• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smejali se Ćaviju: Katar kao prvak Azije organizuje SP!

Autor mondo.rs

Organizator Mundijala za 2022. godinu, koga uglavnom svi gledaju s podsmehom kada se radi o fudbalu, napravio je iznenađenje i osvojio je Kup Azije. To je Ćavi pogodio!

Iznenađenje na šampionatu Azije koje je predvideo Ćavi Ernandes!

Legendarni španski fudbaler poslednje dane igračke karijere "troši" u Kataru i pred početak AFC Kupa Azije "spojio" je u finalu Japan i Katar, na šta su se mnogi nasmejali, ali ispostavilo se da je njegovo "tipovanje" i da će naredni organizator Mundijala biti prvak najvećeg kontinenta - bilo potpuno na mestu što se potvrdilo ovog popodneva u Ujedninjem Arapskim Emiratima.

Katar će tako, kao relevantnija fudbalska zemlja s titulom prvaka Azije, organizovati Svetsko prvenstvo 2022. godine, videćemo još da li sa 32 ili 48 reprezentacija.

Na putu do šampionskog pehara, prvog u istoriji ove zemlje koja do sada nikada nije igrala ni polufinale ovog takmičenja, Katar je prvo sa tri pobede prošao grupu sa Saudijskom Arabijom, Libanom i Severnom Korejom, a onda redom izbacivao Irak, Južnu Koreju i UAE - sve u regularnom delu utakmice.

Ultimativni izazov generacije bilo je finale sa Japanom, četvorostrukim prvakom Azije, ali i taj susret je Katar uspeo da dobije rezultatom 3:1.


Već u prvom poluvremenu su Almuz (12') i Hatim (27') načeli "samuraje" koji su u nastavku uzvratili preko Minamima, da bi dvostruki asistent na meču - Afif - postigao gol sa "bele tačke" u 82. minutu i definitvno Kataru doneo veliku titulu.

U svojim redovima Katar ima i najboljeg strelca, Almuza Alija, koji je postigao čak devet golova na turniru, a ima tek 22 godine...

Na klupi Katara sedi katalonski trener Feliks Sančez Bas koji je trenersko zvanje stekao u Barseloninoj školi "La Masiji", ali se 2006. godine preselio u Katar.

Radio je u jednoj fudbalskoj akademiji, gde je trebalo da implementira stil fudbala koji se decenijama koristi u Barsi, pre nego što je redom preuzimao generacije Katara do 19, 20 i 23 godine - na kraju i seniorskog tima.

Sve u svemu jasno je da je katarski fudbal u povoju, što i dalje ne menja činjenicu da su organizaciju Mundijala dobili u kontroverznim okolnostima, a kakvi će biti domaćini saznaćemo za tri godine kada se o njima neće govoriti kao samo o ekipi koji je dobijanjem Svetskog prvenstva dobila šansu da igra najvažnije fudbalsko takmičenje, nego će uz svoje ime imati veliko priznanje koje je malo ko predvideo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC