• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delovi sedišta aviona pronađeni na francuskoj obali...

Autor mondo.rs

"Na osnovu preliminarnih ispitivanja, možemo da potvrdimo da se verovatno radi o jastucima iz nestalog aviona", navedeno je u kratkom saopštenju i dodaje se da ronioci i dalje ne mogu da započnu potragu..

Dva sedišta pronađena su na plaži blizu Sartenvija, gradića na obali Engleskog kanala, koji se nalazi otprilike na polovini vazdušnog puta između Nanta i Kardifa.

Avion tipa "Piper PA-46 Malibu", kojim je Emilijano Sala leteo u ponedeljak, 21. januara na preglede i promociju u novom klubu, nestao je sa radara upravo u tom predelu francuske obale, a sedam dana kasnije pojavili su se i nagoveštaji prvih rezultata privatne istrage koju je pokrenula porodica argentinskog fudbalera.

"Air Accidents Investigation Branch" saopštio je da je deo jastuka sa sedišta aviona koji bi mogao da pripada "Maiblu Piper" modelu pronađen na plaži u ponedeljak ujutru, dok je drugi pronađen nedaleko odatle kasnije u toku dana.

Ovako izgleda tip aviona kojim je Sala leteo ka Velsu.

EMILIJANO, ČEKAMO TE!



Avion, kojim je upravljao 60-godišnji pilot Dejvid Ajbotson (za kog je kasnije ustanovljeno da nije imao važeću legitimaciju), nestao je sa radara na otprilike 15 kilometara severno od Ostrva Gernzi, koje pripada Ujedinjenom Kraljevstvu, a koje se nalazi 48 kilometara zapadno o Normandije.

"Na osnovu preliminarnih ispitivanja, možemo da potvrdimo da se verovatno radi o jastucima iz nestalog aviona", navedeno je u kratkom saopštenju i dodaje da ronioci i dalje ne mogu da započnu potragu jer vremenski uslovni to ne dozvoljavaju.

"Ta faza potrage bi trebalo da počne do kraja nedelje", dodato je.

"JAKO SE PLAŠIM"

Francuske i engleske vlasti relativno brzo okončale su potragu za nestalom letilicom, nakon čega je uz donacije iz raznih krajeva sveta sakupljeno potrebnih 300.000 funti za pokretanje privatne akcije za koju se porodica nestalog Sale odmah odlučila.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC