ali nije igrao u prvoj proveri u Turskoj, kao i Miloš Vulić koji je zbog povrede zgloba propustio prve dve pripremne utakmice.

"Vrlo sam zadovoljan i sa Jirkom i sa Milunovićem. I jedan i drugi su pokazali da će biti pojačanja, a čekamo Vukanovića i Vulića".

Pažnju na sebe skrenuo je i rezervni golman Zoran Popović.

"Imamo dva zaista odlična golmana. O Borjanu ne treba trošiti reči, on je to već pokazao i u Ligi šampiona, a raduje što imamo i Popovića, koji je kvalitet više za Crvenu zvezdu", istakao je Mrkela u razgovoru za TV Arena Sport.

Očekuje se da tim koji Zvezda oformi za prolećni deo sezone bude i okosnica za evropske kvalifikacije u narednoj sezoni.

"U našem fudbalu nikada ne možete biti sigurni koji igrači odlaze ili dolaze, ali želimo da već sada imamo tim koji će ponovo napasti plasman u Ligu šampiona", zaključio je sportski direktor crveno-belih.

CRVENA ZVEZDA PRELAZNI ROK JANUAR 2019:


DOŠLI: Nemanja Milunović (BATE Borisov), Miloš Vulić (Napredak), Dejan Vidić (Zlatibor), Aleksa Vukanović (Napredak), Erik Jirka* (Spartak Trnava).

OTIŠLI: Nenad Krstičić (AEK), Nemanja Milić (BATE Borisov), Miloš Degenek (Al Hilal), Nikola Stojiljković (Majorka), Dejan Meleg (Levadijakos, pozajmica), Slavoljub Srnić (Las Palmas), Dejan Vidić (Zemun, pozajmica)

*Jirka je kupljen letos, ali je ostavljen na pozajmicu Spartaku iz Trnave.

BONUS VIDEO:

(Vujadin Savić o Eriku Jirki) 

(detalji sa treninga Zvezdinih fudbalera u Antaliji) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC