• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Everton nije pomogao Liverpulu: Siti je prvi

Autor mondo.rs

Nije bio ubedljiv Siti, ali se ponovo vratio na prvu poziciju Premijer lige, s utakmicom više od Liverpula.

Pep Gvardiola je rekao da bi gol-razlika mogla da odluči prvaka Engleske i to u ovom trenutku uopšte ne deluje toliko daleko od istine!

Mančester siti je utakmicu 27. kola Premijer lige, planiranu za 24. februar, odigrao dve nedelje ranije zbog finala Karabao kupa, i s nova tri boda sena tabeli izjednačio s Liverpulom i - videćemo na koliko dugo - preuzeo lidersku poziciju.

Zbog bolje gol-razlike: Siti ima +48, a Liverpul +41!

Mnogi su mislili da će gradski rival Liverpula, ekipa Evertona, uspeti da pomuti planove Gvardiolinim igračima, ali golovi  Emerika Laporta na kraju prvog, i Gabrijela Žesusa na kraju drugog poluvremena, bili su dovoljni da "prebrinu" gostovanje na "Gudisonu".

EVERTON - MANČESTER SITI 0:2 (0:1)

Siti je "klimavo" počeo meč, odmah je Edersonu zapretio Kalvert-Luin, kontre Evertona delovale su kao da bi svakog momenta mogle da naprave probleme odbrani tima Pepa Gvardiole, ali je prvu ozbiljniju šansu imao "Kun" Aguero kada je pogodio prečku.

TABELA: Siti (+1) 62, Liverpul 62, Totenhem 57, Čelsi 50, Mančester junajted 48, Arsenal 47, Vulverhempton 38, Votford 34, Everton (+1) 33, Bornmut 33, Lester 32, Vest Hem 32, Brajton 27, Kristal Palas 26, Njukasl 24, Sautempton 24, Barnli 24, Kardif 22, Fulam 17, Hadersfild 11.

Kako je meč tekao to je tempo padao, ali je koncentracija Emerika Laporta bila na vrhuncu kada je u nadoknadi prvog poluvremena doveo Mančester siti u vođstvo.

Bio je to slobodan udaraca Davida Silve iskosa sa leve strane, a francusko-španski štoper se odlično snašao u kaznenom prostoru i prvi udarac svog tima u okvir gola - odmah pretvorio i u vodeći pogodak za mirniji ulazak u drugo poluvreme.

Everton nije bio dovoljno opasan dok se Aguero "nije dalo" da se upiše u strelce, pošto je njegov udarac makazicama otišao malo pored gola.


Bilo je i teško za očekivati da se "karamele" probude u čudnoj atmosferi na "Gudisonu" gde su navijači domaćih povremeno pružali podršku i Mančester sitiju, pre svega zbog želje da Liverpul ne bude prvak ni ove godine.

Sedam minuta nadoknade žestoko je iznerviralo Gvardiolu, ali u poslednjim trenucima meča Gabrijel Žesus se snašao pred golom Evertona i potvrdio pobedu.

Utakmica Sitija i Evertona, koja je planirana za 27. kolo Premijer lige, odigrana je ove srede zbog toga što "građane" očekuju obaveze u Karabao kupa protiv Čelsija (24. februar).

Još uvek nije saopšten termin u kom će Čelsi odigrati meč 27. kola protiv Brajtona.

EVERTON: Pikford - Keni, Kin, Zuma, Dinj - Gaj, Gomeš (od 63. Sigurdson), Volkot (od 80. Tosun), Dejvis, Bernard (od 73. Rišarlison) - Kalvert-Luin.

SITI: Ederson - Voker, Stouns, Otamendi, Laport - Fernandinjo, Gundogan, D. Silva (od 89. De Brujne) - B. Silva, Sane (od 60. Sterling) i Aguero (od 80. Žesus).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC