• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ramos priznao da je "očistio kartone" i - zažalio!

Autor mondo.rs

"Lagao bih ako bih rekao da nisam iznudio karton", rekao je nespretno Ramos posle meča u Amsterdamu i dao svojevrsnu potvrdu disciplincima UEFA da je prekršio fudbalska pravila.

Serhio Ramos smatra da je revanš u Madridu formalnost.

Utoliko, kapiten Reala iskoristio je vođstvo svog tima od 1:2 u nadoknadi vremena sinoć u Amsterdamu da natera Damira Skominu da mu pokaže žuti karton, zbog čega neće igrati 5. marta na "Santijago Bernabeu" stadionu.

Drugim rečima, jedan od najboljih defanzivaca sveta i ujedno najomraženijih fudbalera današnjice rutinski je "očistio kartone" pred četvrtfinalnu rundu Lige šampiona, prve u istoriji u kojoj se primenjuje VAR tehnologija.

Ono što je Ramos zaboravio je da UEFA kažnjava "čišćenje kartona", za šta retko kada postoje dokazi, osim kada ih igrač iznese - sam!

Ramos je posle sinoćnje utakmice rekao novinarima da bi "lagao ako bi rekao da nije iznudio karton".

Ali je, nedugo zatim, rekao da ga navodi da je namerno dobio žuti karton "bole".

"U utakmici ima mnogo napetosti, mnogo nervoze. Morate u sekundi da donosite odluke. Najbolji je bio rezultat, a najgora je stvar što neću moći da budem sa saigračima u utakmici", naveo je Ramos

Prema pravilima UEFA, ako se proceni da je fudbaler namerno dobio žuti karton, sledi mu suspenzija od dve utkmice što se prošle sezone dogodilo upravo Ramosovom saigraču, Daniju Karvahalu i to zbog žutog kartona u poslednjem minutu utakmice sa APOEL-om pri rezultatu 6:0.

Upravo zbog toga, Ramos je danas na Twitteru napisao:

"Nisam iznudio karton".

EKSKLUZIVNO: GOLOVI LIGE ŠAMPIONA NA MONDU

Da li se Ramos malo zaleteo i prerano otpisao mlade fudbalere Ajaksa (setimo se prošle sezone i svega što se dogodilo posle pobede Reala nad Juventusom od 0:3 u Torinu), saznaćemo za 19 dana. Pretpostavljamo da će toliko i trajati nova polemika u javnosti oko uvođenja moderne tehnologije u popularnu igru.

I, dok Frenki De Jong tvrdi da je VAR tu da "pomogne velikima", kapiten najvećeg kluba na svetu smatra da je to jedna od boljih stvari koje su se dogodile fudbalu.

ANKETA: DA LI SU U AJAKSU S PRAVOM BESNI?



Ramos je posle burne utakmuice na "Johan Krojf areni" ocenio da VAR očigledno pomaže sudijama kada je potrebno da donesu ispravnu odluku u teškim situacijama i naglasio da je jedna takva upravo viđena u utakmici sa Ajaksom. On smatra da je Dušan Tadić prilikom pogotka Nikolasa Taljafika bio i u ofsajd poziciji i, potom, napravio prekršaj nad golmanom Tiboom Kurtoom, odnosno da je slovenački tim sudija na čelu sa Skominom iskoristio VAR tehnologiju na najbolji mogući način...

"Ako me pitate za VAR, veliki sam fan. Ta stvar malo po malo čini fudbal pravednijom igrom. Bilo je slučajeva kada su nam slične situacije napravile štetu, ali je u Amsterdamu VAR bio ključan za Real", rekao je Ramos za "Movistar".

Da li je u pravu?

Anketa

Da li je Ajaksu opravdano poništen gol?

  • Da, Tadić je bio u ofsajdu

    47.06% (8)

  • Svakako je bio faul Tadića

    11.76% (2)

  • Ne, gol Ajaksa je regularan

    41.18% (7)

Da li je Ajaksu opravdano poništen gol?

Rezultati

Rezultati:

utorak

Junajted-PSŽ 0:2

/Kimpembe 53, Mbape 60/

Roma-Porto 2:1

/Zaniolo 70, 76-Adrijan 79/

sreda

Totenhem-Dortmund 3:0

/Son 47, Vertongen 83, Ljorente 86/

Ajaks-Real 1:2

/Ziješ 75-Benzema 60, Asensio 87/

19. februar

Lion-Barselona

Liverpul-Bajern

20. februar

Šalke-Siti

Atletiko-Juventus

Sve utakmice počinju u 21 čas. Revanš mečevi su 5, 6, 12. i 13. marta.

On je u prvom meču osmine finala Lige šampiona kao kapiten trostrukog uzastopnog prvaka Evrope proslavio i 600. utakmicu, a od ranije su ispred njega samo šestorica igrača "kraljevskog kluba".

"Bila je sjajna atmosfera, Ajaks je dobar tim i znali smo da ćemo 'patiti na terenu'. Nismo bili na našem najboljem nivou, ali smo se držali zajedno i iz kontri došli do prednosti. Dva gola su ogroman korak za sledećoj rundi", zaključio je on.

Frenki De Jong, mladi as Ajaksa i budući fudbaler Barselone koji će se tek naigrati utakmica sa Realom, poručio je Ramosu i ostalima da ništa nije gotovo.

"U Španiji moramo da igramo isto kao u Amsterdamu, odvažno i sa samopouzdanjem. Ništa nije rešeno, Real i dalje oseća pritisak, posebno pred svojom publikom", rekao je 21-godišnji vezista, jedan od najtalentovanijih igrača sveta.

De Jong je rekao da je sramota što je Skomina poništio pogodak Taljafika i da VAR služi da se "pomogne velikima".

Revanš u Madridu na programu je 5. marta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC