• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul je opet prvi i navija za Čelsi!

Autor mondo.rs

Pre pet godina ih je "proklizavanje" Stivena Džerarda protiv Čelsija koštalo titule, a ovoga puta bi "plavci" mogli da im pomognu u osvajanju šampionskog pehara duplom pobedom nad Sitijem.

Čelsi je "oduzeo" titulu Liverpulu 2014. godine kada je Demba Ba iskoristio "proklizavanje" Stivena Džerarda, dve godine potom su pobedili Totenhem i pomogli Lesteru da osvoji šampionski pehar, a sada su ponovo sva svetla usmerena na "plavce".

Ovoga puta pomoć od njih "traži" Liverpul koji se pobedom nad Bornmutom (3:0) vratio na prvo mesto na tabeli Premijer lige i u nedelju će navijati za Čelsi koji gostuje na "Etihadu".

Momci Mauricija Sarija su ove sezone već savladali "građane" u Premijer ligi, a ukoliko bi ih dobili i drugi put - upravo to bi moglo da bude ključnih šest bodova koji bi Liverpulu pomogli da posle skoro 30 godina osvoji titulu prvaka Engleske.

SVI REZULTATI, STRELCI I TABELA PREMIJER LIGE 26. KOLO!

"Redsi" su sa nova tri boda, izvojevana u rutinskoj partiji protiv Bornmuta u kojoj su golove postigli Mane, Vajnaldum i Salah, ponovo na tri koraka daleko od Mančester sitija koji će odigravanjem utakmice sa Čelsijem imati i meč više, pošto su nedelju dana ranije igrali susret narednog kola protiv Evertona, zbog obaveza u finalu Karabao kupa.

To znači da ukoliko bi "plavci" pomogli Liverpulu i uspeli da slave u Mančesteru, Klopov tim bi mogao već narednog vikenda ima "+6" u odnosu na najvećeg konkurenta.

Jasno je da će do kraja sezone biti još kikseva i slabijih rezultata, i da bi kao što je Gvardiola rekao mogla da odluči gol-razlika, a važnu ulogu mogla bi da odigra i "potrošnja" igrača u drugim takmičenjima poput Lige šampiona.

Sve u svemu Jirgen Klop može da bude prezadovoljan današnjom partijom protiv "trešnjica" u kojoj je Sadio Mane rano doveo svoju ekipu u vođstvo posle centaršuta s desnog boka Džejmsa Milnera (24'), Vajnaldum je potom iskoristio dobar centaršut s levog Endrjua Robertsona (34'), da bi ipak najlepša asistencija pripala Bobiju Firminu.

Brazilac je strašnim pasom "kroz sredinu" pronašao Salaha u 48. minutu, a ovaj je lagano pored Boruca postigao svoj 49. gol u dresu Liverpula.

Do kraja utakmice gledali smo značajan pad tempa, a sličan slučaj bio je Hadersfildu gde je Arsenal (2:1) još u prvom poluvremenu golovima Aleksa Ivobija i Aleksandra Lakazeta "završio posao" protiv najlošijeg tima Premijer lige, s tim da je u poslednjim trenucima utakmice Sead Kolašinac savladao sopstvenog golmana za konačan rezultat.

Pobede u "popodnevnom" terminu Premijer lige upisali su još Votford i Kardif, nerešeno je bilo u susretu Vest Hema i Kristal Palasa, a sve rezultate pročitajte OVDE.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC