• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Koltovi" ispred Bajerna

Autor mondo.ba

Borusija iz Menhengladbaha nije propustila šansu da pobjedom nad Šalkeom (0:2) u Gelzenkirhenu prestigne Bavarce na drugom mjestu na tabeli Bundeslige.

  Zahvaljujući preokretu Bajera protiv minhenskog Bajerna u Leverkuzenu (3:1), izabranici Ditera Hekinga su pred gostovanje na "Feltins Areni" dobili šansu da eventualnim trijumfom preskoče Bavarce na drugom mjestu prvenstvene tabele.

I nisu je propustili...

ŠALKE - BORUSIJA MENHENGLADBAH 0:2 (0:0)

Šalke nije mnogo pokazao u subotnjem 20. kolu šampionata, ali ključni detalj dogodio se poslije jednog časa igre kad je mladi golman Aleksander Nibel dobio direktan crveni karton, a brojčanu prednost su gosti pretvorili u pobjedu pogocima "rezervista" Kristofa Kramera u 85. i Florijana Nojhausa u 91. minutu.

Torgan Azar je uputio prizeman centaršut sa lijeve strane, kapiten Lars Štindl je propustio loptu kroz noge, a Kramer je prebacio s desne na lijevu i iz voleja odapeo projektil koji je odsjeo u gornjem desnom uglu - 0:1!

Borusija je 13. pobjedu ove sezone "ovjerila" u prvom minutu sudijske nadoknade vremena, pogotkom takođe rezervnog igrača Florijana Nojhausa, koji se odlično snašao i lobovao golmana Šalkea - 0:2.

"Koltovi" su zaslužili sva tri boda jer su bili bolji tim gotovo svih 90 minuta. U prvom dijelu su stvorili dvije lijepe prilike za vođstvo, ali u 15. minutu je domaćina spasila prečka nakon udarca Larsa Štindla, a tri minuta kasnije i golman Šalkea Aleksander Nibel, koji je odbranio šut Denisa Zakarije.

Domaćin je u 39. minutu uzvratio sjajno izvedenim slobodnjakom Danijela Kaliđurija, ali je lopta pogodila spoljni dio mreže.

Početkom drugog poluvremena, mladi čuvar mreže "kraljevsko-plavih" je pogriješio u ispucavanju i dodao loptu do Zakarije, ali se potom iskupio odbranivši njegov udarac sa ivice kaznenog prostora.

Internacionalac iz Srbije Matija Nastasić bio je jedan od boljih igrača Šalkea.

Nibel je u 60. minutu zbog prekršaja izvan kaznenog prostora dobio direktan crveni karton i ostavio domaćina sa 10 igrača u posljednjih pola sata.

U jubilarnom 150. meču za Borusiju iz Menhengladbaha, golman Jan Zomer je i deseti put uzastopno sačuvao svoju mrežu, što je ubjedljivo najbolji učinak u Bundesligi.

Večeras nije imao previše posla, ali jeste njegov kolega na drugoj strani Ralf Ferman, koji je morao da uđe s klupe umjesto "žrtvovanog" Jevgena Konopljanke.

Odlično je "nezagrijani" Ferman odbranio slobodan udarac Larsa Štindla, izvadivši loptu ispod prečke, ali mogao je samo pogledom da isprati majstorski volej "rezerviste" Kristofa Kramera i kasniji lob Nojhausa.

BUNDESLIGA - 20. KOLO:

Hofenhajm - Fortuna 1:1 (1:0)
/Henings 46 - Kramarić 16 pen/

Bajer Leverkuzen - Bajern Minhen 3:1 (0:1)
/Bejli 53, Foland 63, Alario 89 - Gorecka 41/

Ajntraht - Borusija Dortmund 1:1 (1:1)
/Jović 36 - Rojs 22/

Herta - Volfsburg 0:1 (0:0)
/Veghorst 65/

Nirnberg - Verder 1:1 (0:0)
/Ishak Egeštajn 64/

Šalke - Borusija Menhengladbah 0:2 (0:0)
/Kramer 85, Nojhaus 90+1/


U nedjelju:

Augzburg - Majnc (15.30)
Štutgart - Frajburg (18.00)

Igrano u petak:

Hanover - RB Lajpcig 0:3 (0:1)
/Halstenberg 45+3 pen, Orban 64, 84/


TABELA: Borusija Dortmund 49, Borusija Menhengladbah 42, Bajern Mihnen 42, RB Lajpcig 37, Ajntraht 32, Volfsburg 31, Bajer Leverkuzen 30, Hofenhajm 29, Herta 28, Verder 27, Majnc (-1) 27, Šalke 22, Fortuna 22, Frajburg (-1) 21, Augzburg (-1) 15, Štutgart (-1)14, Nirnberg 12, Hanover 11,

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC