• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamšik zvanično u Kini, Napoliju 20 miliona

Autor mondo.ba

Dosadašnji kapiten Napolitanaca karijeru nastavlja u Dalijan Jifangu.

Iz Napulja je stigla potvrda da je dosadašnji kapiten Marek Hamšik danas zvanično postao član kineskog Dalijan Jifanga, koji će na ime obeštećenja italijanskom klubu uplatiti 20 miliona evra.

Sa "San Paola" su se zahvalili sjajnom Slovaku, koji je 12 godina proveo pod Vezuvom, te sa 520 nastupa, na kojima je postigao 121 gol i upisa 111 asistencija, postao apsolutni rekorder kluba.

"Želimo da zahvalimo Mareku Hamšiku na 12 predivnih godina, koje su bile obilježene velikom posvećenošću i dubokim osjećajem pripadnosti dresu Napolija", saopšteno je iz Napolija.

Iskusni, 31-godišnji vezista u Napoli je stigao 2007. godine iz Breše, a sedam godina kasnije na mjestu kapitena naslijedio je Paola Kanavara.

Hamšik je obilježio jednu eru tokom predsjedničkog mandata Aurelija De Laurentisa, te po broju golova prestigao i Dijega Maradonu, koji je do dolaska Slovaka bio najbolji strijelac u istoriji Napolija sa 115 golova.

Dokom boravka na Apeninima, osvojio je dva Kupa Italije, postigavši i gol u finalu protiv Juventusa 2012. godine, dok se dvije godine kasnije okitio i trofejom u italijanskom Superkupu.

Bio je kapiten za primjer, fudbaler i čovjek kojeg će u Napulju zauvijek voljeti i koji će zlatnim slovima ostati upisan u istoriju ovog kluba.

"Marek je spreman da počne novu avanturu u Kini. Klub mu želi sve najbolje u nastavku karijere", poručili su sa "San Paola".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC