• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo vodio 2:0 protiv Škendije, ali...

Autor mondo.ba

Fudbaleri Željezničara odigrali su neriješeno 2:2 sa Škendijom, u pripremnoj utakmici u Antaliji.

  Plavi sa "Grbavice" imali su dva gola prednosti nakon prvog poluvremena, ali je makedonski tim u nastavku uspio da izbori neriješen rezultat pogocima iz jedanaesteraca.

Željezničar je poveo u 14. minutu golom kapitena Sulejmana Krpića, na asistenciju Asima Zeca, da bi u finišu prvog dijela i sam lob udarcem pogodio mrežu ekipe iz Makedonije, iskoristivši slabiju rekaciju odbrane Škendije i golmana Zahova.

Škendija je u 52. minutu smanjila zaostatak golom Eminija sa bijele tačke, a u 67. minutu Ibraimi je pogodio za 2:2, takođe iz penala.

Trener Želje Amar Osim je po svom običaju dao interesantan komentar.

"Fina utakmica, na kraju uzbudljiva, a malo i ratobornija nego što je trebalo. Ali to pokazuje da je igračima stalo da naprave dobar rezultat. Možemo izvući da su igrači bili ozbiljni, da su ispoštovali zadatke iako su ti zadaci još šturi s obzirom na to da su još pripreme. Oni su uigraniji, mogu reći i kvalitetniji, ali smo izvukli dobar rezultat, bili bliže pobjedi. Sve u svemu okej, nismo bili smiješni, dapače i ako nastavimo ozbiljno raditi, ako dobijemo još u plućima može biti još bolje", rekao je Osim, a prenio klupski sajt.

Narednu utakmicu Željezničar igra 7. februara protiv Vorskle.

Željezničar je ovaj meč igrao u sastavu: Kjosevski - Stevanović, Rodin (od 68. Osmanković), Bogičević, Pavić (od 90. Bajić) - Hajdarević (od 75. Veselinović), Šabanadžović - A. Zec (od 88. Stanić), Ramović (od 68. Osmanović), Zajmović (od 90. Klepač), Krpić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC