• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pjontek opet junak Milana!

Autor mondo.ba

Zahvaljujući novoj sjajnoj partiji Kšištofa Pjonteka, Milan je napravio preokret protiv Atalante (1:3) i učvrstio se na četvrtoj poziciji na tabeli Serije A.

Kšištof Pjontek je prije 20-ak dana stigao iz Đenove za sumu od tridesetak miliona evra i već je pokazao da vrijedi tih para i da će biti strašno pojačanje Milana!

Dvadesettrogodišnji Poljak je praktično sam kreirao preokret u Bergamu i sa dva postignuta pogotka bio najzaslužniji za osvojena sva tri boda gostiju sa "San Sira", koji su prekinuli seriju Atalante i nanijeli joj prvi poraz poslije osam utakmica u svim takmičenjima.

ATALANTA - MILAN 1:3 (1:1)

Direktna borba pretendenata za četvrto mjesto koje vodi u Ligu šampiona u Bergamu pripala je "rosonerima" iako je Atalanta vodila od 33. minuta pogotkom Rema Frojlera.

Sjajno je hrvatski reprezentativac Josip Iličić "zalomio" odbranu Milana po desnoj strani i uputio povratnu loptu, a Švajcarac uz malu pomoć stative doveo domaće u vođstvo - 1:0.

Međutim, prije samog odlaska na odmor, poljski napadač demonstrirao je raskoš svog golgeterskog talenta - sjajno je u drugom minutu nadoknade prvog dijela petom sproveo loptu do mreže Etrita Beriša nakon centaršuta Rikarda Rodrigeza - 1:1.

Početkom nastavka, preciznije u 55. minutu, za potpuni preokret postarao se "bombom" i prvencem ove sezone Hakan Čalhanoglu- 1:2, da bi pet minuta kasnije, Pjontek na asistenciju Turčina praktično osigurao pobjedu Milanu - 1:3.

Bio je to Poljakov četvrti gol na trećem uzastopnom meču, što je posljednji put pošlo za nogom jednom igraču Milana prije šest godina. U pitanju je nestašni Mario Baloteli.

Pjontek je u prvom dijelu sezone u Đenovi takođe bio briljantan postigavši 19 golova iz 21 nastupa u svim takmičenjima, a trenutno je drugi strijelac Serije A sa 17 pogodaka, dva manje od Kristijana Ronalda.

Preskočio je Kolumbijca Duvana Zapatu iz Atalante, koji se u subotu uveče nije gotovo ni vidio na stadionu "Atleti Di Azuri" u Bergamu.

Pogledajte golove

1:0 (Frojler)

1:1 (Pjontek)

 1:2 (Čalhanoglu)

1:3 (Pjontek)

SERIJA A - 24. KOLO:

Kaljari - Parma 2:1 (0:1)
/Pavoleti 65, 85 - Kucka 40/

Atalanta - Milan 1:3 (1:1)
/Frojler 33 - Pjontek 45+2, 60, Čalhanoglu 55/

u nedjelju

SPAL - Fiorentina 12.30
Empoli - Sasuolo 15.00
Đenova - Lacio
Udineze - Kjevo
Inter - Sampdorija 18.00
Napoli - Torino 20.30

u ponedjeljak

Roma - Bolonja 20.30

Igrano u petak:

Juventus - Frozinone 3:0 (2:0)
/Dibala 6, Bonući 17, Ronaldo 63/

TABELA: Juventus (+1) 66, Napoli 52, Inter 43, Milan (+1) 42, Atalanta (+1) 38, Roma 38, Lacio 38, , Torino 34, Sampdorija 33, Fiorentina 32, Sasuolo 30, Parma 29, Đenova 25, Kaljari 24, SPAL 22, Udineze 19, Bolonja 18, Empoli 18, Frozinone (+1) 16, Kjevo* 9.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC