• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi i najbolji i najgori na "Nou Kampu"

Autor mondo.rs

Ako posmatramo kroz propuštene šanse i nervozu, zbog koje je čak dobio i žuti karton, onda je Mesi bio najgori na "Nou Kampu". Ako gledamo kroz gol i nerealizovane asistencije, onda je bio najbolji...

Dugo Lionel Mesi nije igrao nervozno i nestrpljivo, slobodno možemo reći i slabo, kao ove subotnje večeri na "Nou Kampu" tokom koje ga je izluđivala odbrana Valjadolida.

Argentinčev nekadašnji saigrač iz "La Masije", golman Đordi Masip, odbranio je tri velike šanse i jedanaesterac najboljem fudbaleru Barselone, još četiri puta su defanzivci "albiovioletasa" fenomenalno ulazili u blok, dok su tri njegova udarca otišla i pored gola...

Ipak, Mesi je odlučio pobednika utakmice pošto je u 43. minutu precizno izveo prvi od dva dosuđena penala za Barsu, nakon što je u kaznenom prostoru pao Đerar Pike.

Štoper je krenuo u kontru nakon obećavajućeg napada Valjadolida, a potom je u pravom trenutku osetio kada treba da padne, a Argentinac je postigao svoj treći gol ove sezone sa "bele tačke" - ukupno 22. u Primeri.

BARSELONA - REAL VALJADOLID 1:0 (1:0)

Međutim, tokom gotovo čitavog meča Mesi je odavao da je u "kontra-ritmu" što se najbolje vidi u tome što je čak sedam puta ostao bez lopte, dobio je svaki četvrti duel s igračima Valjadolida, ali je i pored svega toga bio daleko najbolji igrač na terenu.

Imao je OSAM ključnih dodavanja, odnosno dodavanja za velike šanse, ka svojim saigračima, a u promašajima je prednjačio Luis Suarez koji je ušao s klupe.


Iako je bio samo pola sata na terenu, Urugvajac je promašio četiri izgledne prilike za gol, Masip mu je branio ili bi očajno zahvatio loptu, što nije tipično za "gol predatora" poput njega, dok se nije proslavio ni KP Boateng pošto je dobio šansu da počne meč. Više mu je odgovarala uloga asistenta pošto je u situaciji kada je izašao pred Masipa, očajno reagovao i dozvolio mu da uhvati loptu.

Ulazak Kutinja je malo "promrdao" Barsu, iznudio je jedanaesterac posle driblinga, međutim drugog gola i mirnijeg finiša za domaćina nije bilo.

Barselona ostaje prvoplasirana sa sedam bodova više u odnosu na Atletiko Madrid, devet koraka daleko je Real Madrid koji još nije igrao svoju utakmicu 24. kola, a sve rezultate, tabelu i strelce Primere pogledajte OVDE.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC