• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter će još da pričeka: Čolo vjeran Atletiku

Autor mondo.ba

Dijego Simeone sa "jorgandžijama" potpisao novi ugovor, do ljeta 2022. godine.

Kada god se približavao istek ugovora Dijega Simeonea i Atletiko Madrida, brojni mediji u Španiji i Italiji prenosili bi kako je vrijeme da se popularni Čolo preseli u Inter, a naročito je to bio slučaj ove zime, kada "nerazurima" ne cvjetaju ruže i svi žele što prije da vide leđa aktuelnom treneru Lučanu Spaletiju.

I sam Argentinac nerijetko je znao da naglasi da će se kad-tad vratiti na "Meacu", čime je atmosfera prilikom svake njegove takve izjave bila podgrijavana.

Ipak, sada je jasno da Simeone i Inter neće uskoro "ruku pod ruku", s obzirom da je 48-godišnji stručnjak stavio paraf na novi ugovor sa Atletikom, koji će ga u Madridu zadržati (bar) do ljeta 2022. godine.

Iako se argentinski trener povezivao sa još nekim klubovima, poput premijerligaša Mančester junajteda i Čelsija, sada je jasno da je bliska budućnost vezana za "jorgandžije", sa kojima će moći na miru da se posveti pripremi duela osmine finala Lige šampiona protiv Juventusa naredne sedmice.

Od 2011. godine, kada je sjeo na klupu Atletiko Madrida, Simeone je dva puta osvajali Ligu Evrope, kao i dva Superkupa, dok je u svoju biografiju dodao i tri trofeja u Španiji, prvenstvo i kup, te superkup.

Dio igračke karijere proveo je u Seriji A, gdje je osim Intera nastupao za Lacio, dok je kao trener pola godine radio u Kataniji.

KAKO RAZMIŠLJA SIMEONE I ZAŠTO JE TAKO USPJEŠAN...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC