• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko stigao Delvekija, na redu je Balbo!

Autor mondo.ba

Bh. reprezentativac u društvu legendi Rome.

Golom protiv Kjeva, bh. reprezentativac Edin Džeko izjednačio se na osmom mjestu najboljih strijelaca u istoriji Rome sa Markom Delvekijom. Obojica su postigli po 83 pogotka, računajući sva takmičenja.

Ubjedljivo na prvom mjestu je legendarni kapiten Frančesko Toti sa 307 pogodaka. Slijede Roberto Pruco sa 138, Amedeo Amadei sa 111...

Naredni na listi kojeg će kapiten "zmajeva" pokušati da stigne je Abel Balbo, koji ima četiri pogotka više.

Džeko je bio strijelac jednog od ukupno tri pogotka koliko su fudbaleri Rome postigli večeras na "Bentegodiju", u duelu sa posljednjeplasiranim timom Serije A - Kjevom.

Preostala dva djelo su Stefana El Šaravija i Aleksandra Kolarova, za više nego siguran trijumf 3:0.

Za razliku od nekih prethodnih mečeva, Roma je do tri boda stigla poprilično lako.

Odlično se već u devetom minutu snašao El Šaravi, izbjegao ofsajd zamku, a onda precizno pogodio iz veoma teške situacije, iskosa sa desne strane. Bio je to njegov osmi gol i ubjedljivo je najbolji strijelac Rome ove sezone.

Već u 18. minutu bilo je 0:2. Bio je to sjajan solo prodor i precizan udarac Džeke, koji nije propustio priliku da matira Stefana Sorentina.

Veliku šansu pred odlazak na odmor da prepolovi prednost "vučice" imao je Filip Đorđević, ali je Mirante sjajno intervenisao sa svega metar udaljenosti i onemogućio srpskog internacionalca, koji je možda bio i u malom ofsajdu, da se upiše u strijelce.

Fudbaleri Rome poslije dva postignuta gola kao da su podigli "ručnu", što su iskoristili domaći da preuzmu inicijativu i u nekoliko navrata zaprijete golu Rimljana. Ipak, završnica je izostala.

U ranoj fazi drugog poluvremena  Kolarov je odličnu akciju završio je preciznim udarcem i trećim pogotkom u mrežu "letećih magaraca", na asistenciju Džeke, za konačnih 0:3.

Mogao je Džeko i prestići Delvekija u 77. minutu, ali je sreća ovaj put bila na strani Kjeva i njihovog golmana Sorentina, jer je današnji kapiten Rome uzdmao prečku. Pet minuta kasnije, okvir gola pogodio je i strijelac prvog gola, El Šaravi.

Roma je ovim trijumf stigla do četvrte pozicije i mjesta koje vodi u Ligu šampiona, prestigavši zbog bolje gol-razlike gradskog rivala Lacio, dok će Milan i Atalanta svoje šanse za taj plasman tražiti u nedjelju protiv Kaljarija, odnosno SPAL-a.

SERIJA A - 23. KOLO:

Kjevo - Roma 0:3 (0:2)
/El Šaravi 9, Džeko 18, Kolarov 51/

Odigrano u četvrtak:

Lacio - Empoli 1:0 (1:0)
/Kaisedo 42 pen/

U subotu:

Fiorentina - Napoli (18.00)
Parma - Inter (20.30)

U nedjelju:

Bolonja - Đenova (12.30)
Sampdorija - Frozinone (15.00)
Atalanta - SPAL
Torino - Udineze
Sasuolo - Juventus (18.00)
Milan - Kaljari (20.30)

TABELA: Juventus 60, Napoli 51, Inter 40, Roma (+1) 38, Lacio (+1) 38, Milan 36, Atalanta 35, Sampdorija 33, Fiorentina 31, Torino 31, Sasuolo 30, Parma 29, Đenova 24, SPAL 22, Kaljari 21, Udineze 19, Empoli (+1) 18, Bolonja 17, Frozinone 13, Kjevo (+1) 9*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC