• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUP: Nikodinoviću pritvor do 48 sati

Policija je odredila zadržavanje do 48 sati bivšem generalnom sekretaru Zajednice fudbalskih klubova Prve savezne lige Milovanu Nikodinoviću.

 MUP: Nikodinoviću pritvor do 48 sati Izvor: MONDO

U saopštenju MUP stoji da je takva odluka donešena zbog sumnje da je Nikodinović (56) zloupotrebio službeni položaj u pomaganju pri transferu fubalera Vanje Grubača.

Policija je meru zadržavanja odredila Nikodinoviću nastavljajući rad u okviru opsežne akcije na otkrivanju malverzacija u fudbalu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Sumnja se da je Nikodinović krivično delo izvršio tako što je, kao generalni sekretar Zajednice fudbalskih klubova Prve savezne lige, sačinio i potpisao lažnu odluku Arbitražne komisije Zajednice fudbalskih klubova Prve savezne lige", navodi se u saopštenju.

Po lažnoj odluci "raskinuo je ugovor između OFK Beograd i Grubača na štetu kluba, bez znanja tročlane arbitražne Komisije koja odlučuje o tome".
MUP navodi da je "na osnovu lažne odluke, Nikodinović izdao dozvolu za odlazak igrača u inostranstvo, iako je Grubač još bio, po važećem ugovoru, igrač OFK Beograda.

Nikodinović je time omogućio tadašnjem direktoru kluba Zvezdanu Terziću da, po osnovu ugovora između OFK Beograd i Hamburga, za angažovanje Grubača za nemački klub dobije dva gotovinska čeka.

Terzić je čekove realizovao u banci u Nemačkoj, ali nije uplatio novac na račun OFK Beograd, već je 1,1 milion nemačkih maraka, zadržao za sebe i time naneo štetu OFK Beograd za navedeni iznos, navodi MUP i dodaje da policija nastalja rad na ovom slučaju.

(agencije, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC