• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi i Arsenal - isti, a tako različiti

Autor mondo.rs

Nekadašnji asovi Majkl Oven i Džo Kolo objasnili su zbog čega je "Stamford Bridž" mnogo atraktivnija destinacija za vrhunske fudbalere od "Emirejtsa".

Kada se pogleda tabela Premijer lige na kraju sezone 2017/18 i nakon dve trećine aktuelne sezone, može se reći da je uprkos blagom "mešanju karata" sve ostalo isto.

Prva četiri mesta zauzimaju Mančester siti, Liverpul, Totenhem i Mančester junajted. Timovi koji igraju osminu finala Lige šampiona, favoriti su za novi plasman u elitno kontinentalno takmičenje.

Na petoj i šestoj poziciji takođe su dobro poznati plavi i crveni dresovi Čelsija i Arsenala, timova koji su u četvrtak uveče igrali prve utakmice 1/16 finala Lige Evrope.

Za razliku od njihovih zemljaka, koji odmeravaju snage sa Pari sen Žermenom, Bajernom, Dortmundom... Čelsi je gostovao Malmeu (i pobedio 2:1), a Arsenal beloruskom BATE Borisovu i neprijatno iznenadio, izgubivši minimalnim rezultatom uz crveni karton Aleksandru Lakazetu.

Faktički su Čelsi i Arsenal u "istom košu", ali nekadašnji reprezentativac Engleske Majkl Oven je gostujući na kanalu "BT Sport" izjavio da "Stamford Bridž" jeste i biće daleko atraktivnija destinacija za vrhunske fudbalere nego severni London i stadion "Emirejts".

Ključna razlika je u ambicijama i mentalitetu dva kluba.

"Čelsi i Arsenal su kao lik i njegov odraz u ogledalu. Imaju isti broj bodova u Premijer ligi, istu gol-razliku i u istoj su fazi Lige Evrope. Deluje da je nemoguće razdvojiti ih. Ali, za koji biste klub radije igrali?", počeo je bivši golgeter Liverpula, Reala, i Njukasla.

"Svi kažu da su se nad Čelsijem nadvili crni oblaci, ali ja bih bez razmišljanja odabrao njih u odnosu na Arsenal".

Na njegove reči nadovezao se Džo Kol, koji je najbolje godine svoje ipak nedorečene karijere proveo u Čelsiju.

"Tamo uvek očekuju da budu u borbi za trofeje. Tako je poslednjih 20 godina i zato u slučaju loših rezultata odmah nastaje kriza. Arsenal verovatno još dugo neće osvojiti ništa, oni se nalaze u tranzicionom periodu koji traje 10 godina. Čelsi zahteva pobede i ako si dobar fudbaler, mnogo radije ćeš otići tamo, jer znaš da imaš veće šanse da nešto osvojiš".

"Plavci" se u ponedeljak u osmini finala FA kupa sastaju sa Mančester junajtedom, koji je u prethodnoj rundi kao gost eliminisao upravo Arsenal. Biće to repriza prošlosezonskog finala, koji je Čelsi dobio golom Edena Azara iz penala u 22. minutu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC