• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Kozari radno, fali još samo "jedinica"

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Fudbaleri iz Gradiške sa novim trenerom Igorom Jankovićem već dvije sedmice spremaju se za nastavak sezone u Prvoj ligi Republike Srpske.

Fudbaleri Kozare već petnaestak dana pripremaju se za proljećni dio prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske, gdje će za cilj imati da sačuvaju mjesto u gornjem dijelu tabele i izbore plasman u Ligu za prvaka.

Novi šef stručnog štaba Igor Janković, koji je na klupu sjeo u posljednjim danima prošle godine, zadovoljan je dosadašnjim tokom priprema, tj. odnosom fudbalera prema obavezama koje su postavljene pred njih.

"Vrijeme nas je poslužilo prethodnih dana, nakon što je bilo problema sa snijegom prošle sedmice. Bitno je da nema povreda i nadam se da će tako biti do kraja trenažnog ciklusa", kaže Janković.

Ekipa tokom zimske pauze nije pretrpjela velike promjene, tako da se igrači dobro poznaju, a pojačanja koja su stigla odlično su se uklopila i sve djeluje besprijekorno.

"Napustio nas je samo Siniša Radoja, dok smo doveli pet igrača, tako da je konkurencija znatno jača, što se osjeti i na treningu. Momci zaista dobro rade. Ako sve bude kako treba, imaćemo i širinu u drugom dijelu prvenstva, što je izuzetno bitno kako bismo završili u Ligi za prvaka."

Iako je u ovoj fazi priprema rezultat pripremnih mečeva u drugom planu, Jankoviću sigurno da godi što su njegovi izabranici u prvom kontrolnom susretu uspjeli postići čak šest pogodaka.

Savladan je drugoligaš RS, Mladost iz Donje Slatine, sa 6:1. Golove su postigli Milan Šakić (dva), Milovan Novaković, Bojan Kumić i novajlija Miloš Kukić, dok je fudbaleri Mladosti jednom zatresli sopstvenu mrežu.

"Za ovaj dio priprema, momci su odigrali zaista dobro, sa dosta trke. Kozara posjeduje kvalitetan igrački kada, tehnički je to dotjerana ekipa i ako uspijemo sve to uskladiti sa taktičkim dijelom, mislim da možemo biti prijateno iznenađenje u drugom dijelu prvenstva. Kvalitetno smo odigrali taj meč, ozbiljno i profesionalno se ponašali. Igrale su dvije kombinovane ekipe i mogu reći da se osjeti pozitivna konkurencija među igračima, jer nikome nije zagarantovano mjesto. Moraju se dobro namučiti da izbore svoj status", poručio je Janković, dodavši da je na "slatkim brigama" kada je u pitanju sastav.

Ipak, prelazni rok za tim iz Gradiške još nije završen. U potrazi su za čuvarom mreže, te eventualno još jednim igračem u vrhu napada.

POJAČANJA

Kozaru su tokom zimskog prelaznog roka do sada pojačali: Nemanja Gavrić (Dubrave), Miloš Kukić, Slaviša Maksimović (Tekstilac, Derventa), Boris Ostojić (Željezničar, Banjaluka) i Amir Kukavica (Metalege-BSI, Jajce).

"Tokom sedmice trebalo bi da riješimo status golmana. U razgovoru smo sa nekim čuvarima mreže koji su pod ugovorima sa drugim klubovima, tako da moramo naći modus kako da dovedemo 'jedinicu'. To moramo riješiti jer smo na toj poziciji deficitarni. Takođe, ako nam se otvori prilika, pokušaćemo dovesti još jednog napadača. Ali, zimski prelazni rok je specifičan, teško je dovesti igrače, tako da i ovo što smo uspjeli angažovati do sada, velika je stvar", zaključio je trener "crveno-bijelih" iz Gradiške.

Fudbaleri Kozare kompletne pripreme obaviće u svom gradu, a u planu je odigravanje još nekoliko susreta, kako bi ekipa spremno dočekala nastavak prvenstva 9. marta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC