• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završna faza priprema za Tuzla siti u Ulcinju

Autori mondo.ba Autori Fena

Nakon povratka iz Međugorja, fudbaleri Tuzla sitija dobili su kratak odmor kako bi se pripremili za odlazak u Ulcinj, gdje će obaviti završnu fazu priprema za nastavak prvenstva BiH.

Šef stručnog štaba Slobodan Starčević i sam je otišao posjetiti porodicu, te da bi se spakovao za put u Ulcinj, gdje su "plavi“ iz Simin Hana otputovali jutros u 7 sati.

"Dug je put i očekujem da ćemo stići u popodnevnim satima, a već u nedjelju u 15 sati igramo protiv Mornara iz Bara. Osim ove utakmice, odigraćemo pripremne s crnogorskim drugoligašem Otrant Olimpikom iz Ulcinja (6. februar), zatim, s Radnikom iz Bijeljine (9. februar), te s drugoligašem Arsenalom iz Tivta (13. februar). U Tuzlu se vraćamo 14. februara, a dva dana kasnije igramo 'generalku' sa Slobodom na 'Tušnju'", izjavio je Starčević za Fenu.

Pripremama u Međugorju je zadovoljan, jer je ostvareno sve što je planirano. Odigrali su utakmice protiv Čapljine (3:1) i Željezničara (3:2).

"Tokom priprema imali smo sreće, jer u Tuzli nije bilo snijega, a u Međugorju dva dana nije bilo kiše", kazao je Starčević uz napomenu da su, ipak, uradili sve što su planirali u prvoj fazi priprema.

Zbog povreda nije bilo Ajdina Nukića, koji neće putovati u Ulcinj, dok je Nikola Mitrović već u trenažnom procesu i putovaće u Crnu Goru.

"U Ulcinju počinje završna faza uigravanja za nastavak prvenstva. Do sada smo vidjeli ko šta i koliko može. Novi igrači su uglavnom opravdali dolazak. Nadam se da ćemo u prvenstvo ući bez povrijeđenih igrača", kazao je trener Tuzla sitija.

Ekipa je ostala bez Adnana Šećerovića, Stefana Vukmirovića, Joce Stokića, Lazara Obradovića, Elmedina Ziljkića i golmana Semezdina Oštrakovića, dok je Mirel Ibrahimović ustupljen Slavenu na pola godine.

Nova imena u ekipi su Slavko Brekalo, Nemanja Zlatković, Eldin Trumić, Ensar Hajrović, Nedim Omeragić, Dino Bevab i Semir Burić.

Na spisku je i nekoliko mladih igrača koji traže svoju šansu, a Starčević smatra da je ekipa dobro pozicionirana u svim segmentima i da bi u drugom dijelu prvenstvu trebala prije kraja šampionata osigurati premijerligaški status.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC