• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Provjera: Jirka ili Vukanović, Boaći ili Pavkov?

Crvena zvezda od 15 časova protiv Maribora igra posljednju prijateljsku utakmicu na pripremama u Turskoj.

/Od novinara MONDA iz Antalije/

Rezultat nije u prvom planu, ali sigurno da bi Vladanu Milojeviću i fudbalerima Crvene zvezde prijala pobjeda za kraj zimskih priprema. Još jedna u nizu - šesta - za maksimalan učinak, pošto su prethodno pobjeđivani kiparski Akritas 8:1, nemački Vaker Nordhauzen 2:0, Austrija Beč 3:0, Ludogorec 3:1 i Rabotnički 2:1. 


Današnji rival je Maribor, a utakmica se igra od 15 časova (17 po lokalnom) uz prenos na TV Arena Sport.

Startna postava za koju se odluči Milojević, vjerovatno će biti ista koja će 16. februara istrčati na teren stadiona Rajko Mitić za duel sa Vojvodinom u prvom kolu proljećnog dijela Superlige, a po onome što se moglo vidjeti prethodnih dana u Antaliji i tokom već odigranih mečeva, Zvezdin trener nema mnogo dilema. Čini se da su ih dvije: koga na lijevo krilo i u špic?

Novajlije Erik Jirka i Aleksa Vukanović ostavili su odličan utisak i očekuje se da upravo njih dvojica u nastavku sezone dijele minutažu za mesto uz lijevu aut liniju. Prije odlaska na odmor tu smo često gledali Veljka Simića, ali ga je Milojević u Turskoj isprobavao i u sredini, a kako su se pridošlice iz Spartak Trnave i Napretka odlično fizički pripremljeni i brzo se uklopili, vjerovatno će morati da se preseli na klupu.

U prvu postavu uskočiće i Nemanja Milunović, doveden iz BATE Borisova da zamijeni Miloša Degeneka koji je otišao u Saudijsku Arabiju. Treba istaći da vrlo dobre partije na pripremama pruža i Srđan Babić, ali je ipak utisak da će on nastavljati da "pokriva" poziciju štopera tek ukoliko Milunović ili Vujadin Savić nisu u mogućnosti da igraju. 

Utakmica sa Mariborom trebalo bi da otkloni i dilemu koga Vladan Milojević vidi kao startnog špica svog tima. Reklo bi se da je trenutno tome bliži Ričmond Boaći, mada Milan Pavkov ne zaostaje radom na treninzima i igrama u dosadašnjim proverama, dok mladi Dejan Joveljić strpljivo čeka svaku šansu i nada se da će u predstojećim utakmicama imati veću minutažu nego u dosadašnjem toku sezone. 

Promjena u odnosu na prvi deo biće na poziciji defanzivnog veziste, pošto je Nenad Krstičić prešao u AEK. Njegovo mesto trebalo bi da popuni Dušan Jovančić, a par će mu biti Branko Jovičić. Tako bi, barem, trebalo da bude protiv Vojvodine, a videćemo šta će biti kada se ekipi priključi Mirko Ivanić i hoće li crveno-bijeli zaigrati sa samo jednim igračem između posljednje i srednje linije.

Goran Čaušić ima veliko povjerenje Vladana Milojevića, međutim, moraće da zaigra dosta bolje kako bi u trenutnoj konkurenciji izborio mjesto ispred nekog od pomenutih saigrača.

Što se tiče ostalih mjesta, zasad ne bi trebalo da bude promena. Milan Borjan je ostao u klubu, tako da će uprkos sjajnim odbranama u pripremnim mečevima, Zoran Popović ostati njegova zamjena.

Filip Stojković je dobio jaku konkurenciju u vidu mladog reprezentativca Milana Gajića, a i Marko Gobeljić igra sve bolje, ipak, još je rano govoriti o tome da je reprezentativcu Crne Gore mesto u startnoj postavi ugroženo. Isto je i sa Milanom Rodićem, koji čvrsto drži mjesto lijevog beka.

Vidjećemo šta će odlučiti Vladan Milojević za duel sa Mariborom, ali startna postava Crvene zvezde protiv aktuelnog šampiona i vodećeg tima slovenačkog prvenstva mogla bi da bude: Borjan - Stojković, Savić, Milunović, Rodić - Jovičić, Jovančić - Ben, Marin, Jirka - Boaći.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC